![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Nerden başalasam bilemiyorum ![]() Meze neredeyse bir dönem beslenme şeklini almıştı bende. 8-9 yaşlarındayken. Babam akşamcıdır da ![]() Karides tarifleri mesela : - karidesleri haşlayın. zeytin yağı, maydonoz ve limonla servis yapın. - Karidesleri hafif haşlayıp kabuklarını çıkarın güvece tereyağ ve karides koyup fırına verin. - Güveç karidese dilediğiniz gibi ekleme yapabilirsiniz. Örneğin kaşar, domates, mantar vs. Helva: tahin helvasını ezin güvece koyun ve fırına verin. Helva 2: Tahin helvasını limon suyu ile ezin. macun kıvamında servis edin. (kısa süre dolapta bekletirseniz daha iyi oluyor) Turşu: genelde taze fasulye turşusundan yapılsada her turşudan olur. Turşuları iyice yıkayın. Tavada soğan kavurun turşuları ekleyin. İyice yumuşamadan alıp servis yapın. Taze fasulye: İyice Yıkadığınız fasulyelerin sadece uçlarını kesin. Haşlayın ama çok yumuşamasın. haşlanan fasulyelerinizi iri taneli mısır ununa bulayıp kızartın. Taze fasulye: Taze fasulyeyi haşlayın. Sivri biber ve fasulyeleri soteliyip servis edin. kısaca birçok sebzeyi haşlayıp mısır unu ile kızartıp servis edebilirsiniz. bir hatırlatma: mısır ununu tuzlarsanız ve kızartmanızı teryağı ile yaparsanız lezzeti artar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Turşu; bildiğim kadarı ile Karadenizde Trabzon ve yörelerinde Turşu kavurmaya çok benziyor ama o yörede ayrıca acı biber ve yaylada yetişen bir ot türünü de katıyorlar içerisine... Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudur...
Bende bir rizeli olarak o turşu kavurmasını (TAVALİ) hemen hemen hergün yerdim. Şimdilerde en güzel tavali'yi kavacıkta SİSORE de yiyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|