Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 31-05-2007, 11:41   #17
serder
Ağaç Dostu
 
serder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 227
Nerden başalasam bilemiyorum )
Meze neredeyse bir dönem beslenme şeklini almıştı bende. 8-9 yaşlarındayken.
Babam akşamcıdır da ))
Karides tarifleri mesela : - karidesleri haşlayın. zeytin yağı, maydonoz ve limonla servis yapın.
- Karidesleri hafif haşlayıp kabuklarını çıkarın güvece tereyağ ve karides koyup fırına verin.
- Güveç karidese dilediğiniz gibi ekleme yapabilirsiniz. Örneğin kaşar, domates, mantar vs.

Helva: tahin helvasını ezin güvece koyun ve fırına verin.

Helva 2: Tahin helvasını limon suyu ile ezin. macun kıvamında servis edin. (kısa süre dolapta bekletirseniz daha iyi oluyor)

Turşu: genelde taze fasulye turşusundan yapılsada her turşudan olur. Turşuları iyice yıkayın. Tavada soğan kavurun turşuları ekleyin. İyice yumuşamadan alıp servis yapın.

Taze fasulye: İyice Yıkadığınız fasulyelerin sadece uçlarını kesin. Haşlayın ama çok yumuşamasın. haşlanan fasulyelerinizi iri taneli mısır ununa bulayıp kızartın.

Taze fasulye: Taze fasulyeyi haşlayın. Sivri biber ve fasulyeleri soteliyip servis edin.

kısaca birçok sebzeyi haşlayıp mısır unu ile kızartıp servis edebilirsiniz.
bir hatırlatma: mısır ununu tuzlarsanız ve kızartmanızı teryağı ile yaparsanız lezzeti artar...

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön