agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2007, 11:41   #1
Ağaç Dostu
 
serder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 227
Galeri: 3
Nerden başalasam bilemiyorum )
Meze neredeyse bir dönem beslenme şeklini almıştı bende. 8-9 yaşlarındayken.
Babam akşamcıdır da ))
Karides tarifleri mesela : - karidesleri haşlayın. zeytin yağı, maydonoz ve limonla servis yapın.
- Karidesleri hafif haşlayıp kabuklarını çıkarın güvece tereyağ ve karides koyup fırına verin.
- Güveç karidese dilediğiniz gibi ekleme yapabilirsiniz. Örneğin kaşar, domates, mantar vs.

Helva: tahin helvasını ezin güvece koyun ve fırına verin.

Helva 2: Tahin helvasını limon suyu ile ezin. macun kıvamında servis edin. (kısa süre dolapta bekletirseniz daha iyi oluyor)

Turşu: genelde taze fasulye turşusundan yapılsada her turşudan olur. Turşuları iyice yıkayın. Tavada soğan kavurun turşuları ekleyin. İyice yumuşamadan alıp servis yapın.

Taze fasulye: İyice Yıkadığınız fasulyelerin sadece uçlarını kesin. Haşlayın ama çok yumuşamasın. haşlanan fasulyelerinizi iri taneli mısır ununa bulayıp kızartın.

Taze fasulye: Taze fasulyeyi haşlayın. Sivri biber ve fasulyeleri soteliyip servis edin.

kısaca birçok sebzeyi haşlayıp mısır unu ile kızartıp servis edebilirsiniz.
bir hatırlatma: mısır ununu tuzlarsanız ve kızartmanızı teryağı ile yaparsanız lezzeti artar...

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 15:49   #2
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serder Mesajı Göster
Turşu: genelde taze fasulye turşusundan yapılsada her turşudan olur. Turşuları iyice yıkayın. Tavada soğan kavurun turşuları ekleyin. İyice yumuşamadan alıp servis yapın.
Sn.Serder;
Turşu; bildiğim kadarı ile Karadenizde Trabzon ve yörelerinde Turşu kavurmaya çok benziyor ama o yörede ayrıca acı biber ve yaylada yetişen bir ot türünü de katıyorlar içerisine...

Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2007, 10:43   #3
Ağaç Dostu
 
serder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 227
Galeri: 3
Doğrudur...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan KINACI Mesajı Göster
Sn.Serder;
Turşu; bildiğim kadarı ile Karadenizde Trabzon ve yörelerinde Turşu kavurmaya çok benziyor ama o yörede ayrıca acı biber ve yaylada yetişen bir ot türünü de katıyorlar içerisine...

Saygılar,
Bende bir rizeli olarak o turşu kavurmasını (TAVALİ) hemen hemen hergün yerdim. Şimdilerde en güzel tavali'yi kavacıkta SİSORE de yiyorum....

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025