View Single Post
Eski 15-07-2009, 22:50   #968
ferokcu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn. Ferokcu,

Yerli çeşitleri koruyalım.
Deneme için yabani delicelerin üzerinde çalışmak gerekiyor. Bazıları verimli ve bodur.

İspanyollar Arbequina üzerinde fazla zaman harcamış olmayabilir. Meyvesinin fiziki şeklini ve meyve tutma biçimini yabani delicelere benzetiyorum.

Pazarlama konusunda avrupa avantajlı olmayabilir. Ispanya ve İtalyanın yanında, iyi ürünümüz de olsa, bize şans vermeleri zor. Ticari olarak onların gözü doğuda. Bizde pazar için yüzümüzü doğuya çevirmeliyiz. Fırsatlar daha büyük olabilir.
Evet bir noktaya kadar haklısınız. Ancak şunu unutmamak gerekir ki dünya avrupanın zevkine ve lafına bakmaktadır. Bu nedenle öncelikle onları fethetmek gerekir. Ayrıca doğu derken bana göre girebileceğimiz tek pazar arap pazarıdır ki onlarda ağız tadı bakımında pek duyarlı değillerdir.

ispanyollara gelince bildiğim kadarıyla da 30 yıllık bir çalışma sonrasında ortaya çıkan bir çeşittir arbequina yani çalışmaları olmuştur.

Delice zeytinle benzerliği konusunda da haklısın çünkü deliceler üzerinde ki çalışmalar la ortaya çıkmış bir çeşittir.

ferokcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön