Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m_eroglu33
Arkdaşlar merhaba;
Zeytin konusunda bilgi edinmek için yazıları düzenli bir şekilde takip ediyorum. Fakat dikkat ettim hep Ege ve Marmara bölgesinden arkadaşlar yazıyor ve doğal olarak bu bölgelerin özellikleri ve b u bölgelerde dikilen zeytin çeşitleri ile ilgili yazılar yazıyorlar.
Zeytin Akdeniz bölgesinde de çok güzel oluyor diye biliyorum. Hatay, Adana, Mersin, Antalya vs.
Yok mudur Akdeniz bölgesinden Zeytin konusunda uzman forum üyemiz? Akdeniz bölgesinde hangi türler daha uygundur? Bakımı budaması nasıl yapılır?
|
Bu konuda size bende içtenlikle katılıyorum m_eroglu.Aslında çok önemli olan bir konuya değindiniz teşekkür ederiz.Ben Osmaniye'den hem zeytin üreticisi hemde Edremit'de zeytin endüstrisi bölümünde okuyan bir öğrenciyim.Siz uzman demişsiniz ama daha uzman değilim olmaya çalışıyorum.Bilgim dahilinde bi kaç bişey söylemek istedim.Bizim bölgemiz için uygun türler; İZMİR /BORNOVA ZEYTİNCİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNÜN BÖLGELERE GÖRE ZEYTİN TAVSİYE LİSTESİNE GÖRE
DOĞU AKDENİZ:Sarı Ulak, Büyük Topak Ulak, Halhalı, Gemlik, Ayvalık
BATI AKDENİZ:Tavşan Yüreği, Kan Zeytini, Büyük Topak Ulak(Çilli),
Uslu, Gemlik
Fakat bu listenin dışına çıkan üreticilierimizde var.Genellikle gemlik hakim bu bölgede.Benim yetiştirdiğim 2 çeşit var birisi gemlik ötekisi ise ayvalık.Bunlar hakkında her türlü konuda yardımcı olabilirim isteyen forum üyelerimize. TEŞEKKÜRLER.