PDA

View Full Version : Frezya (Freesia)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13

Dumlupınar
23-04-2019, 13:05
Devamı...

Dumlupınar
23-04-2019, 17:27
Burhaniye'de bahçeye diktiğim frezyalardan kalanları kesip suya ısladım.

Dumlupınar
23-04-2019, 18:08
Devamı

Dumlupınar
23-04-2019, 18:29
Nasıl bir saksıya ihtiyacı var. Toprak Torf ve perlit karışımı olması yeterli olurmu

Merhaba,frezyalar için çok sığ ve çok derin olmayan orta boy saksılar idealdir.

Evet.Toprak,torf ve perlit karışımı yeterli olur.

Ancak daha önce kullanılmamış perlit ilaveli temiz torf ve yine temiz kumlu bahçe toprağı gerekiyor.Bu karışıma solucan gübresi ilave edilirse çok daha iyi oluyor.

Çevremizdeki ekonomik marketlerin sattığı torflar frezyalar için uygun olmayabilir.Bunlar hem killi,hem çok su tutan yapısı ile bitkinin rahat kök salmasını engelleyebiliyor.Selamlar...

Kaliteli torf için 2 adres;

Kekila torf.Hem ekonomik,hem süper bir kalite...(Banio yapı marketlerde ve on line satışta 70 litre 50 TL.)

Verve torf.Yüksek fiyat,iyi kalite...(Koçtaş yapı marketlerde 10,20,40 litrelik paketlerde)

Dumlupınar
23-04-2019, 22:37
Devamı...

Dumlupınar
25-04-2019, 13:31
Günlerden frezya

Dumlupınar
26-04-2019, 16:20
Burhaniye'den son frezyalar...

Dumlupınar
26-04-2019, 16:22
Devamı...

hmd
06-05-2019, 11:52
Sayın Dumlupınarın soğanlarla birlikte bana gönderdiği tohumlardan oluşan soğanlar. İnşallah gelecek yıl çiçeklerini de görürüz692758

Dumlupınar
06-05-2019, 13:28
[QUOTE=hmd;1567613]Sayın Dumlupınarın soğanlarla birlikte bana gönderdiği tohumlardan oluşan soğanlar. İnşallah gelecek yıl çiçeklerini de görürüz692758[/QUOT

Hemde bambaşka cıvıl cıvıl renklerle...

Dumlupınar
09-05-2019, 17:28
Tohumdan ekip yetiştirdiğim,Mayıs ayının 2.haftasında açan mis kokulu son frezya...

aloe
15-05-2019, 15:29
Artık frezyaların yaprakları kurumaya döndü galiba sayın Dumlupınar. Çiçekler bitince sulamaya devam ediyor musunuz yoksa tamamen sulamayı kesiyor musunuz?

Dumlupınar
15-05-2019, 20:42
Artık frezyaların yaprakları kurumaya döndü galiba sayın Dumlupınar. Çiçekler bitince sulamaya devam ediyor musunuz yoksa tamamen sulamayı kesiyor musunuz?

Ben çiçeklenme bitince sulamaya yaklaşık olarak 1 ay daha devam ediyorum.Yapraklar belirgin şekilde sararmaya başlayınca sulamayı kesiyorum.

Bugünlerde yapraklar tamamen kurumak üzere olduğundan sulamaya son verdim.

Sıra bu ayın sonuna doğru soğanların sökülmesine geldi.Selamlar...

Erdem 01
16-05-2019, 09:58
Benim saksıdaki arpa zambağı-frezya yaprakları kurudular. Bazı saksıdaki tohumlu olanlar hafif yeşillikleri kaldı. Bu hafta onlarda kurur. Fakat bahçeye dikip doğal olarak bıraktığım hiç çıkarmadan büyüyenler yaprakları yeşil durumda. Daha geç sararan bu soğanlar daha iyi gelişiyor.

Dumlupınar
16-05-2019, 18:58
Frezyaların yaprakları ne kadar uzun süre yeşil kalırsa o kadar fazla enerji depoluyorlar.Durum böyle olunca doğal olarak daha iri kalibrede soğanlar oluşuyor.

İzmir'de frezyaların yaprakları hızla kururken bugünlerde Burhaniye'de frezyalar yemyeşil ve sağlıklı yapraklarıyla Ekim ayının soğanlarını büyütmeye devam ediyorlar.

İri soğanların çok sık olmasa bile hastalık yapma riskleri var.Ancak en güçlü ve gösterişli çiçeklenmede bu soğanlardan oluyor.

Ana soğanların taban kısımlarında oluşan yamuk yumuk nohuta benzer soğanların kesinlikle hastalık yapmadıklarını gözlemledim.Bu yüzden soğanlarını söken arkadaşlar bu yavru soğanlarında dikimlerini özenle ayrı olarak yaparlarsa, iri soğanlar kadar güzel çiçek verdiklerini görecekler.

MaynaVira
31-05-2019, 22:53
Henüz ülkeye dönüş yapamasam da, Sn. Dumlupınar'ın geçen sene yolladığı soğanların birkaç gün öncesinden itibaren açmaya başladığına dair fotoğraflar ulaştı elime. Tam anlamıyla harika görünüyorlar...

Yakın zamanda evime gidebilirsem, kokularını almak da kısmet olacak. :p

Dumlupınar
01-06-2019, 00:31
Henüz ülkeye dönüş yapamasam da, Sn. Dumlupınar'ın geçen sene yolladığı soğanların birkaç gün öncesinden itibaren açmaya başladığına dair fotoğraflar ulaştı elime. Tam anlamıyla harika görünüyorlar...

Yakın zamanda evime gidebilirsem, kokularını almak da kısmet olacak. :p

Frezya fotoğraflarını bizde görmek isteriz.

Selma_321
01-06-2019, 08:23
Bunlarda benim sayın Dumlupınar ın yollayıpta benim ekipte büyüyen soğanlarım.Tohumdan olan soğanlarımı henüz sökmedim, hala yeşiller çünkü...
Bir kez daha teşekkür ederim sayın Dumlupınar...

694365

Selma_321
01-06-2019, 08:26
Ha birde ilginç bir şeye şahit oldum, bir kaç frezyanın gövdesinde de soğan oluşmuştu. Çok şaşırdım... Böyle bir şey normal mi, oluyor mu yani gövdede soğan???

Mahmut Tebir
01-06-2019, 13:05
Maşallah bir sürü soğanınız olmuş. Bu frezya ne kadar çok yavruluyor. Bendeki frezya soğanlarının irili ufaklı bir sürü yavrusu oldu. Bunlara nasıl yer bulacağımı bilemiyorum. Tek frazya değil yavrulayan bu yıl. Nedense bu yıl soğanların çoğu yavruladı. Nergis, Sümbül, Frezya, Lale hepsinin bir sürü soğan yavruları oldu.

Dumlupınar
01-06-2019, 17:24
Ha birde ilginç bir şeye şahit oldum, bir kaç frezyanın gövdesinde de soğan oluşmuştu. Çok şaşırdım... Böyle bir şey normal mi, oluyor mu yani gövdede soğan???

Merhaba,frezyaların soğan tabanından başka,gövde kısmındada soğanlar oluşur.Bu normal bir durum.Selamlar...

Dumlupınar
01-06-2019, 17:58
Arkadaşlar,frezyaların taban kısmında oluşan yavru soğanları Eylül,Ekim civarı ayrı olarak dikmek gerekiyor.

Yavru soğanların bazıları ana soğandan söküm esnasında ayrılıyor.Bunun dışında ana soğana güçlü şekilde yapışık olan yavru soğanları ayırmak için zorlamayın.Bırakın beraber büyüsünler.

silopyaa
12-06-2019, 15:22
Arkadaşlar,frezyaların taban kısmında oluşan yavru soğanları Eylül,Ekim civarı ayrı olarak dikmek gerekiyor.

Yavru soğanların bazıları ana soğandan söküm esnasında ayrılıyor.Bunun dışında ana soğana güçlü şekilde yapışık olan yavru soğanları ayırmak için zorlamayın.Bırakın beraber büyüsünler.

Merhabalar.
uzun süredir takip ediyorum ama giremiyordum, bu gün tekrar üye oldum.
frezya, yabani sümbüller, tükrükotu, gül soğanı gibi yaklaşık 10 tür soğanı bugünlerde söktüm.
frezyalarımın hiçbiri açmadı, yarısıda çürümüş. Çok güzel yaprak verdiler ama olmadı. nergislerde açmadı.
Toprağı kuruttum, eledim. şimdi tüm soğanlar dışarıda.
Soru 1. soğanları toprakta bekletmeyi düşünüyorum, yoksa buzdolabı mı daha doğru?
soru 2. Tohumları şimdi eksem olur mu, ekmeden önce tohumlara bir işlem gerekli mi?
Soru 3. Değişik tür soğanları aynı saksıya farklı yüksekliklerde kat kat ekmeyi düşünüyorum. en alta lale ve tükrükotu, sonra arap sümbülü, en üstede frezyaları. arada 1 parmak yükseklik kalacak şekilde. sizce bu doğru olur mu?
yer izmir buca

Dumlupınar
21-06-2019, 13:07
Soğanlı bitkilerin depolanması ve ekimi bakımı başlıklarından,detaylı olarak bilgi alabilirsiniz.Selamlar...

Dumlupınar
26-06-2019, 15:22
Bu frezya soğanlarının tamamı tohumdan yetiştirdiğim türlere ait...
Eylül,Ekim civarı dikeceğim soğanların bir çoğu bunlardan olacak.

Dumlupınar
12-07-2019, 09:11
Bunlarda geçtiğimiz yıl,Eylül Ekim civarı ektiğim frezya tohumlarından oluşan soğanlar...

Dumlupınar
12-07-2019, 09:12
Devamı...
Bu arada,bir çok soğanın çiçek açacağını tahmin ediyorum.

Dumlupınar
16-07-2019, 13:09
Klasik kültür türlerden 10-12 cm.kalibresi ile benide şaşırtan çok iri soğanlar...

Bu soğanlar 6-9 adet arası sürgün verip en muhteşem çiçekleri açıyorlar.

Eğer geçen çiçeklerin sapları kesilip,tohum bağlamaları engellenirse soğanlar10-12 cm.çevre uzunluğuna ulaşabiliyorlar.

Tabii ki,sağlıklı soğan dikimi,tam güneş, zengin toprak yapısı,dengeli sulama bir arada olursa...

aloe
16-07-2019, 22:49
Maşallah sn Dumlupınar

Selma_321
22-07-2019, 18:24
Maşallah sayın Dumlupınar... Bu arada bende gönderdiğiniz tohumlardan ektiğim soğanları resmini koyayım.

696968

Selma_321
22-07-2019, 18:25
Az gibi gözüküyor ama baya var.. Tekrar teşekkürü bir borç bilirim.. Selamlar.

Dumlupınar
22-07-2019, 21:50
[QUOTE=Selma_321;1572438]Maşallah sayın Dumlupınar... Bu arada bende gönderdiğiniz tohumlardan ektiğim soğanları resmini koyayım.

696968[/QUOT

Merhaba,tohumdan ektiğiniz frezyaların yapraklarının uzun süre yeşil kalmalarından, soğanların sağlıklı ve iri geliştiklerini tahmin etmiştim.Emeklerinize sağlık...

Frezyaların bütün renkleri güzeldir.Ancak farklı türler yetiştirebilmek için biraz emek gerekiyor.Bu konuda yalnız olmadığım içinde sevinçliyim.

Klasik kültür türlerin yanında,bambaşka cıvıl cıvıl renklerde frezyalar yetiştirebilmek ancak tohumdan ekerek mümkün oluyor.

Frezya yetiştirmeyi en keyifli hale getiren durum ise,tohumdan yetiştirilen türlerin çiçeklenme aşamasında başlıyor.Bambaşka,harika bir renk çiçek açarken,aynı sürgündeki bir sonraki tomurcuk farklı bir renkte çiçek açabiliyor.

Sonuç olarak ; Frezyalar mutluluk ve huzur dolu çiçeklerdir.Bir kere yetiştirmeye başlandıktan sonra en faydalı alışkanlıklardan biri olup,çıkarlar
karşınıza...Selamlar...

Dumlupınar
22-07-2019, 22:04
Yapışık ikiz kardeşler...

Birbirlerinden ayrılıp,12 tane olarak dikilecekler.

Dumlupınar
22-07-2019, 22:36
[QUOTE=Selma_321;1572439]Az gibi gözüküyor ama baya var.. Tekrar teşekkürü bir borç bilirim.. Selamlar.[/QUOTE

Tekrar merhaba,frezya soğanlarına ve tohumlarına verdiğiniz değer ve emek için bende size teşekkürü bir borç bilirim.

Kendi yetiştirdiğim soğanlardan bile güzel gelişmişler.Bu duruma çok sevindim.Maşallah diyelim.

Fazla sayıda oldukları belli oluyor.Bu soğanları Ekim ayının ilk haftası dikin.Artık bu soğanlar farklı renklerde çiçeklenip,yine her frezya türü gibi gübre yönünden zengin bir toprak yapısı isteyeceklerdir.

Gübre için Ekosolfarm on lıne satış sitesine bir göz atın.Kargo bedava ve ben bu markanın solucan gübresini kullanıyorum.

Soğanların devamlılığı için geçen yıl kullandığınız toprağı mümkünse kullanmayın.Aynı yapıda yeni toprağa dikmeniz çok daha iyi olur.

Tohumdan ekilen bu türler kesinlikle hastalık yapmıyor.Ancak risk almaya gerek yok.Ben yine temiz ve yeni toprak kullanın derim.

Tekrar emeklerinize sağlık.Selamlar...

Dumlupınar
27-07-2019, 14:01
Frezya soğanları dinlenmede...

1.ve 2.fotoğraf,ana soğanların taban kısımlarında oluşan,nohuta benzer yamuk yumuk yavru soğanlara ait...
Bu soğanların neredeyse hastalık yapma riski hiç yok.

3.fotoğraf ebruli tür dediğimiz çok hafif kokulu,ancak çok çiçeklenen,yine hiç hastalık yapmayan türe ait.

4.fotoğrafta ise,bir buğday tanesi iriliğinde diktiğim frezya soğanlarının gelişimlerini görüyorsunuz.
Ben bunlara şişe soğanlar diyorum.8-10 cm.derinliğindeki mini saksılara dikmiştim.

Tahminime göre;saksılar dar geldiği için soğanlar enine değil,boyuna gelişim göstermişler.

5.fotoğrafta yine tohumdan ekerek yetiştirdiğim türlerin yavru soğanları ve iriliklerine göre 2 gruba ayırdığım yukarıda sözünü ettiğim boyuna gelişim gösteren soğanlar var.

Selma_321
30-07-2019, 19:12
Sayın Dumlupınar, verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.. Bunlara mümkün olduğunca uyacağım.. Bakalım seneye kısmet olursa ne renkler çıkacak..
Maşallah, frezya soğanlarınız çok güzel gözüküyorlar.. Anlaşılan o ki, seneye kısmet olursa sayenizde gene görsel şölen yaşayacağız. Selamlar ve saygılar.

Dumlupınar
30-07-2019, 21:20
Sayın Dumlupınar, verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.. Bunlara mümkün olduğunca uyacağım.. Bakalım seneye kısmet olursa ne renkler çıkacak..
Maşallah, frezya soğanlarınız çok güzel gözüküyorlar.. Anlaşılan o ki, seneye kısmet olursa sayenizde gene görsel şölen yaşayacağız. Selamlar ve saygılar.

Hep birlikte inşallah...Selamlar...

Dumlupınar
02-09-2019, 11:16
Kompost gübremiz hazır halde, frezyaların dikimini bekliyor.

aloe
02-09-2019, 11:59
Sn Dumlupınar elimde yazın başında almış olduğum elenmiş ve yanmış koyun gübreli toprak var. Fazla almışım çuvalda duruyor. Biraz da frezya soğanı edindim. Acaba frezya soğanlarımı bu toprağa ekebilir miyim?

Dumlupınar
02-09-2019, 12:33
Sn Dumlupınar elimde yazın başında almış olduğum elenmiş ve yanmış koyun gübreli toprak var. Fazla almışım çuvalda duruyor. Biraz da frezya soğanı edindim. Acaba frezya soğanlarımı bu toprağa ekebilir miyim?

Ekebilirsiniz.Ancak yanmış hayvan gübresi tuzlu olabilir.Frezyaların tuzlu toprakta kökleri yanar.

Gübre,toprak karışımını bir saksıya alın.Saksıdaki toprağı 5 litre kadar suyla sulayıp,fazla suyun saksının tahliye deliklerinden akıp gitmesini sağlayın.Karışımda mevcut olan tuz,bu şekilde topraktan yıkanarak uzaklaşır.

Havalar malum hala serinlemedi.Dikim için acele etmeyin.Selamlar...

aloe
02-09-2019, 12:50
Ekebilirsiniz.Ancak yanmış hayvan gübresi tuzlu olabilir.Frezyaların tuzlu toprakta kökleri yanar.

Gübre,toprak karışımını bir saksıya alın.Saksıdaki toprağı 5 litre kadar suyla sulayıp,fazla suyun saksının tahliye deliklerinden akıp gitmesini sağlayın.Karışımda mevcut olan tuz,bu şekilde topraktan yıkanarak uzaklaşır.

Havalar malum hala serinlemedi.Dikim için acele etmeyin.Selamlar...

Tamam değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Bugün dediğiniz işlemi yaparım. Ekmek içinse sizi takipteyim. Siz ne zaman ekerseniz bende o zaman ekicem.

Melisa16
08-09-2019, 14:55
Merhabalar.
Biraz önce, frezya soğanları ne alemde diye kontrol ederken köklerinin belirmeye ve filizlenmeye başladıklarını gördüm ve yeni bir toprak karışımı hazırlayıp ektim. İnşallah çiçeklerini de görürüz yine. :)

Dumlupınar
08-09-2019, 21:12
Merhabalar.
Biraz önce, frezya soğanları ne alemde diye kontrol ederken köklerinin belirmeye ve filizlenmeye başladıklarını gördüm ve yeni bir toprak karışımı hazırlayıp ektim. İnşallah çiçeklerini de görürüz yine. :)

Çiçeklenme bitiminden sonra,bitkiyi tohuma bırakıp bırakmadığınızı bilmiyorum.
Ancak eğer elinizde tohum varsa onlarıda ekebilirsiniz.

Melisa16
08-09-2019, 21:42
Sadece bir sapı tohuma bırakmıştım, galiba sarı renkli olanıydı. Onları da bugün ektim Sn. Dumlupınar, teşekkür ederim.

aloe
10-09-2019, 16:27
Sn Dumlupınar. Frezya soğanları küçük olduğu için küçük saksıya ekebilirmiyim? Yarım ya da bir litrelik saksılara. Bir de bodur türden frezya soğanları çok daha küçük. Elimle yoklayınca 2-3 tanesinde içinde hafif boşalmalar farkettim. Inşallah onlarda tutar. İlk resim kültür ikinci bodur tür ve son resimde içi boşalan soğan ve kabuğu. Ekim yapmak için sizin ektim haberinizi bekliyorum :)

Dumlupınar
10-09-2019, 16:42
Belirttiğiniz boyuttaki saksılar uygundur.
Kültür türleri artık dikebilirsiniz.
Bodur türün soğanları daha küçük oluyor.Bu türün dikimi için Eylül sonunu bekleyin.
İçi boşalan soğanları atın gitsin.

aloe
10-09-2019, 17:29
Tamamdır. Atarım atmasına da çok üzülerek atıcam :( mis kokulu bodur tür gönlümün yariydi.

Dumlupınar
10-09-2019, 17:46
Tamamdır. Atarım atmasına da çok üzülerek atıcam :( mis kokulu bodur tür gönlümün yariydi.

Üzülmenize gerek yok.Kalanların her biri 2-3 yavru soğan verip,seneye çok daha fazla sayıya ulaşacaklar.

aloe
10-09-2019, 21:40
Üzülmenize gerek yok.Kalanların her biri 2-3 yavru soğan verip,seneye çok daha fazla sayıya ulaşacaklar.

Kendileri zaten birer yavruyken yine de yavrularlar mı ki?
Bir de kültür frezyalarını yarın sabah ekeceğim. Ne zaman sulamaya başlayım.

Dumlupınar
10-09-2019, 22:50
Kendileri zaten birer yavruyken yine de yavrularlar mı ki?
Bir de kültür frezyalarını yarın sabah ekeceğim. Ne zaman sulamaya başlayım.

Üstte yazdım.Bu türün soğanları küçük oluyor.Mayıs ayı sonunda soğanları söktüğünüzde yavrularını göreceksiniz.
Yarın sabah soğanları diktikten sonra sulayın.

Frezyaların dikimi,bakımı ile ilgili tüm bilgiler 2018 yılı paylaşımlarımda var.İlgili sayfaları okursanız detaylı olarak bilgi edinebilirsiz.Selamlar...

aloe
10-09-2019, 23:07
Üstte yazdım.Bu türün soğanları küçük oluyor.Mayıs ayı sonunda soğanları söktüğünüzde yavrularını göreceksiniz.
Yarın sabah soğanları diktikten sonra sulayın.

Frezyaların dikimi,bakımı ile ilgili tüm bilgiler 2018 yılı paylaşımlarımda var.İlgili sayfaları okursanız detaylı olarak bilgi edinebilirsiz.Selamlar...
Yazınızı kaçırdım galiba kusura bakmayın. Bahsettiğiniz eski sayfaları okuyordum bilmem kaç saattir 32. sayfaya geldim ama beynim sulandı. Artık öğrendiklerim de çorba olmaya başladı. Bu gece yeter. İyice tarhana çorbası olmadan okumayı bırakıyorum. Artık yarın sadece 2018 gönderilerini okurum. Hayırlı geceler dilerim.

Dumlupınar
10-09-2019, 23:11
Frezyalar ile ilgili detaylı tüm bilgiler ;

54.sayfa,09-03-2018 tarihli,1609 nolu mesajla başlıyor.

56.sayfa 12-03-2018 tarihli,1665 nolu mesajla sona eriyor.

Bu güzel bitkiyi yetiştirirken edindiğim tecrübeleri,15 soruya15 cevap vererek paylaşmıştım.
İsteyen üye arkadaşlar buradan her türlü bilgiyi edinebilirler.Selamlar...

aloe
10-09-2019, 23:12
Frezyalar ile ilgili detaylı tüm bilgiler ;

54.sayfa,09-03-2018 tarihli,1609 nolu mesajla başlıyor.

56.sayfa 12-03-2018 tarihli,1665 nolu mesajla sona eriyor.

Bu güzel bitkiyi yetiştirirken edindiğim tecrübeleri,15 soruya15 cevap vererek paylaşmıştım.
İsteyen üye arkadaşlar buradan her türlü bilgiyi edinebilirler.Selamlar...

Bu bilgi harika oldu. Çok çok teşekkür ederim.

Dumlupınar
30-09-2019, 16:05
Bu kadar uyku yeter.Frezya sezonu başlıyor.

Bu 7 saksıya tohumdan yetiştirdiğim kültür türlerin soğanlarını,17 Eylül'de dikmişim.

Dumlupınar
30-09-2019, 16:06
Devamı...

Füreya
30-09-2019, 17:32
Ellerinize sağlık Sayın Dumlupınar, yeşilin bu tazecik tonu o kadar güzel ki!
Bu yıl da soğanlarımızı dikmek nasip oldu, inşAllah çiçeklerini görmek de nasip olur. Ben de Eylülün 16sında dikmiştim soğanları, bu vesileyle size bir kez daha teşekkür ederim.

Melisa16
30-09-2019, 19:11
Ben heyecandan biraz acele ettim galiba Dumlupınar üstad :) şimdiden boylandılar...

Bu kültür türlerin soğanlarını 8 Eylülde dikmiştim.

699109

Bunlar da kültür türlerin geçen sene verdikleri yavru soğanlar.
699110

Dumlupınar
30-09-2019, 19:29
Gayet güzel gelişmişler.Kültür türler için İstanbul'da 8 Eylül'de dikim tam zamanıdır.Selamlar...

aloe
14-10-2019, 10:09
Ben eylül sonuna doğru ekmiştim. Kültürler çıkmaya başladı. Çok merak ettiğim ve çok istediğim mis kokulu bodur frezyada ise ses seda yok ( acaba derine mi ektim naaptım) :( Aynı toprağa ekip aynı suladım. Sulamayı sık yapmadım. Galiba gerçektende çok istememek lazım. İçim kutusunda kültür diğerinde bodur tür var.

Dumlupınar
14-10-2019, 23:04
Bodur türün ekili olduğu kabı şimdilik güneşte bırakmayın.Soğanlar sürene kadar tam gölge bir alanda dursunlar.Filizler 2-3 cm.olunca güneş gören bir alana alın.

aloe
15-10-2019, 09:41
Tamam sn Dumlupınar hemen alıyorum.

Fatih_Soydemir
15-10-2019, 18:41
Akdeniz bölgesinde yaşayan arkadaşlarımız bu sene Frezya ve nergizlerinizi uyandırmayın lütfen bunu bu sene halen agresif bir inatla 40 dereceyi devirme inadından vazgeçmeyen havalar nedeni ile yapıyorum Hava sıcaklıkları 24 derecelere inmeden yeşeren bitkileriniz yeniden uykuya girecek ve kayıplarınız olacaktır. Ben bu sene frezyanın yüzünü görebilecekmiyiz diye kara kara düşünüyorum. Aynı durum diğer soğanlı türler içinde geçerli.

Dumlupınar
17-10-2019, 13:51
Bunlar Eylül ortası diktiğim frezyaların bugün çektiğim fotoğrafları...

aloe
20-10-2019, 09:46
Maşallahı var sn Dumlupınar. Bunlarda benimkiler. Bodur frezyalarda çıkmaya başlayınca kültürlerin yanına çıkardım şimdi.

Dumlupınar
20-10-2019, 11:23
Maşallahı var sn Dumlupınar. Bunlarda benimkiler. Bodur frezyalarda çıkmaya başlayınca kültürlerin yanına çıkardım şimdi.

İşte bu kadar.Fazla sulama yapmayın.Sulama suyu dikili oldukları kabın altındaki tahliye deliklerinden akıp gitsin.Toprağın nemli olması yeterlidir.Selamlar....

hmd
21-10-2019, 08:17
Bunlarda benden oldun. Heyacanlı bekleyiş devam ediyor...699902699903

aloe
21-10-2019, 09:35
Sizinki de çok güzel sn hmd. Bahçedeler mi sanki?

hmd
21-10-2019, 18:31
Hayır sayın aloe saksıdalar. Burası yakında soğumaya başlar o zaman içeri girecekler.

Dumlupınar
21-10-2019, 20:32
Bunlarda benden oldun. Heyacanlı bekleyiş devam ediyor...699902699903

Çok sağlıklı geliştikleri açıkça görülüyor.Emeğinize sağlık.Selamlar...

hmd
21-10-2019, 22:11
Sağolun sayın Dumlupınar. Bana ve eminimki buradaki birçok kişiye frezya yetiştirme konusunda destek oldunuz eksik olmayın.

Füreya
22-10-2019, 15:09
Bir fotoğraf da biz bırakalım bu güzel sayfaya...

Sevgi Durul
25-10-2019, 22:40
Bunlar da benim frezyalarım. :) Açtıklarını da görebilmek umuduyla. :)

Bunlar rengarenk açacak.

700071

Bunlar da beyaz.

700072

aloe
28-10-2019, 08:50
Benimkiler de büyüyor maşallah. Yalnız bazen toprak üstten kuru görünüyor ama içine bakmak lazım diye düşünüyorum fazla su veripte çürütmeyim diye, bu kezde toprağı karıştırsam küçük olan soğanlarım zarar görürse diye de korkuyorum. Nasıl yapsam şaşırdım.
Kusuruma bakmayın lütfen, neden anlamadım resimler hep ters durdu. Düzeltemedimi

Dumlupınar
28-10-2019, 17:58
Toprağı karıştırmanıza gerek yok.Soğanların dikili oldukları kapların sulama öncesi hafifliği ile sulama sonrası ağırlığı size yol gösterir.
Frezyalar tam güneş isteyen bitkilerdir.Dikili oldukları kaplarda sığ olduğundan,fazla su güneş sayesinde topraktan buharlaşarak uzaklaşıp sorun olmaktan çıkar.
Sulamaları havanın açık ve güneşli olduğu günlerde,sabah erken saatlerde yapmanız iyi olur.Selamlar...

aloe
28-10-2019, 22:13
Tamam. Söylediklerinizi dikkate alarak özen göstericem. Teşekkürler.

Melisa16
30-10-2019, 11:48
Frezyalarımız sonbahardan ilkbahara doğru yürümeye devam ediyorlar yavaş yavaş :)

Mis kokulu bodur tür frezyalar,
700274

700275

Kültür türlerin geçen yıl verdikleri yavrular.
700276

Kültür türlerini zaptedemiyoruz artık. :) Rüzgarlar, yağmurlar başlamadan evvel yanlarına bir çubuk dikip bağlasam iyi olacak.
700277

Dumlupınar
31-10-2019, 12:29
Balkonunuz frezya istilası ile karşı karşıya...
Seneye diğer bitkilere yer zor bulunur.
Emeklerinize sağlık...

Melisa16
31-10-2019, 12:45
:D Bu sene bile bitkilere yer tahsisinden aslan payını frezyalar aldı. Seneye evde bana yer kalmayacak herhalde. :D
Teşekkür ediyorum.

aloe
18-11-2019, 06:51
Bende ki frezyada son durumlar. Bana öyle geliyor ki büyümeleri durdu gibi. Aynı toprağa dikmeme ve yan yana durmalarına rağmen bodur türün toprağında küçük sinekler dolaşıyor. Kültür türde böyle bir durum yok. Ve iki saksıdada yapraklarda beyaz lekeler var. Şaşkınım. Kısa yapraklı olan bodur diğeri kültür türüdür.

Dumlupınar
21-11-2019, 10:07
Gelişimlerinde bir sorun yok.Nisan ayı başında çiçek açacaklar.
Yapraklardaki lekeler beyaz ve yeşil sineklerden olabiliyor.Bende aynı sorunla uğraşıyorum.1 litre suya 1 tatlı kaşığı sıvı arap sabunu ilave edip yapraklara fıskiye yardımı ile püskürtün.Selamlar...

aloe
21-11-2019, 21:39
Tamam sayın Dumlupınar. Çözüm için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım. Peki ne kadar aralıklarda ve kaç defa püskürtmemi tavsiye edersiniz.

Dumlupınar
22-11-2019, 11:04
Tamam sayın Dumlupınar. Çözüm için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım. Peki ne kadar aralıklarda ve kaç defa püskürtmemi tavsiye edersiniz.

Haftada 2 kere,2-3 fıskiye yeter.

aloe
22-11-2019, 22:23
Peki ne kadar süre devam etmeliyim? 1ay 2ay.....?

Dumlupınar
23-11-2019, 11:43
Peki ne kadar süre devam etmeliyim? 1ay 2ay.....?

Arap sabunlu su zararlıları bikiden uzak tutuyor.1-2 hafta deneyin.

Sevgi Durul
23-11-2019, 12:20
Sayın Dumlupınar,

Benim frezyalar ilk canlılığını kaybetti. Biraz baygın duruyorlar. Çürümelerinden korktuğum için sulamada cimri davranıyorum. Bu sebep olabilir mi?

Dumlupınar
23-11-2019, 17:43
Sayın Dumlupınar,

Benim frezyalar ilk canlılığını kaybetti. Biraz baygın duruyorlar. Çürümelerinden korktuğum için sulamada cimri davranıyorum. Bu sebep olabilir mi?

Merhaba,evet olabilir.Yapraklar cansız ve baygınsa büyük ihtimalle susuz kalmışlardır.Sulamada cimri davranmayın.Sulama suyu saksının tahliye deliklerinden akarak uzaklaşıyorsa sorun olmaz.Sık sulamakta soğanları çürütebilir.

Saksının altında tabak bulundurmayın.Bir kaç tane seramik parçasının üzerinde saksının durmasını sağlamak iyi olur.Böylece saksı alttanda havalanmış olur.
Saksının tahliye deliklerinden akan su tabakta birikip,toprak tarafından tekrar emilirse kökler çürüyebilir.Selamlar...

Dumlupınar
26-11-2019, 17:50
Küçük bir pencere önü...
Açacakları renkleri merakla beklediklerimden...

muhammetk
26-11-2019, 18:41
Cok guzel gorunuyorlar benimkilerde Ankara da ve yapraklandılar inşallah Ankara soğuğundan zarar görmezler açık balkonda tutuyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

muhammetk
26-11-2019, 19:24
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191126/248a1e8e6a86ff44147eedb849c32150.jpg bu da benim saksım acaba ne zaman acacaklar

Dumlupınar
26-11-2019, 19:55
Cok guzel gorunuyorlar benimkilerde Ankara da ve yapraklandılar inşallah Ankara soğuğundan zarar görmezler açık balkonda tutuyorum

Merhaba,Ankara'da açık balkonda kışı geçiremezler.0 derecenin altındaki soğuklardan yapraklarda,çiçek saplarıda etkilenip donar.
Güneş gören,güney cepheli bir salon pencere içi saksı için ideal olur.Birde ortam sıcaklığı 18-20 derece aralığında oldumu değmeyin keyiflerine...

Bulundukları ortamdaki ısı ve ortalama 5 saat güneş istekleri karşılandığı zaman Mart,Nisan aylarında çiçek açarlar.Hatta daha erkende çiçeklenebilirler.Selamlar...

muhammetk
26-11-2019, 20:05
Merhaba,Ankara'da açık balkonda kışı geçiremezler.0 derecenin altındaki soğuklardan yapraklarda,çiçek saplarıda etkilenip donar.
Güneş gören,güney cepheli bir salon pencere içi saksı için ideal olur.Birde ortam sıcaklığı 18-20 derece aralığında oldumu değmeyin keyiflerine...

Bulundukları ortamdaki ısı ve ortalama 5 saat güneş istekleri karşılandığı zaman Mart,Nisan aylarında çiçek açarlar.Hatta daha erkende çiçeklenebilirler.Selamlar...

Sonradan ekimde diktiğim frezyalar çıkmadılar bunları yazın dikmiştim çıktılar çok teşekkür ederim bugunlerde Ankarada hava soğuk içeri alacam, bunlar hangi renk bilmiyorum diplerinde tohumdan diktiklerimde minik minik çıktılar yapraklarda pas rengi olusumlar var hastalık yaptı galiba

muhammetk
26-11-2019, 20:12
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191126/975ac27df12ebab7e02877fb5bd8d56e.jpgtohumdan çıkan minikler

Dumlupınar
26-11-2019, 20:36
[QUOTE=muhammetk;1578347]Sonradan ekimde diktiğim frezyalar çıkmadılar bunları yazın dikmiştim çıktılar çok teşekkür ederim bugunlerde Ankarada hava soğuk içeri alacam, bunlar hangi renk bilmiyorum diplerinde tohumdan diktiklerimde minik minik çıktılar yapraklarda pas rengi olusumlar var hastalık yaptı galiba

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE

Evet.Ankara'da artık saksıyı içeri almanız gerekiyor.Ekim ayında diktiğiniz soğanlarında sürmeleri gerekirdi.Mutlaka bir sorun olmuştur.Yapraklardaki pas renkli lekeler,soğan veya köklerdeki bir hastalıktan olabiliyor.Benim frezyaların bazılarında da aynı sorun var.

Tohumdan ektikleriniz bambaşka renklerde çiçeklenecekler.

muhammetk
28-11-2019, 10:21
[QUOTE=muhammetk;1578347]Sonradan ekimde diktiğim frezyalar çıkmadılar bunları yazın dikmiştim çıktılar çok teşekkür ederim bugunlerde Ankarada hava soğuk içeri alacam, bunlar hangi renk bilmiyorum diplerinde tohumdan diktiklerimde minik minik çıktılar yapraklarda pas rengi olusumlar var hastalık yaptı galiba

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE

Evet.Ankara'da artık saksıyı içeri almanız gerekiyor.Ekim ayında diktiğiniz soğanlarında sürmeleri gerekirdi.Mutlaka bir sorun olmuştur.Yapraklardaki pas renkli lekeler,soğan veya köklerdeki bir hastalıktan olabiliyor.Benim frezyaların bazılarında da aynı sorun var.

Tohumdan ektikleriniz bambaşka renklerde çiçeklenecekler.

suan diktiğim hiçbir frezyanın rengini bilmiyorum forumdan bir arkadaşım kaktuslerle birlikte hediye etmişti çiçek açınca paylaşırım supriz olacak

Dumlupınar
28-11-2019, 16:27
Bunlar balkondan....

Dumlupınar
16-12-2019, 18:06
Frezyaların gece keyfi...

Dumlupınar
18-12-2019, 19:54
Bu 3 saksıda dikili frezyaların hepsi tohumdan yetiştirdiğim türlere ait...
14 Kasım'da dikmişim.Çok sağlıklı büyüyorlar.

Önümüzdeki yıl kısmetse frezyaları 15 Kasım'dan sonra dikmeye karar verdim.Bu yıl İzmir'de Eylül,Ekim hatta Kasım ayında bile yüksek sıcaklıklar yüzünden frezyalar aşırı yapraklandılar. Bu durum bitkinin birbirlerini gölgelemelerine sebep oldu.

Sıcak günlerde sayıca fazla olan beyaz ve yeşil sineklerde artık azaldı.Ayrıca ismini bilmediğim saç teli inceliğinde 1mm.bile olmayan yaprakları kemirip,geride beyaz ve gri izler bırakan zararlılarda artık yok.

Sıcaklık ve zararlıların frezyalara olumsuz etkileri yüzünden 17 Eylül 'de başladığım soğanların dikimini 12 Aralık'a kadar uzattım.

Son soğanları 3 Aralık ile 12 Aralık tarihleri arasında, yaklaşık 40 adet küçüklü büyüklü saksı,peynir ve dondurma kaplarına dikip bitirdim.Bu saksılar Cuma akşamı Burhaniye yolcusu olacak.Dayımın tam güneş gören çatısında keyif sürecekler.
Bir ara fotoğraflarını paylaşırım.Herkese selamlar...

Melisa16
21-12-2019, 14:55
Sn. Dumlupınar sizin tohumdan frezyalarınız maşallah orman olmuş :) bunlar da benimkiler. Çok mu sık ekmişim

Dumlupınar
21-12-2019, 16:24
Sn. Dumlupınar sizin tohumdan frezyalarınız maşallah orman olmuş :) bunlarda benimkiler. Çok mu sık ekmişim

Gayet güzel gelişmişler.Sık ekmemişsiniz.Onlar yeterli güneşi gördükleri zaman,ne yapıp edip büyümek için birbirleri ile yarışırlar.

Son paylaştığım frezyaları tohumdan yetiştirdiğim türlere ait olan,ana soğana bitişik gelişen yamuk yumuk yavru soğanlardan diktim..Selamlar...

Dumlupınar
25-12-2019, 16:44
Bunlar Burhaniye'den.Dayımın bahçesinden... Yağmur öncesi ve sonrası...

Ve İzmir'de dikip Burhaniye'ye götürdüğüm saksılı frezyalar...Çatıda yerlerini aldılar.

muhammetk
10-01-2020, 22:59
Bunlar Burhaniye'den.Dayımın bahçesinden... Yağmur öncesi ve sonrası...

Ve İzmir'de dikip Burhaniye'ye götürdüğüm saksılı frezyalar...Çatıda yerlerini aldılar.

sizin frezyalar bodur gibi renkleri nasil acaba ?

muhammetk
10-01-2020, 23:02
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200110/cf313eb9558322b79df5946c78ea19fd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200110/4018004cbccbfefd9a001e19ff53ba43.jpg
benim frezya ankarada iceri alinca hemen açtı beyaz sarı karışımı galiba tozlasma ile olusmus gibi biraz erkenci kaloriferin sıcağına dayanamamış acmış ama kokusu muhteşem

muhammetk
10-01-2020, 23:04
Yalnız dışarıda sogukta kalan kasımda diktiğim sarı frezyalar henuz yaprak bile açmadılar

Dumlupınar
11-01-2020, 09:19
sizin frezyalar bodur gibi renkleri nasil acaba ?

Merhaba,benimkiler karışık renklerde açıyorlar.Çiçek açan frezya saksınızı daha çok güneş gören bir alana alın.Bu fazla boylanmayan bir tür olmasına rağmen yeterli güneş göremediği için fazla uzamış.

Balkonda bıraktığınız sürmeyen saksıyı hemen içeri alın.Frezyalar Ankara soğuklarına dayanmaz.Soğanlar soğuktan donmamışsa sürerler.Selamlar...

aloe
11-01-2020, 20:05
Sn Dumlupınar benim frezyalar hep dışardaydı. İçeri almamakla kötü mü ettim ki?
Eyvah eyvah hemen bende içeri alayım. Siz dışarda kalsın derseniz tekrar koyarım.

Dumlupınar
13-01-2020, 16:00
Sn Dumlupınar benim frezyalar hep dışardaydı. İçeri almamakla kötü mü ettim ki?
Eyvah eyvah hemen bende içeri alayım. Siz dışarda kalsın derseniz tekrar koyarım.

Frezyalarınızı çok soğuk günlerde evin içine alabilirsiniz.Özellikle çiçek sapları çıkmaya başlayınca soğuktan daha çok korumak gerekir.

Selma_321
22-01-2020, 06:13
Sayın Dumlupınar, gönderdiğiniz frezyaları hep ektim. Bu sene daha güzel çıktılar. Ama yatışta hanımlar, bilmiyorum bir şeyi yanlış mı yaptım. Çünkü sizin frezyalar dik duruyorlar. Resimlerini çektim, hem mum çiçekleriyle ilgili bir sorum vardı üyelere, hemde frezyalarımı gösterecektim ama bir türlü yükleyemedim. Bilmiyorum nerde yanlış yaptım.

Dumlupınar
22-01-2020, 17:00
Sn.Selma_321 merhaba,benim frezyalarında bir kısmı şiddetli poyraz yüzünden yan yattı.Rüzgardan korunaklı ve güneşli alanda bulunanlar daha dik duruyorlar.Ancak çiçek tomurcukları çıkmaya başlayıp,açan çiçeklerin ağırlığından zaten hepsi yan yatacak.

Ne kadar fazla güneş görürlerse o kadar güzel çiçek açıyorlar.Sağa sola devrilmeleri,güneş görmelerini engellemiyorsa bir sorun olmaz.Yine çiçek açarlar.Selamlar...

Dumlupınar
26-01-2020, 16:04
Fotoğrafları sabah saatlerinde çektim.

Bunlar sadece balkondaki frezyalar...

Sevgi Durul
26-01-2020, 16:11
Fotoğrafları sabah saatlerinde çektim.

Bunlar sadece balkondaki frezyalar...

Sulama yapıyor musunuz?

Dumlupınar
26-01-2020, 16:20
Sulama yapıyor musunuz?

Tabii...Sulamadan olur mu ?

Sevgi Durul
26-01-2020, 17:13
Tabii...Sulamadan olur mu ?

Ben donacaklar diye çok az suluyorum. Daha doğrusu sulamaya korkuyorum. Şu ana kadar en düşük eksi sekizi gördük.

Rahatlıkla sulayabiliriz o zaman.

Teşekkür ederim, sayın Dumlupınar.

Dumlupınar
26-01-2020, 17:56
Sulama yapıyor musunuz?

Ben donacaklar diye çok az suluyorum. Daha doğrusu sulamaya korkuyorum. Şu ana kadar en düşük eksi sekizi gördük.

Rahatlıkla sulayabiliriz o zaman.

Teşekkür ederim, sayın Dumlupınar.

Mutlaka sulayın.Saksıları dondurucu soğuklarda kapalı serin bir alanda muhafaza edebilirsiniz.Güneş gören pencere içi,kapalı balkon,oda,salon hepsi olur.Yeter ki uzun süre güneşsiz kalmasınlar.Selamlar...

Dumlupınar
30-01-2020, 13:31
Ocak ayında lodosun esmeye başlaması ile, başakların görünmesi bir oluyor.

Selma_321
30-01-2020, 20:25
Hey maşallah

Füreya
01-02-2020, 08:29
Ocak ayında lodosun esmeye başlaması ile, başakların görünmesi bir oluyor.

Sayın Dumlupınar, maşallah çok güzel görünüyorlar.
Ben de sizinle hemen hemen aynı günlerde dikmiştim soğanları, hava şartları da aynı olunca acaba benim frezyalarda da başak çıkaran var mıdır diye iyice baktım. Vee ilk başağın tatlı tatlı gülümsediğini gördüm, biraz daha irileşince fotoğrafını da koyarım inşAllah. Size tekrar teşekkür ediyor, hep beraber frezyaların açışlarına da şahit olmayı diliyorum.

Melisa16
02-02-2020, 10:01
Dumlupınar üstadın mesajından sonra ben de dün frezyaları kontrol ettim ama başak belirtisi görememiştim.
Ama bu sabahki kontrolde yakalandılar :) Henüz gölgesi görünüyor.

Dumlupınar
02-02-2020, 11:56
Dumlupınar üstadın mesajından sonra ben de dün frezyaları kontrol ettim ama başak belirtisi görememiştim.
Ama bu sabahki kontrolde yakalandılar :) Henüz gölgesi görünüyor.

Merhaba,bu yıl yine çok sağlıklı görünüyorlar.7.yaprakla beraber hava sıcaklığı 16-20 derece arasında olunca başaklar hemen güneşe koşuyor.

Önümüzdeki hafta meteoroloji İstanbul için havanın çok soğuk olacağını söylüyor.Çok soğuk gün ve gecelerde saksıları balkonda unutursanız çiçek sapları donabilir.Geçici olarak kapalı bir alana almanız gerekir.Mümkünse kapalı alanda yine güneş görmeleri çok iyi olur.Bundan sonra ne kadar fazla güneş,o kadar fazla yan sürgün ve o kadar çok çiçek demektir.Selamlar...

Melisa16
02-02-2020, 12:34
Merhaba,bu yıl yine çok sağlıklı görünüyorlar...
Teşekkür ediyorum :)
Meteorolojinin uyarılarını ben de takip ediyorum. Soğuklar için bir önlem bulacağız.
Selamlar.

hmd
02-02-2020, 13:19
702838702839702840702841 Fotoğrafları yükleme konusunda acemiliğimi mazur görün lütfen ama be güzellikleri paylaşmadan edemedim

Melisa16
05-02-2020, 08:54
Macro çekimle yağmur altında frezya başağı.

Dumlupınar
09-02-2020, 12:32
Çiçek saplarının soğuktan zarar görmemesi için,saksıların bir kısmını salona aldım.

hmd
11-02-2020, 10:26
Bu aralar burada geceler -17’ye kadar düştüğü oluyor bende kapalı balkonumdaki frezyalarım için balkon kapısını hiç kapatmıyorum. Bu ay gelecek doğal gaz faturasını hiç düşünmek istemiyorum:)

Dumlupınar
14-02-2020, 15:23
Çiçek saplarının güzellikleri,birbirleri ile yarışır durumda...

Selma_321
14-02-2020, 15:39
Maşallah sayın Dumlupınar, daha bizde çiçek sapı yok. Şöyle bir genel resim çeksenizde sizinkiler de yatışta mı bir görsek. Benimkiler yatışta, bir resim atamadım, neden olmuyor onu da anlamadım.

Dumlupınar
14-02-2020, 16:43
Merhaba,çiçek sapları hızla uzamaya başladı.Önümüzdeki günlerde toplu halde fotoğraflarını paylaşırım.Selamlar..

Füreya
17-02-2020, 08:12
Frezya başakları gün geçtikçe artıyor ve gelişiyor...

Mahmut Tebir
17-02-2020, 08:55
frezyalar dondan etkilenir mi?
Bizim buralarda 1 hafta don oldu. Şimdi sıcaklık arttı ama. Bitkiler ölmüşmüdür. yaprakları biraz hırpalanmış gibi duruyor.

hmd
17-02-2020, 11:03
703187
Bende büyük bir heyecanla bekleyenlerdenim.

hmd
17-02-2020, 11:05
703188

Füreya
17-02-2020, 12:31
703188

Maşallah, muhteşem görünüyorlar. Emeklerinize sağlık...

hmd
17-02-2020, 15:20
Maşallah, muhteşem görünüyorlar. Emeklerinize sağlık...
Çok teşekkür ederim. Sizinkilerde çok sağlıklı görünüyor sizinde elinize sağlık.

Dumlupınar
17-02-2020, 22:47
frezyalar dondan etkilenir mi?
Bizim buralarda 1 hafta don oldu. Şimdi sıcaklık arttı ama. Bitkiler ölmüşmüdür. yaprakları biraz hırpalanmış gibi duruyor.

Merhaba,frezyaların yaprakları kısmen,çiçek sapları tamamen dondan etkileniyor.
Bir yolunu bulup onlar yeniden toparlanır.Yeter ki tam güneş gören alanda dikili olsunlar.Selamlar...

Melisa16
18-02-2020, 19:58
Herkesin ellerine sağlık :)
Kültür türlerden bir kısmı. Başaklar gayet sağlıklı ve verimli gelişiyorlar.
Bodur türlerin başakları yeni yeni belli olmaya başladı, onları da daha sonra paylaşırım.

Selma_321
18-02-2020, 21:55
Maşallah maşallah, ne güzel kaç daldan başak vermişler..

Dumlupınar
20-02-2020, 16:32
Çiçeklenmeye doğru...

Dumlupınar
20-02-2020, 18:07
Devamı...

Dumlupınar
20-02-2020, 18:10
Cümbür cemaat

Selma_321
20-02-2020, 18:50
Oh bee içim rahatladı valla, benim frezyalarda aynı böyle yatıştalar. Ama hala çiçek sapları gözükmüyor, henüz bir şey yok, bekliyorum bakalım.
Ayrıca sayın Dumlupınar, maşallah frezya tarlalarınıza, anlaşılan bu sene de inşallah görsel şölen yaşayacağız sayenizde.

Dumlupınar
20-02-2020, 18:53
[QUOTE=Selma_321;1581943]Maşallah sayın Dumlupınar, daha bizde çiçek sapı yok. Şöyle bir genel resim çeksenizde sizinkiler de yatışta mı bir görsek. Benimkiler yatışta, bir resim atamadım, neden olmuyor onu da anlamadım.

Sn.Selma_321 gördüğünüz gibi benim frezyalarda yan yatmış durumda.Ancak çiçek saplarının yer çekimine karşı itirazları devam ediyor. :p

Önümüzdeki haftalarda açan çiçeklerin ağırlığı yüzünden saplarda yan yatacak.Selamlar...

Dumlupınar
20-02-2020, 19:05
Oh bee içim rahatladı valla, benim frezyalarda aynı böyle yatıştalar. Ama hala çiçek sapları gözükmüyor, henüz bir şey yok, bekliyorum bakalım.
Ayrıca sayın Dumlupınar, maşallah frezya tarlalarınıza, anlaşılan bu sene de inşallah görsel şölen yaşayacağız sayenizde.

Tamam.Normal bir durum.Devrilip yan yatmaları kaçınılmaz.Bizler frezyaları saksılara diktiğimiz için,onları ağlarla askıya almamız mümkün olmuyor.

Çiçek sapları yakında görünür.Bitkinin ne kadar fazla güneş görmesini sağlarsanız o kadar güçlü ve fazla çiçek açar.Tekrar selamlar...

Dumlupınar
22-02-2020, 11:03
Bu fotoğraflar taze taze az önce çekildi.
Hemen sizlerle paylaşıyorum.

Dumlupınar
22-02-2020, 11:18
Bunlarda,gülle yaprağın kavga bilmeyen uyumunu hatırlatan iki kardeş...

Dumlupınar
23-02-2020, 13:40
Bu büyük saksıyı paylaşmamışım.

Ebruli türe ait bütün irili ufaklı soğanları bir araya toplayıp, 12 Aralık'ta bu uzun saksıya dikmiştim.

Balkonlarda,dayımın bahçesinde ve çatısında yer kalmayınca saksıyı apartman bahçesinde güneşli bir konuma yerleştirip,toprağı eşmemeleri için kedilerin insafına bırakmıştım.Şükür onlarda hiç bir zarar vermediler.

Kısmet olursa Nisan ayında çok güzel bir çiçeklenmenin olacağını tahmin ediyorum.

Selma_321
23-02-2020, 18:34
Sayın Dumlupınar, nasıl bu kadar sık ekebiliyorsunuz, tek tek ekmiyor musunuz, merak ettim.

Dumlupınar
23-02-2020, 19:48
Sayın Dumlupınar, nasıl bu kadar sık ekebiliyorsunuz, tek tek ekmiyor musunuz, merak ettim.

Merhaba,bu saksıya iri soğanları tek tek,minik soğanları tohum gibi serperek ektim.Saksının sol tarafında minik soğanların dikili olduğu boylarının kısalığından anlaşılıyor.

Bu tür sık dikimlerde çok güzel çiçeklendiği gibi çok sayıda mini çiçek açıyor.Kesinlikle hastalık yapmıyor.İzmir soğuklarına çok iyi dayanıyor.Ocak ayında -4 dereceye kadar düşen sıcaklıklardan,bir yaprak bile etkilenmedi.Bir kusuru var.Kokusu çok az.Selamlar...

hmd
24-02-2020, 06:09
703390
703391
703392
İlk açanlarla selamlayalım sizleri istedik. Bu güzelliklerle buluşmama vesile olan sayın Dumlupınar’a tekrar tekrar teşekkürler..

emufo
25-02-2020, 14:24
İyi günler herkese. Bir aydır bulunduğum şehirde Erzurum'da frezya çiçeği soğanı arıyorum bulamadım. İnternette frezya çiçeği ile ilgili bilgi ararken tesadüfen siteyi sizleri buldum, resmen hayran hayran frezya resimlerine baktım durdum. Rica etsem Frezya çiçeğinin soğanını bulabileceğim bir yer internet sitesi öneriniz varsa, sabırsızlıkla bekliyorum. çok geç kalmadan bulabilirsem inşallah baharda o mis kokulu frezyalarıma kavuşmak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Dumlupınar
25-02-2020, 18:30
Frezya soğanlarını,Asya Lale on line satış sitesinden alabilirsiniz.
Satışlar Mart ayı içinde açılıyor.

Selma_321
25-02-2020, 19:08
Bende bugün çok mutlu oldum, hiç farketmemiştim, iki dal frezyam başak vermiş, diğerlerini de bekliyorum. Çok güzel bir mutluluk, çok teşekkür ederim Sayın Dumlupınar sayenizde. Eğer resim koymayı başarabilirsem yarın inşallah foto koyacağım.

Dumlupınar
25-02-2020, 19:28
Bende bugün çok mutlu oldum, hiç farketmemiştim, iki dal frezyam başak vermiş, diğerlerini de bekliyorum. Çok güzel bir mutluluk, çok teşekkür ederim Sayın Dumlupınar sayenizde. Eğer resim koymayı başarabilirsem yarın inşallah foto koyacağım.

Güle güle büyütün.Teşekkür edecek bir şey yok.Alt tarafı çiçek soğanı.
Frezyaların sizi mutlu etmeleri benide çok sevindirdi.
Fotoğraf yüklemede sorun olursa,üye arkadaşlar size yardım edebilir.Selamlar...

hmd
27-02-2020, 15:02
703478
703479
703480
Çayımı alıp geçiyorum karşılarına bu güzellikleri izlemesi hoş kokuları ayrı bir hoş.

Dumlupınar
27-02-2020, 15:37
703478
703479
703480
Çayımı alıp geçiyorum karşılarına bu güzellikleri izlemesi hoş kokuları ayrı bir hoş.

Harika olmuşlar.Kıymet bilen ellerde coşar onlar diye boşa söylemiyorum.Emeklerinize sağlık.Selamlar...

Selma_321
27-02-2020, 15:58
Maşallah yaaa çok güzeller, keyifle büyütün inşallah

hmd
27-02-2020, 16:12
Harika olmuşlar.Kıymet bilen ellerde coşar onlar diye boşa söylemiyorum.Emeklerinize sağlık.Selamlar...

Sağ olun eksik olmayın. Sizin frezyalarınızın çiçeklenmesini en az sizin kadar heyecanla bekliyorum.

hmd
27-02-2020, 16:13
Maşallah yaaa çok güzeller, keyifle büyütün inşallah

Çok teşekkürler sizinkileride hep birlikte izleriz inşallah

Dumlupınar
27-02-2020, 19:46
İlk çiçek açacak frezya saksılarından...

alıcan
28-02-2020, 07:57
bizde sizden tohum istesek gönderebilirmisiniz lütfen kargo ücretini karşılayacaz

Selma_321
28-02-2020, 10:44
Maşallah sayın Dumlupınar, açınca çok güzel görüntüler bizi bekliyor inşallah. Ben foto yükleyemiyorum, dün gene denedim ama olmuyor.

emufo
28-02-2020, 12:25
bizde sizden tohum istesek gönderebilirmisiniz lütfen kargo ücretini karşılayacaz

Aynı düşünce geçti benimde aklımdan. Valla süper olurdu Frezyalardan soğan veya küçük fidelerden gönderseler, kargo ücreti alıcı ödemeli olsa ne iyi olurdu.

Melisa16
29-02-2020, 07:43
Ebruli ve mis kokulu bodur türler de hızla tomurcuklandı. En sondaki en gelişmiş kültür tür başağı. İnşallah bir sonraki fotoğraflar açmış başaklardan olacak.

nevgül
29-02-2020, 15:25
Benim frezyalarımda güncel durum...
İlk olarak mis kokulu tür açmaya başladı. Diğerlerini de merakla bekliyorum. Bize frezya sevgisi aşıladığı ve bu güzelliklerle tanıştırdığı için sayın Dumlupınar’a çok teşekkür ederim.

Dumlupınar
29-02-2020, 17:28
Benim frezyalarımda güncel durum...
İlk olarak mis kokulu tür açmaya başladı. Diğerlerini de merakla bekliyorum. Bize frezya sevgisi aşıladığı ve bu güzelliklerle tanıştırdığı için sayın Dumlupınar’a çok teşekkür ederim.

Sn.nevgül merhaba,çok güzel olmuşlar.Emeklerinize sağlık.Frezyalara verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz özen için ben size çok teşekkür ederim.
Zaten kıymet bilen ellerde olduklarını tahmin etmiştim.Selamlar...

Dumlupınar
29-02-2020, 21:08
Artık yavaş yavaş çiçek açmaya başlıyoruz.

hmd
01-03-2020, 12:22
703539
703540
703541
703542
703543
Yüreğimizin daraldığı şu günlerde yüzümüzde bir nebze de olsa tebessüm oluşturuyorlar.

Dumlupınar
01-03-2020, 12:56
703539
703540
703541
703542
703543
Yüreğimizin daraldığı şu günlerde yüzümüzde bir nebze de olsa tebessüm oluşturuyorlar.

Sn.hmd çok doğru söylüyorsunuz.
Çok güzel kartpostallık görüntüler olmuş.Selamlar..

hmd
01-03-2020, 15:33
Sn.hmd çok doğru söylüyorsunuz.
Çok güzel kartpostallık görüntüler olmuş.Selamlar..

Teşekkürler. Bendende Selamlar..

Dumlupınar
02-03-2020, 12:27
Sn.alıcan ve Sn.emufo,sayfalarda gördüğünüz frezyaların soğanları Sonbahar aylarında dikiliyor.Baharın ilk günleri ile birlikte açmaya başlıyorlar.

Erzurum ve Batman'da İlkbahar'da dikim için Asya Lale on lıne satış sayfasını takip ediniz.Mart ayı içinde satışlar açılır.

Frezyaların fide olarak gönderimi olmaz.Kırılıp ziyan olurlar.

Eğer Sonbahar aylarında dikim yapmak isterseniz,Zengarden satış sitesinde Ekim ayı civarı frezya soğanları satışı yapılıyor.Selamlar...

Dumlupınar
02-03-2020, 15:46
Frezya sayfalarını takip eden değerli üye arkadaşlar,burasının yeri olmadığını biliyorum.

Ancak 2 yıldır Orkide acemileri ve heveslilerin sorunları başlığında yetiştirdiğim 2 kök orkidenin gelişimlerini sık aralıklarla paylaşıyorum.

Bir kaç üyemiz sayfaları takip ediyor.Ancak kendim çalıp,kendim söylüyorum desem yeri var.

Orkide acemileri ve heveslilerin sorunları sayfalarının daha renkli ve aktif olabilmesi için sizlerin bilgisi olsun istedim.Hepinize selamlar...

Dumlupınar
03-03-2020, 12:51
İlk açan rengimiz...

Dumlupınar
03-03-2020, 13:20
Mis kokulu bodur türlerde açmaya hazırlanıyor.

hmd
03-03-2020, 15:34
İlk açan rengimiz...

Renk muhteşem. Ellerinize sağlık

hmd
03-03-2020, 15:43
Evimizin her ferdinin eve girdiğinde ilk uğrak yeri Frezyalar..
703598
703599
703600
703601
703602

Dumlupınar
03-03-2020, 15:44
Renk muhteşem. Ellerinize sağlık

Açıp geçen çiçek sapları kesilmezse oluşan kapsüllerdeki tohumlardan,bambaşka türler yetiştirebilirsiniz.Sizinde tekrar ellerinize sağlık.

Füreya
03-03-2020, 15:44
Nihayet ilk çiçeği gördük ve mis kokuyu aldık... :)

703593

703603

703595

703596

703597

hmd
03-03-2020, 15:47
Nihayet ilk çiçeği gördük ve mis kokuyu aldık... :)

Gözünüz aydın harikalar..

hmd
03-03-2020, 15:48
Açıp geçen çiçek sapları kesilmezse oluşan kapsüllerdeki tohumlardan,bambaşka türler yetiştirebilirsiniz.Sizinde tekrar ellerinize sağlık.
Bunu düşündüm ama saksılar kapalı balkonda olduğu için arı, börtü böceğin aşılaması mümkün değil. Buna rağmen yinede olur derseniz mutlaka denerim.

Dumlupınar
03-03-2020, 15:51
703598
703599
703600
703601
703602

Muhteşem görünüyorlar.Ne diyeyim.Kendim yetiştirmiş gibi mutlu oldum.

hmd
03-03-2020, 15:54
Muhteşem görünüyorlar.Ne diyeyim.Kendim yetiştirmiş gibi mutlu oldum.

Çok çok sağ olun. Buna vesile olan sizsiniz o yüzden ben size minnettarım.

Dumlupınar
03-03-2020, 16:00
Bunu düşündüm ama saksılar kapalı balkonda olduğu için arı, börtü böceğin aşılaması mümkün değil. Buna rağmen yinede olur derseniz mutlaka denerim.

Evde çocuklar var.Bir sürü arı kapalı balkondan evin içine girerse sorun olabilir.
Ben size hem tohumlardan,hem tohumdan ürettiğim soğanlardan hediye olarak gönderirim.Selamlar...

hmd
03-03-2020, 16:03
Evde çocuklar var.Bir sürü arı kapalı balkondan evin içine girerse sorun olabilir.
Ben size hem tohumlardan,hem tohumdan ürettiğim soğanlardan hediye gönderirim.Selamlar...

Sayın Dumlupınar ne desem bilemiyorum ki çok memnun olurum. Allah yüce gönlünüze göre versin. Çok çok teşekkür ederim.

Füreya
03-03-2020, 16:03
Gözünüz aydın harikalar..

Teşekkür ederim. Maşallah sizin güzellikler de iyice coşmuş, fotoğrafları bile iç açıyor. Ev halkının hakkı var... ;)

hmd
03-03-2020, 16:08
Teşekkür ederim. Maşallah sizin güzellikler de iyice coşmuş, fotoğrafları bile iç açıyor. Ev halkının hakkı var... ;)

Teşekkür ederim. Heralde kapalı balkonda oldukları için yahut erken diktiğim için benimkiler erken çiçeklendi bundan sonra bol bol sizinkileri izleriz inşAllah.

Melisa16
03-03-2020, 16:16
Harika görüntüler gerçekten uzun uzun baktım, baktıkça da benimkiler için sabırsızlandım. :) Sizleri tebrik ediyorum.

Dumlupınar
03-03-2020, 16:24
Sayın Dumlupınar ne desem bilemiyorum ki çok memnun olurum. Allah yüce gönlünüze göre versin. Çok çok teşekkür ederim.

Amin.Çok sağolun.
Ne demek.Siz frezyaları çok itinalı yetiştiren üyelerden birisiniz.Sonbahar aylarında bambaşka,cıvıl cıvıl renklerdeki frezyaları yetiştirmek için siz yer açın yeter.

Bu arada teşekkür edecek bir şey yok.Hep aynı şeyi söylediğimin farkındayım.Ama alt tarafı çiçek soğanı...Tekrar selamlar...

hmd
03-03-2020, 16:38
Harika görüntüler gerçekten uzun uzun baktım, baktıkça da benimkiler için sabırsızlandım. :) Sizleri tebrik ediyorum.

Teşekkür ederim. Sizinkileride rengarenk görmek dileğiyle selamlar..

hmd
03-03-2020, 16:40
Amin.Çok sağolun.
Ne demek.Siz frezyaları çok itinalı yetiştiren üyelerden birisiniz.Sonbahar aylarında bambaşka,cıvıl cıvıl renklerdeki frezyaları yetiştirmek için siz yer açın yeter.

Bu arada teşekkür edecek bir şey yok.Hep aynı şeyi söylediğimin farkındayım.Ama alt tarafı çiçek soğanı...Tekrar selamlar...

Sağ olun. Hiç şüpheniz olmasın :)

Dumlupınar
03-03-2020, 16:58
Mis kokulu bodur türler...
Tohumdan yetiştirdiğim açmak üzere olan kültür türler...

aloe
06-03-2020, 10:55
703598
703599
703600
703601
703602
Sayın hmd frezyalar harika görünüyor maşallah. Çok güzel. Bol bol çiçeklenmişler bunun bir sırrı var mı? Sulama suyuna bir şeyler karıştırdınız mı?

aloe
06-03-2020, 11:03
Kaç sefer resim çekmeme rağmen bir türlü buraya yazı yazıp da resim yükleyemedim. Artık o resimleri yüklemeye gerek kalmadı zaten. Size son çektiğim resmi yükleyeceğim. Bodur tür frezyalarım bolca çiçekli , ama kültür türlerinde sadece 2 dal başak verdi başka hiç yok. Yapraklarda yer yer kurumalar mevcuttu. Baştan bakamıyorum zarar gördü diye üzülürken sizin resimlerde de öyle olanlar olduğunu ve yaşamaya devam ettiklerini görünce "Neyse ki ölmüyorlar yaşayacaklar" diye sevindim. İşte ilk defa bugün açan Bodur türüm görünce ilk işim gidip koklamak oldu yeni yeni açacağı için olsa gerek net bir koku alamadım. Muhtemelen iyice açınca daha iyi alacağım kokuyu.

Dumlupınar
06-03-2020, 13:54
Sn.aloe,bodur tür frezyaların arasında en güzel kokan türdür.Kokuları hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde,çiçeklerinin fazla sayıda açması ile birlikte daha yoğun hissedilir.

Sonbahar aylarında şimdi dikili oldukları kaplardan 2 kat daha derin saksılara dikim yapın.Frezyaların çok güçlü kök yapıları vardır.Çok derin saksıya ihtiyaç duymazlar.Ancak çok sığ kaplarda veya saksılarda iyi gelişim göstermezler.

Tuzlu toprakları sevmezler.Yanmış hayvan gübresi kullanılacaksa,keçi gübresi tercih edilmemelidir.En garanti gübre solucan gübresi olur.(Ekosol farm on lıne satış) Bu siteye bir göz atın.

Frezyalar sabır ve emek işidir.Dikilen soğanların çiçeklenmesi dikimden itibaren yaklaşık 5 ayı bulur.Gelişim için uzun bir süre isteyen bitkinin,doğal olarak toprak yapısıda zengin olmalıdır.

Daha önce kullanılmış,nereden geldiği belli olmayan yerlerden alınan toprak veya torflar soğanlarda hastalık yapabilir.Frezyalar her yıl temiz toprak veya temiz torfa ihtiyaç duyar.

Çevremizdeki ekonomik marketlerde satılan torflar frezyalar için uygun olmayabilir.Bu durumda kumlu temiz bahçe toprağı,iri taneli perlit ve solucan gübresi desteği ile mükemmel bir yapıya ulaşır.Böyle bir toprak karışımında frezyalar coşar.

Her şey yolunda gitse bile yinede bazı frezyalarda hastalık olabilir.Fazla sulamak,susuz bırakmak,süzek olmayan suyu tutan toprak,daha önce kullanılmış hastalıklara sebep olabilecek toprak,hastalıklı soğanlar,bitkinin yeterli güneş görmemesini bunlar arasında sayabiliriz.Selamlar...

Dumlupınar
07-03-2020, 08:46
Mis kokulular açmaya başladı.

Sûz-i Dilârâ
07-03-2020, 17:47
Gözümüz aydın :) Frezya şenliğimiz başlıyor. :)

Benimkilerin bugün fotosunu çekeyim dedim makinenin şarjı bitmiş. Oldukça geç bir tarihte ektiğim için kültür anaçlarda tomurcuklar dün ve bugün itibariyle dal vermiş.

Bodurlar henüz bir karış boydalar çiçeklenme nisanı bulabilir.

Kültür yavru soğanlardan biri boyuna bakmadan tomurcuk çıkarmış. Onun dışındakiler de bir ayın sonunda açarlar sanıyorum. :)

Dumlupınar
07-03-2020, 18:16
Gözümüz aydın :) Frezya şenliğimiz başlıyor. :)

Benimkilerin bugün fotosunu çekeyim dedim makinenin şarjı bitmiş. Oldukça geç bir tarihte ektiğim için kültür anaçlarda tomurcuklar dün ve bugün itibariyle dal vermiş.

Bodurlar henüz bir karış boydalar çiçeklenme nisanı bulabilir.

Kültür yavru soğanlardan biri boyuna bakmadan tomurcuk çıkarmış. Onun dışındakiler de bir ayın sonunda açarlar sanıyorum. :)

Benim Kasım ve Aralık ayında diktiğim soğanlarda çiçek saplarını çıkarmaya başlamış.Eylül,Ekim civarı dikilen soğanlarla aralarında çiçeklenme zamanı olarak,en fazla 3 hafta fark olacak.

Bugün tohumdan ürettiğim kültür türlerinde fotoğraflarını çektim.Onlarıda ilerleyen saatlerde paylaşırım.Selamlar...

nevgül
07-03-2020, 20:11
Son durum;

Dumlupınar
07-03-2020, 20:48
Son durum;

Çok güzel olmuşlar.Emeklerinize sağlık.

nevgül
07-03-2020, 21:15
Teşekkürler sayın Dumlupınar. Herkesin paylaşımları çok güzel. Asıl sizin frezyaları bekliyorum. Nasıl güzellikler göreceğiz, bakalım...

Dumlupınar
07-03-2020, 22:23
Tohumdan yetişen kültür türler.

Dumlupınar
07-03-2020, 22:27
Devamı...

Dumlupınar
07-03-2020, 22:59
Teşekkürler sayın Dumlupınar. Herkesin paylaşımları çok güzel. Asıl sizin frezyaları bekliyorum. Nasıl güzellikler göreceğiz, bakalım...

Sağolun.Bende onları bekliyorum.Kısmetse 15 gün içinde bir çoğu açar.Selamlar...

hmd
08-03-2020, 09:49
Devamı...

Görsel şölenin ilk emareleri gelmeye başladı.. Muhteşem görüntüler bizi bekliyor. Ellerinize sağlık

Sûz-i Dilârâ
08-03-2020, 12:16
Şu renk cümbüşüne bayılıyorum bu başka hiçbir çiçekli bitkide olmuyor, sarıysa sarı morsa mor açıyorlar.

Oysa frezyalarda ana renklerin karışımıyla çok rahat ve çeşitli hem de muhteşem tonlarda onlarca ara renk görebiliyoruz. Hem kokusu hem görseli harika bir çiçek. :)

hmd
08-03-2020, 13:14
Hava çok güzel bu gün balkonun camlarını açtım sanki beni sabırsızlıkla bekliyormuş gibi hemen içeri dalmış :) 703741

Dumlupınar
08-03-2020, 14:12
Arkadaşlar,frezyaların yakın akrabası olan gelin soğanlarınıda paylaşmaya başlıyorum.Bilginize...

Sûz-i Dilârâ
08-03-2020, 15:08
Ben de bugün nihayet fotoğraf çekebildim.

Toplamda üç büyük saksıdalar. Anaç kültür, bodur beyaz, yavru kültür olmak üzere ayrı ayrı dikildiler.

Kırmızı saksıdakiler bodur tür.

Dumlupınar
08-03-2020, 15:37

Toplamda üç büyük saksıdalar. Anaç kültür, bodur beyaz, yavru kültür olmak üzere ayrı ayrı dikildiler.

Emeklerinize sağlık.
Temiz ve gübreli toprağa dikim yaptığınız belli oluyor.Yapraklardan sağlık fışkırıyor.Selamlar...

Selma_321
08-03-2020, 18:31
Hava çok güzel bu gün balkonun camlarını açtım sanki beni sabırsızlıkla bekliyormuş gibi hemen içeri dalmış :) 703741

Muhteşem, çok asil, bayıldım bayıldım, maşallah sübhanallah. Seyri bile muhteşem.

Selma_321
08-03-2020, 18:33

Maşallah gerçekten çok sağlıklı gözüküyorlar, ellerinize emeklerinize sağlık

hmd
08-03-2020, 20:15
Muhteşem, çok asil, bayıldım bayıldım, maşallah sübhanallah. Seyri bile muhteşem.
Teşekkürler Selma hanım, sizinkileri da hep birlikte izleyelim inşAllah

Dumlupınar
08-03-2020, 21:23
Bu sabah çektiğim fotoğraflar...

Dumlupınar
08-03-2020, 21:28
Devamı...

Melisa16
09-03-2020, 07:54
Arkadaşlar açılışı yapmış, Dumlupınar üstad cümbüşü başlatmış maşallah hepsine. Biz de bu sabah mis kokulularla başladık. Gerçekten ismiyle müsemma. :)

Dumlupınar
09-03-2020, 14:07
Hava sıcaklığının yükselmesi ile birlikte çiçeklerimiz hızla açmaya başladı.

hmd
09-03-2020, 15:34
Hepsi birbirinden güzel, hiç şüphesiz dahada güzelleşecek ama 2461 nolu mesajdaki en son paylaştığınız frezyanın rengine bayıldım.

Dumlupınar
09-03-2020, 15:50
Hepsi birbirinden güzel, hiç şüphesiz dahada güzelleşecek ama 2461 nolu mesajdaki en son paylaştığınız frezyanın rengine bayıldım.

O rengin sapına beyaz ip bağladım.Erzincan'a giderken yolda kaybolmasın diye...:p

Sûz-i Dilârâ
09-03-2020, 15:55
:) O renkten bana da gelmişti :))

Dumlupınar
09-03-2020, 16:00
:) O renkten bana da gelmişti :))

Evet kardeşim.Sn.hmd'nin mesajını okuduğum gibi ne tesadüf dedim.Selamlar...

hmd
09-03-2020, 16:02
O rengin sapına beyaz ip bağladım.Erzincan'a giderken yolda kaybolmasın diye...:p

Ne mutlu bana o zaman :p

Dumlupınar
09-03-2020, 16:14
Oturma odamızın pencere önü,balkonla yarışa hazırlanıyor.

nevgül
09-03-2020, 16:56
Paylaşımlar çok güzel. Harika görüntüler her zamanki gibi. Benim frezyalarda bugün;

Dumlupınar
09-03-2020, 17:01
Paylaşımlar çok güzel. Harika görüntüler her zamanki gibi. Benim frezyalarda bugün;

Hepsi çok güzel.Ebruli coşmuş.Onlar açtıkça açar.Ellerinize sağlık.Selamlar...

Dumlupınar
09-03-2020, 19:06
Günün son fotoğrafları...

Dumlupınar
10-03-2020, 13:07
Bu kokuyu özlemişim.

Dumlupınar
10-03-2020, 13:09
Devamı...

Dumlupınar
10-03-2020, 15:33
Balkonda son durum.

Dumlupınar
10-03-2020, 17:59
Bu fotoğrafları paylaşmayı unutmuşum.

Sûz-i Dilârâ
10-03-2020, 18:59
Bu kokuyu özlemişim.

Özlenmez mi o mis koku buralara kadar geldi desem yeridir çok güzel toplu görüntü vermişler.

hmd
10-03-2020, 20:55
Sayın hmd frezyalar harika görünüyor maşallah. Çok güzel. Bol bol çiçeklenmişler bunun bir sırrı var mı? Sulama suyuna bir şeyler karıştırdınız mı?
Kusura bakmayın mesajınızı yeni okudum gözümden kaçmış. Hayır sularına hiç bir şey koymadım ben. Ben neredeyse tüm sayfaları teker teker okudum. Sayın Dumlupınar’ın frezya bakımıyla ilgili verdiği bilgiler dışında bir şey yapmadım.

Melisa16
11-03-2020, 08:38
Frezyalarla güne umutla başlayabiliyoruz. Balkon vızır vızır arı kaynıyor, neredeyse bana fırsat vermiyorlar :D

703912

703913

Kültür türler de açmaya başladı. Renklerle bir ilgisi var mıdır bilmiyorum ama geçen yıl en son sarılar açmıştı bu yıl ise ilk açan renk sarı oldu.

703914

703915

Bu da frezya saksısında çıkan bir misafir :)

703916

Dumlupınar
11-03-2020, 17:27
Pencere önü... #frezya

aloe
12-03-2020, 14:47
Frezyam dışarda ve henüz tek saksı olduğu için kokusu içerilere dolmuyor. Kesip vazoya alsam diyorum. Dalda ki son tomurcukta açtıktan ne kadar sonra keseyim ve saksıda uzun süre nasıl muhafaza edebilirim.

Dumlupınar
12-03-2020, 16:01
Frezyam dışarda ve henüz tek saksı olduğu için kokusu içerilere dolmuyor. Kesip vazoya alsam diyorum. Dalda ki son tomurcukta açtıktan ne kadar sonra keseyim ve saksıda uzun süre nasıl muhafaza edebilirim.

Çiçek saplarını kesmenize gerek yok.Saksıyı içeri alın.

Dumlupınar
12-03-2020, 17:22
Bugün sabah saatlerinde çektiğim bir fotoğraf...

emreomurca
13-03-2020, 10:45
Bizde gün sayıyoruz açmaları için, her sene bir bilemedin üç sap çiçek olurdu, bu sene baya iyi gidiyor :)

https://i.hizliresim.com/wr04dP.jpg (https://hizliresim.com/wr04dP)
https://i.hizliresim.com/coLhwP.jpg (https://hizliresim.com/coLhwP)

Dumlupınar
13-03-2020, 14:03
Frezya kardeşler coşmaya başladı.

Dumlupınar
13-03-2020, 14:04
Devamı...

Dumlupınar
13-03-2020, 22:25
Devamı...
Akşam saatlerinde frezyalar.

Selma_321
13-03-2020, 23:43
Muhteşem kareler, renk cümbüşü. İnsan seyrederken tazeleniyor, maşallah. Kendi adıma Rabbim ne güzel şeyler yaratmış diyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık.. Sağlık ve mutlulukla kalın sayın Dumlupınar

Dumlupınar
14-03-2020, 08:14
Muhteşem kareler, renk cümbüşü. İnsan seyrederken tazeleniyor, maşallah. Kendi adıma Rabbim ne güzel şeyler yaratmış diyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık.. Sağlık ve mutlulukla kalın sayın Dumlupınar

Çok teşekkür ederim.Sağolun.

nevgül
14-03-2020, 10:37
Sağlıklı günler herkese...

Melisa16
14-03-2020, 12:38
Bu günlerde moral kaynağımız frezyalar.

Dumlupınar
14-03-2020, 12:42
Bu sabah çektiğim fotoğraflar.

Dumlupınar
14-03-2020, 15:43
Sizlerle çiçek açan her rengi paylaşıyorum.

Dumlupınar
14-03-2020, 15:50
Bugün sulama günümüzdü.
Arkadaşlarla yakından ilgilendim. #frezya

Füreya
14-03-2020, 17:02
Sayın Dumlupınar, tüm renkler harika. Emeklerinize sağlık...
Başta siz olmak üzere frezyalarının fotoğraflarını çekip paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hepinizin ellerine sağlık.

Maalesef çok fazla fotoğraf çekme imkanım olmadığı için şahit olduğum güzellikleri sizlerle sıkça paylaşamıyorum. Birkaç gün önce çektiğim kırmızı-beyaz güzellikle sizleri selamlıyorum.

nevgül
14-03-2020, 17:47
Hepsi muhteşem...Frezya sevdalıları ne güzel resimler paylaşıyor. Sade ana renkler ayrı bir güzel; pembeden mora evrilen o binbir değişik ve çarpıcı renkler ayrı bir güzel...Herkesin ellerine sağlık. Frezya üstadımız sayın Dumlupınar’a tekrar teşekkürler...

Dumlupınar
14-03-2020, 18:51
Hepsi muhteşem...Frezya sevdalıları ne güzel resimler paylaşıyor. Sade ana renkler ayrı bir güzel; pembeden mora evrilen o binbir değişik ve çarpıcı renkler ayrı bir güzel...Herkesin ellerine sağlık. Frezya üstadımız sayın Dumlupınar’a tekrar teşekkürler...

Asıl ben size ve sayfalara katkıları olan tüm üye arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Dumlupınar
14-03-2020, 20:36
Bugün çektiğim son fotoğraflar.

hmd
14-03-2020, 22:57
Devamı...
Akşam saatlerinde frezyalar.
Muhteşem muhteşem.. Adına methiyeler dizilecek bir çiçek şu frezyalar

Selma_321
15-03-2020, 05:08
Maşallah maşallah, renkler müthiş, balkondan eve girilmez o güzellikler bırakılıpta.