13-10-2015, 15:59 | #901 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sizi tebrik ederim Sayın sakagun. Hem sağlıklı diyet hem de bahçe uğraşlarınız için. Ben de yaz aylarına kadar intoleransım olan buğday ve gluten içeren tahılları ve de süt ve süt ürünlerini kesmiştim, ne kadar iyi geldiğini anlatamam. Bu kış yine aynı diyeti uygulamayı düşünüyorum. Bahçem olmasa da elimden geldiğince sebze ağırlıklı yemeklere yer veriyorum. Akşama Kereviz sarı mercimek çorbası Havuçlu semiz otu yemeği Etoburlar için de baharatlı mantarlı tavuk Tavuk konusunda köy tavuğu bulma imkanımız olmadığından mutlaka organik tavuk alıyorum, onu da 81 günde yetiştirmeleri çok makul gelmediğinden en fazla ayda bir kez yapıyorum. |
20-10-2015, 16:41 | #902 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bezelye, bulgur pilavı ve sütlaç var. |
23-10-2015, 14:55 | #903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Bugün eski diyetime başladım. İnşallah yine işe yarar akşama zeytinyağlı kereviz yaptım Kereviz sevmeyen herkes benimkini sever haydi afiyet olsun! |
24-10-2015, 18:04 | #905 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Dünden kalan patates yemeği ve makarnanın yanına kaşarlı fırın köfte ekledim bugün |
24-10-2015, 19:34 | #906 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 734
|
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım. Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım ) -Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım . |
24-10-2015, 22:54 | #908 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
merhaba bu gün zeytinyağlı biber dolması yoğurt salata.. |
24-10-2015, 23:46 | #909 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
Sevgili A_NOMAD, bilgi verdiğin için çok teşekkürler |
|
25-10-2015, 00:16 | #910 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 734
|
Tamam bir dahaki tariflerimde uygulamaya başlarım tekrardan bilgilendirme için teşekkürler Ozlem A ve aynı zamanda A_NOMAD ) |
25-10-2015, 08:07 | #911 |
Moderatör
|
Günaydın, havayı güneşli görünce hamaratlaştım sanki, erkenden etli kuru fasulyeyi pişirdim bile, pirinci ıslattım, pilav yapacağım. Salatalık turşusu var ama turşu tansiyon çıkartıyor o yüzden yanlarına komposto yapsam daha iyi olacak gibi. |
25-10-2015, 14:52 | #912 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sizi bilmem ama Güler Abla kuru fasulye pilava kalın kalın doğrsnmış kırmızı soğanı da pek yakıştırırım, hem kışın bağışıklığı arttırıcı ) yedikten sonra kimseyi öpmüyoruz tabii |
25-10-2015, 17:14 | #913 |
Moderatör
|
Mutlaka çok güzel olur sevgili Ozlem A, bu gün denerim. Kırmızı soğanı biz de çok tüketiriz bilhassa balık yanında. Soğanı soyduktan sonra dörde böl ve parçalara ayır, kayık kayık olan her parçanın iç zarını çıkartıp çukurca bir kaseye koy ve üzerlerine bol limon suyu ilave et. Limon sulu sulu her parça leblebi gibi yeniyor ve balık yanına da çok yakışıyor. İnanmayacaksın bak şu an öyle istedi ki canım, ağzımın suyu aktı. Hiç üşenmeden bir iki dakikada hazırlayacağım, dedim ya leblebi gibi yeniyor, hem yazar hem de yerim. Bir kaç dakika sonra fotoğrafı da gelir..... dermişim. (birdenbire masadan kalkıp da mutfağa girip soğan soyduğumu gören eşim, başladı gülmeye " valla sen normal değilsin" diyor. Hehh heee yeni mi anlamış.) |
26-10-2015, 23:13 | #914 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
afiyet olsun herkese bu gün bizim yöreye ait kömbe yanına başka bir şey istemez çayla yedik. |
27-10-2015, 05:03 | #915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Ay kömbeye bayılırım. Çocuklar küçükken onlara bakan bir teyzemiz vardı, o yapardı. Siz yaptıysanız, tarifini biliyorsanız rica etsem? Sn. elve nerelisiniz? (Hamur işleri, Tatlılar, Çerezler bölümünde paylaşsanız çok sevinirim.) Afiyet olsun size. |
27-10-2015, 06:46 | #916 |
Moderatör
|
Dün Bandırma'ya inmiştik güzel hamsi bulunca aldık. Yanına 4 lüfer, iki kilo da kıraça ilave ettik. Bu demektir iki 3 gün balık yiyeceğiz. Hiç denemedim ama Oğuz bir yerde yemiş hamsileri fırın torbasında buğulama yap diye tutturdu, deneyeceğim. Bileniniz var mı? Yarın akşama lüfer yaparız, 4 tane bize fazla gelir, sanırım komşu davet ederiz. Hamsi buğulama limonlu kırmızı soğan karışık salata Hasan Çavuş tahin helvası |
27-10-2015, 12:24 | #917 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Fırın torbasında hafif mısır unu serptikten sonra kelebek şeklinde açılmış balıkları hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum. Hiç yağ koymuyorum, kendi yağı yetiyor. Buğulama hiç denemedim. (Sevmediğimden..) |
27-10-2015, 14:19 | #918 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim Jakin, ben de fırın torbasında ilk defa deneyeceğim, ne olur olmaz diye hamsiyi ikiye böldüm yarısı ile kendi bildiğimiz usulden tepside yapacağım yarısını da fırın torbasında. Fırın torbasında olan için şöyle deniyorum. Hamsilerin orta kılçıkları da çıkartıldı. Çukur bir kase içine konup üzerine pul biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edilerek biraz karıştırıldıktan sonra hazırlanan fırın torbasına yerleştirildi. Kasede kalan malzemeden de üzerine ilave edilerek bir iki top karabiber konulduktan sonra torba sıkıca bağlandı. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişecek. (Bu bilgiyi selenn'den aldım o Almanya'da denemiş ama tadı nasıl olmuştu hatırlamıyormuş) |
27-10-2015, 14:24 | #919 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Güler hanım, torbayı bir makasla küçük küçük kesikler yaparak hava delikleri açıp hava almasını sağlayınız. Patlamasın. Bir de hamsi için kaç derecede pişirmek gerektiğini bilmiyorum ama ben hep 230-250 derece arasında pişirdim şimdiye kadar. Pişince görüntüyü paylaşır mısınız? Afiyet olsun şimdiden.. |
28-10-2015, 06:49 | #920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
|
Dün içli köfte yaptım. Bir gecedir dolapta bekletiyorum. Bu gün akşama ziyafet var Yanına da bol yeşillik , domates, salatalık söğüş, ayran, şalgam. |
02-11-2015, 16:43 | #921 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün menü mercimek çorba lahmacun turşu ayran |
03-11-2015, 19:32 | #922 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ben haftada en az bir gün balık yapmaya gayret ediyorum. Bugün de balık günü oldu. Tarhana çorba Limon suyu ve zeytinyağında marine levrek Fırında sarımsak, soğan ve biberiyeli patates Bol yeşillik ve kırmızı soğan |
04-11-2015, 09:09 | #923 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
|
Evde deniz ürünleri benden sorulur. Bu sabah biraz erken kalkınca uyku da tutmadı bende akşam yemeğini sabahtan yapayım dedim Dün pazardan çam mantarı almıştım yarım kilo, yarım kiloda temizlenmiş karides. Geçenlerde mantarsız yaptım oğlum sevmişti (her şeyi yemez siylim) bu kez mantarlı denedim. Dört beş orta boy bahçemizin biberini tereyağ+zeytinyağda hafif kavurdum, içerisine karidesleri attım, biraz birlikte çevirdikten sonra mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ettim. Şimdi aklıma geldi, tam o aşamada bir tutam kereviz yaprağı veya maydanoz eklesem iyiydi çok güzel tat ve koku veriyor. Son aşamada iki orta boy domatesi kabuklarını soyup doğrayarak ekledim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte beklettim. Ocaktan almadan önce kaya tuzu, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik attım. O sırada oğlan kalktı, kahvaltı niyeti küçük bir tabak yedi. Sakın dedim sabah sabah ne yediğini söyleme, kimin yaptığı ise hiç söyleme Eşim malzemeyi küçük güveç kaplarda buzdolabına kaldırdı, akşama nasip olursa, üzerine kaşar döküp fırında eriterek ufaklıklarla yeriz, hanım yemez... |
09-11-2015, 15:44 | #924 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bugün işim kolay, takviye aldım ) Kereviz çorbası Yaprak sarma (anneanne) Zeytinyağlı pırasa Salata |
09-11-2015, 18:31 | #925 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün ki mönüm tarhana barbunya z yağlı köfte |
11-11-2015, 21:32 | #926 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Oğlumun sevdiklerini yaptım bugün. Erişteli yeşil mercimek çorba Köfte - fırın patates Bol yeşillikle salata |
12-11-2015, 22:40 | #927 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
mercimek çorba etli dolma ayran |
22-11-2015, 19:40 | #928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün çorba barbunya balık salata |
24-11-2015, 13:28 | #929 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bol kıymalı karnıbahar (kıymanın hatrına eşim burun kıvırmadan yer umarım) nohutlu pilav, salata. |
24-11-2015, 19:13 | #930 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 89
|
Ne güzel bir başlıkmış yeni keşfettim artık hergün bakarım fikir almak için harikasınız. B |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|