agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-08-2007, 15:44   #1
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Bende dayanamayıp patlıcan ile yapılan ama ismini bilmiyorum.
Tarifi şöyle ;
Patlıcanı közlüyorsunuz sıcak sıcak bıçakla yarıyorsunuz ve içine bir kaç küçük parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyorsunuz ve patlıcanı kapatıyorsunuz bir kaç dakika bekledikten sonra içindekiler eriyor.
Palıcanın içindekilerin eridiğine kanaat getirdiğinizde bir tabağa öylece koyum servis yapıyorsunuz.
Afiyet olsun,
Bunu yemenin en güzel yönüde kaşıkla yemek patlıcanın kabuğunu sıyırarak yemek daha lezzetli oluyor.

Tabii közlenmiş patlıcanın salatası ve gözlemesi de yapılıyor ancak bunu tadı biraz daha farklı olduğu için bunu yazdım.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 01:27   #2
Ağaçsever
 
Kaan903's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan KINACI Mesajı Göster
Bende dayanamayıp patlıcan ile yapılan ama ismini bilmiyorum.
Tarifi şöyle ;
Patlıcanı közlüyorsunuz sıcak sıcak bıçakla yarıyorsunuz ve içine bir kaç küçük parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyorsunuz ve patlıcanı kapatıyorsunuz bir kaç dakika bekledikten sonra içindekiler eriyor.
Palıcanın içindekilerin eridiğine kanaat getirdiğinizde bir tabağa öylece koyum servis yapıyorsunuz.
Afiyet olsun,
Bunu yemenin en güzel yönüde kaşıkla yemek patlıcanın kabuğunu sıyırarak yemek daha lezzetli oluyor.

Tabii közlenmiş patlıcanın salatası ve gözlemesi de yapılıyor ancak bunu tadı biraz daha farklı olduğu için bunu yazdım.
Tereyağı ve kaşar peyniri yerine tam yağlı beyaz peynir enfes olur, tavsiye ederim.

Kaan903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 16:13   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 5
patlıcan

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kaan903 Mesajı Göster
Tereyağı ve kaşar peyniri yerine tam yağlı beyaz peynir enfes olur, tavsiye ederim.
bazı patlıcanlar közlenince altın sarısı oluyor
sırrını bilen varmı?

toparlak palıcandan olabilirmi?

enginerx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 21:09   #4
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enginerx Mesajı Göster
bazı patlıcanlar közlenince altın sarısı oluyor
sırrını bilen varmı?

toparlak palıcandan olabilirmi?
Patlıcanın cinsi rengini etkiler.

Genellikle mangal ateşinde korlar kızarınca konulan sarı olur. Biraz limon suyu rengini beyazlatır.

Normal kuru odundan harlı ateş yakılır patlıcanlar direkt ateşe konularak közlenirse beyaz olur.

Fırın közleme gibi düşük ısı, uzun zamanda közleme patlıcanı karartır.

Yani harlı mangal kömürü iyidir.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2010, 10:33   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Patlıcanın cinsi rengini etkiler.

Genellikle mangal ateşinde korlar kızarınca konulan sarı olur. Biraz limon suyu rengini beyazlatır.

Normal kuru odundan harlı ateş yakılır patlıcanlar direkt ateşe konularak közlenirse beyaz olur.

Fırın közleme gibi düşük ısı, uzun zamanda közleme patlıcanı karartır.

Yani harlı mangal kömürü iyidir.
Siz koca bir yaz neredeydiniz?
Bu şimdi mi söylenir? kışın göbeğinde...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025