View Single Post
Eski 14-07-2009, 22:09   #961
ferokcu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn. Ferokcu,

Bilgi için teşekkürler. Henüz aşım yok ama olursa herhalde yurt dışına çıkmam. Belki o zaman cezadan kurtulurum. Doğru mu düşünüyorum Biraz bilgi lütfen...

Benim ve arkadaşların arbequina hakkındaki sorularına/yorumlarına cevap verirseniz bu çeşit hakkında bilgileniriz. Konuyla ilgilenen arkadaşlar var.

Ben örnek uygulamalara ilgi duymakla beraber bölgesel çeşitlere modern yöntemlerle devam edilmesi taraftarıyım. Ama dersiniz ki Arbequina icat edildi mevcut çeşitler rafa kalkmalı, o zaman örnekleri görelim derim.

Burada profesyonel bir zeytinci olarak lütfen düşündüklerinizi yazın. İmla kurallarına forum kuralı olarak dikkat gösteriyoruz.

Selamlar.
Merhaba Zeytinci adlı arkadaşım. İlk olarak yerli çeşitlerimizi korumanın sonuna kadar arkasında olan birisi olarak şunu söylemek isterim; ****** yerli çeşitlerimize sahİp çıkmalıyız, ancak avrupa ve dünya da zeytin yağı konusunda kazançlı ve kaliteli üretim iöçinde bir kısım yeniliklere açık olmalıyız ve bunu yaparken de tamamen heryerlere bunları uygulayalım demiyoruz. Zaten Arbequina adlı çeşidin de küçük yetiştiricilikler için uygun olmadığını en az 30 dekar ve üzeri alanlarda bahçe kurulması durumunda faydasının ve getirisinin yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Bunların dışında yöresel ve yerel çeşitleri korurken de emeğe saygı olarak yeni çeşitleri bulmuş kişilerin bu emekleri sonucu oluşturduklarını başka yerlerde çoğaltmak ve başka anaçlar üzerinde kullanarak özellikleri kaybetmesini sağlayıp çeşidin ismine de zarar vermemiz hoş olmasa gerek. bir yandan da böyle bir durumu ortaya koyduğunuz hallerde de yurt dışına çıkmadanda bu olayı gerçekleştirmeniz kanıtlandığı anda cezayı nerede olursanız olun alırsınız ki oldukça da yüksek bir cezası bulunmaktadır. ****** de böyle bir olaya kalkışacak kişiler değilsinizidir, ama ben yine de bilgilendirmek isterim

ferokcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön