Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 14-11-2006, 08:35   #5
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
ÇİNEKOP KILÇIĞI KIZARTMASI


Bu Krependeki İmroz Restoranın sahibi YORGO BABA nın tarifidir. Biliyorsunuz şimdi Boğazda Çinekop akını var.Çinekopları İzgara **** tava yaparak servis edip yediniz. Kılçıklarını parçalamayın.(Çinekop,İri istavrit,Sarıkanat olabilir)

Muslukta hafifçe yıkanan kılçıklar tekrar unlanıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır yağı süzdürülüp servis edilir. Bir deneyin inanılmaz lezzet alacaksınız. Özellikle içki sofrasında çok hoş oluyor.(Çerez mubarek dersiniz)

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön