![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alüminyum kabın tabanına tuğla kırıklarını yerleştirdim. Drenaj açısından mümkün olduğunca önlem almak istedim. ![]() tuğla kırıklarının üstüne iri taneli kum serptim. Sokaktaki inşaattan almıştım. Birçok kaktüs harcımda da kullandım. Herhalde deniz kumu değildir bunlar artık. Harç yaparken ne olur ne olmaz diye tadına bakmıştım ![]() ![]() Kum, torf ve azıcık bahçe toprağından hazırladığım harçla sepeti doldurup düzleştirdim. Kum miktarını fazla tuttum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs Aranjman
Ve işte karşınızda ilk kaktüs aranjmanım. Gerçek anlamda aranjman oldu çünkü, farklı yerlerden temin ettiğim kaktüslerim sonunda bir araya geldiler. Kıbrıs' dan getirdiklerim, öğrencilerimden gelenler ve benim mahalleden edindiğim bir tanesi bir araya geldiler. Umarım gelişimleri iyi olur. Derinlik fazla olmadığı ve geçirgen bir harç olduğu için çürüme olmaz diye düşünüyorum. Çoğunun kökü yok henüz. ![]() ![]() ![]() Ben düzenlemeyi bitirene kadar akşam olduğundan ışık azalmıştı. Görüntüler istediğim gibi olmadı aslında. Daha güzel fotoğraflayabilmek isterdim ama bir an önce paylaşmak istedim. Umarım beğenilir. Mümkün olduğunca doğal bir görüntü vermek istedim. Çöl manzarasına benzetmeye çalıştım. İri taşı geçen gün bahçeden iyi ki getirmişim. En doğal o durdu. Uygun görünümlü taş bulunca ekleyip geliştireceğim zaten. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs aranjman ayrıntılar
Bu yeşim ağacını Kıbrıs' dan çelik olarak getirdim ama şimdiye kadar bir türlü dikemedim. Epey kurudular. Ama hala yapraklar tam ölmedi. Ağaç görünümü vermek için ekledim. ![]() Solda minicik olan Kıbrıs' dan gelen iri bir opuntianın parçası. ![]() Öğrencilerimin minikleri ![]() İri opuntia Kıbrıs' tan 4 tane getirdiklerimden biri. Öndeki öğrencimden. ![]() Öğrencimden gelen bu kaktüs epey yavrulu. Elime alınca yumuşadığını fark ettim. Umarım ölmez. Kurusun diye fazla mı bekledim acaba? Kopan minnacık 3 yavruyu da yakınına diktim. Bir umut işte ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|