Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 26-02-2007, 12:56   #10
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese iyi gunler, Mahmut bey sag olsun izgara zeytini tarif etti, gorunce dayanamadim yaninda HELLIM kebabi da olsun dedim.[sanirim ateste dagilmadan duran tek peynir cesidi] Hellimi, bir cogunuz tatmissinizdir. Kibrista yapilan bir peynir cesidi, belki biraz tuzlu gibi ama kibrislilarin vazgecemedigi bir tat. Yazlari, soguk karpuz dilimi, sicak ekmek ve hellim hemen, hemen her evde her gun tuketilir.

Hellimleri 2-3cm dilim dilim kesiniz, izgarada iki tarafini da guzelce nar gibi kizartiniz, tabaga aldiktan sonra uzerine zeytin yagi ve limon gezdirin. sonrada afiyetler olsun.

Ayni sekilde keseceginiz hellimleri, tavada zeytin yagi icerisinde yaninda da iki yumurta ile kizartabilirsiniz, uzerine limon gezdirmeyi de unutmayiniz
[Belki bir gun Hellim kebabini resmlerle de sizlere anlatirim]
Hepiniz hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön