View Single Post
Eski 20-04-2012, 18:47   #135
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Bauhaus Mahsülü

Dün uzun süredir yapmak istediğim birşeyi yaptım ve okuldan erken çıktığım için Bauhaus' un yolunu tuttum. Kendi kendimi de şartlandırmaya çalıştım; '' aman sapıtıp tüm paranı markete döküp '' dönme diye Aslında istediğim gibi bir sarılıcı bakmaya gittim ama kaktüs alacağımı da biliyordum. Toprak saksıları da merak ediyordum. İstediğim gibi bir sarılıcı bulamadım. Kamelyalarda gözüm kaldı her zamanki gibi ama henüz yeterince araştırmadığım ve kışa dayanıklılığını bilmediğim için almadım. Diğer birçok bitkiyi izlemek inanılmaz keyif vericiydi. Aslında Bauhaus' un bitki bölümü yeterince çeşit içermiyor diye düşünüyorum ama içlerinde en iyisi sanırım oymuş. Kaktüsler nedense içeride tutuluyordu. Çok kötü haldeydi birçoğu. 2.90, 3.50, 4.50 gibi ıskartaya ayrılanlar fiyatlandırılmıştı. 6.50 ve 9 Tl ye fiyatlandırılanlar da aslında çok süper halde değildiler. İçim acıdı onlarca kaktüsü o halde görünce. Herhalde 2 saat sırf kaktüslere bakmışımdır tek tek. Üstelik ilk girişte inceledim. Dış mekandaki bitkileri dolaştıktan sonra dönüşte bir o kadar daha inceledim. Üzücü olan ise orada geçirdiğim sürede benden başka kimse kaktüslerle ilgilenmedi. Öylesine bakıp geçenler hariç. Kaktüslerin iç mekanda yapay ışık altında tutulmasına da anlam veremedim. Beğendiklerimden sağlam olanlarını seçtim. Saksılardan çıkarıp köklerini ve diplerini olabildiğince inceledim. Dayanamayıp 7 kaktüs ve 3 sukulentle eve döndüm. Toprak saksılar da cabası 2 tane de fitonya aldım 2 ayrı desende. Dış mekanda mevsimlik fideler bölümünde 55 kuruşa acem halısı ve sedum refleksum benzeri( bendekinin daha minyon yapılısıydı tam emin değilim) satılıyordu. Başka sukulent satışının olmaması üzücüydü. Aslında bütçem açısından şans mı desek Yenileri yavaş yavaş paylaşıyorum sizlerle.

Name:  PIC_0013.JPG
Views: 2271
Size:  57.3 KB

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön