![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bende dayanamayıp patlıcan ile yapılan ama ismini bilmiyorum. Tarifi şöyle ; Patlıcanı közlüyorsunuz sıcak sıcak bıçakla yarıyorsunuz ve içine bir kaç küçük parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyorsunuz ve patlıcanı kapatıyorsunuz bir kaç dakika bekledikten sonra içindekiler eriyor. Palıcanın içindekilerin eridiğine kanaat getirdiğinizde bir tabağa öylece koyum servis yapıyorsunuz. Afiyet olsun, Bunu yemenin en güzel yönüde kaşıkla yemek patlıcanın kabuğunu sıyırarak yemek daha lezzetli oluyor. ![]() Tabii közlenmiş patlıcanın salatası ve gözlemesi de yapılıyor ancak bunu tadı biraz daha farklı olduğu için bunu yazdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 5
|
patlıcan
Alıntı:
sırrını bilen varmı? toparlak palıcandan olabilirmi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genellikle mangal ateşinde korlar kızarınca konulan sarı olur. Biraz limon suyu rengini beyazlatır. Normal kuru odundan harlı ateş yakılır patlıcanlar direkt ateşe konularak közlenirse beyaz olur. Fırın közleme gibi düşük ısı, uzun zamanda közleme patlıcanı karartır. Yani harlı mangal kömürü iyidir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Bu şimdi mi söylenir? kışın göbeğinde... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|