Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci
Yukarıdaki fikrine katılmam zor. Biz kot pantolan ve kaçak sigara bulabilmeyi batılılaştık prestiji zannederek hayata atıldık. Bugün hala batı hayranlığı özellikle gençler arasında popülerliğini koruyor.
Biz caka satma onlar sağlık, mide ve cep derdinde.
Avrupalı ülkemize güneş, ucuz taze meyve/sebze cenneti diye geliyor.
Koluna çantanı alıp Koreye, Japonyaya, Tayvan, Güney afrika'ya gideceksin.
Konuyu dağıtmadan Arbequina'ya dönersek;
Et/çekirdek oranı nedir? Yağ oranı? Sofralık zeytin olarak değerlendirme oranı?
Sizin tesis Güneyde. İklim isteği seçici değil mi? Kalitesini etkilemez mi?
Tesis kararı için bunlar önemli.
|
Bak ustat arbequina da yağ oranını sana soyle söyliyeyim 4 kilo da 1 kilo yağ alabilmektesindir.
bu arada bugün bir üreticimiz ile görüştüm ve arazisine gittim. Arbequina diktiği arazide birde Ayvalık yağlık çeşidini sık dikim tekniği ile dikmiş ve diyor ki bu çeşidide ben sık dikim ile yetiştirebilirim. Uzun yıllardır yurtdışında bu konuda araştırmış ve diyor ki oralarda bunu yapıyorlar yerel çeşitlerini de sık dikimle yapıyorlar diyor. Ondan izin alabilirsem size onun adresini vereceğim ve araziyi gidip görebilirsiniz bana kalırsa oldukça iyi bir çalışma olmuş. Ağaçlar şu an 4 yaşında ve çok iyi bence...