agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni1194Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-07-2009, 18:49   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn. Ferokcu,

Sanırım sizinle ilginç fikirleri tartışacağız/bilgileneceğiz.

1- Yerli çeşitlere siz de saygı duyuyorsunuz. Biz de öyle.

2- Arbequina'nın üretim metoduna; sık dikim, modern işleme ve toplama, ben gibi herkes saygı duyar, fikrindeyim.

3- Amaç zeytinyağı ve dünya ile rekabet etmek ise elbette İspanyolların Arbequina'da yaptığını yapmalı ve hatta ötesine geçmeliyiz.

4- Türkiye'de görülebilecek nerede arbequina tesisi var ise onların adresini verin ki görmek isteyenler bilgilensin. Yağının kalite değerlerini verin ki, ilgilenenler yerli çeşitlerle mukayase etsin. Şu ceza ile ilgili yazıyı yapıştırın ki bilgilenelim.

5- Yasak ceza gibi şeylere fazla takmayalım. Minareyi çalan kılıfını hazırlar diye güzel bir atasözümüz var. Aşıyı yaptığımızda saklamasını biliriz. Ayrıca pembe domates için yazılanları bir okusanız, hepsine saygı duyarsınız. Ben de emeğe saygı duyanlardanım.

6- Çeşidi (tac yapısı, meyvesi) uygun olan yerliler modern tarzda tesislendirilebilir mi? Ne dersiniz? Örneğin Gemlik.

Merhaba Zeytinci arkadaşım. Seninle aynı kanıdayımdır; ancak bizler arbequina çeşidini geliştirmek yerine ona rakip bir çeşit bulunmasıyla ilgilenmeliyiz bana kalırsa ki bunu yaparknde yerli çeşitlerimizi geliştirerek yapalım.

Tesis konusunda Türkiye de kurulu ve tam verime geçmiş bir tesis var demek yalan olur. Ama Adana da firmamın sahip olduğu 3 yaşında bir tesis bulunmaktadır. Bunun dışında Aydın-Muğlave Manisa bölgelerinde 1-2 yaşlarında tesisler mevcuttur. Bu tesislerin adresini vermek isterim ****** ancak kişilerden onay almadan bunu yapmamında doğru olmadığını düşünüyorum.

Ancak Beta fidancılığın Adana da ki tesisini şirketi ziyaret ederek görebilirsiniz.

tesislerde ki verim konusuna gelince ise; ispanya da ki çalışmalar sonrasında ki kurulan tesislerde yağ olarak en az dekarda 500 kg yağ alımı gerçekleşmektedir. Ayrıca çıkarılan yağ şu an AB standartlarında 1. sınıf yağ olarak tescillendirilmiştir. Anlayacağınız Avrupa ilk tercih sırasında bulunan zeytin yağıdır.

ferokcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025