agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni409Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2012, 23:31   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Bu kaktüsümü önceki mesajlarda, yapraklarının sararmasından şikayet ettiğim aloe ile birlikte Migros' dan almıştım(5.90 TL ). Aslında o gün bütçemi epey aşmıştım ama üzerindeki minik çiçek tomurcuklarını görünce dayanamamıştım. Üstelik satıştaki katüsler epey beklemiş ve hırpalanmışlardı. Gönlüm razı olmadı bırakmaya. Zaten aloe de saksısında oynuyordu. Kurtarma operasyonlarından biriydi yani Üstelik ordan çıkınca nereye gittim dersiniz? Daha önce bahsettiğim gibi mahalledeki seraya yöneldim ve orada Echeveria Glaucamı görüp çarpıldım ve bütçe mütçe yalan oldu

Name:  PIC_0005.JPG
Views: 2009
Size:  55.8 KB

Aşağıda kaktüsümün bugünkü görünümünü göreceksiniz. Tomurcuklar gittikçe büyüyor. Çepeçevre taç takmış gibi hatta çiçekten elbise giymiş gibi. Saksı bence epey küçük ve toprak dandik. Aldığımdan beri sulamadım nerdeyse. Şu an kurudu iyice toprak. Salonda tutuyorum. Önceleri peteklerden korktum ama şimdilik iyi. 2 haftadır kombiyi yakmıyorum zaten. Çiçeklenmede olduğundan saksıyı değişemiyorum. Çiçek belirtisi olan tek kaktüsüm şu an bu.

Name:  PIC_0068.JPG
Views: 2007
Size:  58.7 KB

Name:  PIC_0066.JPG
Views: 1840
Size:  59.4 KB

Name:  PIC_0067.JPG
Views: 2052
Size:  55.2 KB

İsminden yine emin olamadım. Mammillaria türü anladığım kadarıyla ama çok çeşit var birbirini andıran.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 00:00   #2
Ağaç Dostu

Bu kaktüs ve agave ise Şubat ayında Migros' dan aldığım ilk kaktüs grubundan. O ay ve sonrasında sermayeyi Migros' a kaptırdım vallahi 2 minik saksı. Büyüklerinden de almıştım. Minik saksıdakilere yapma çiçek yapıştırmışlardı silikonla. Almak istemedim ama özellikle agave türlerine dayanamadığım için aldım. Fiyat da iyiydi aslında. Minikler 4 TL idi.

Name:  PIC_0005.JPG
Views: 3997
Size:  59.5 KB

Uzun süre çiçekleri çıkarmaya çekindim. Zarar vermekten korktum ama geçen gün iyice sinir bastı gördükçe. İnce bir operasyon düzenleyip, silikonla birlikte kuru çiçeği söktüm. Gördüğüm kadarıyla hemen hiçbir tahribat olmadı.

Name:  PIC_0061.JPG
Views: 1901
Size:  58.9 KB

Saksı minnacık. Diğerleri gibi bunu da değiştirmek istiyorum ama bir yandan da çiçek açarlar umuduyla saksı değişiminden kaçınıyorum. Beyaz seramik kapları ise arkadaşıma gittiğimde 1 milyoncudan tanesi 1 TL ye bulmuştum. Sadece bitkilere harcama yapsak iyi. Topraktı, gübreydi, saksıydı, seramikti vs derken yan harcamalar farkında bile olmadan cepleri boşaltıyor

Name:  PIC_0062.JPG
Views: 1643
Size:  56.6 KB

gülenmelek ve ykolko beğendi.
Eski 01-04-2012, 00:10   #3
Ağaç Dostu

Aloe broomii (snake aloe )

İsminde yanılmıyorumdur umarım. Agave türleri içinde en çok benzeyen buydu araştırmalarımda. Agave olsun da çamurdan olsun vallahi.
İlk sukulentim agave americana ve agave americana marginata aurea dan sonra yeni bir türünü buldum. Görünce çarpıldım. Minik haliyle ayrıca sevimli. Bunun da silikonlu kuru çiçeğini özenle çıkardım ve artık serbestçe güneş alsın. Bunun saksısını ilk fırsatta değiştireceğim. Agave türlerini bulmak en büyük gayelerimden birisi. Öyle muhteşem türleri varki görünce dilim tutuluyor. Taner Angay' ın listesinde maalesef birkaç tür var ve çoğu da benim aradıklarım değil. Ben buna benzer formlara bayılıyorum.

Düzeltme: albümleri gezerken, bir linkte verilen aloe türüne çok benzediğini gördüm. Agave değilmiş maalesef. Fark etmez gerçi. Çok güzel bir tür.

Name:  PIC_0034.JPG
Views: 1622
Size:  58.2 KB

Name:  PIC_0063.JPG
Views: 1562
Size:  60.3 KB

Name:  PIC_0065.JPG
Views: 1673
Size:  54.3 KB

Name:  PIC_0064.JPG
Views: 1587
Size:  59.4 KB

elta, yener.T ve pamuktopu beğendi.

Düzenleyen Kedi Tırnağı : 10-04-2012 saat 13:53 Neden: İsim düzeltme
Eski 14-04-2012, 17:51   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Bu kaktüsümü önceki mesajlarda, yapraklarının sararmasından şikayet ettiğim aloe ile birlikte Migros' dan almıştım(5.90 TL ). Aslında o gün bütçemi epey aşmıştım ama üzerindeki minik çiçek tomurcuklarını görünce dayanamamıştım. Üstelik satıştaki katüsler epey beklemiş ve hırpalanmışlardı. Gönlüm razı olmadı bırakmaya. Zaten aloe de saksısında oynuyordu. Kurtarma operasyonlarından biriydi yani Üstelik ordan çıkınca nereye gittim dersiniz? Daha önce bahsettiğim gibi mahalledeki seraya yöneldim ve orada Echeveria Glaucamı görüp çarpıldım ve bütçe mütçe yalan oldu

Eklenti 278668

Aşağıda kaktüsümün bugünkü görünümünü göreceksiniz. Tomurcuklar gittikçe büyüyor. Çepeçevre taç takmış gibi hatta çiçekten elbise giymiş gibi. Saksı bence epey küçük ve toprak dandik. Aldığımdan beri sulamadım nerdeyse. Şu an kurudu iyice toprak. Salonda tutuyorum. Önceleri peteklerden korktum ama şimdilik iyi. 2 haftadır kombiyi yakmıyorum zaten. Çiçeklenmede olduğundan saksıyı değişemiyorum. Çiçek belirtisi olan tek kaktüsüm şu an bu.

Eklenti 278669

Eklenti 278670

Eklenti 278671

İsminden yine emin olamadım. Mammillaria türü anladığım kadarıyla ama çok çeşit var birbirini andıran.
Mammillaria backebergiana ernestii

Mustafa Abdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 18:32   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör Mesajı Göster
Sayın meraklı amatör bilgilendirme için teşekkür ederim. Hemen başlıkta ismi yazıyorum. Gören diğer arkadaşlarımıza da yönlendirici olsun.

Eski 15-04-2012, 00:50   #6
Ağaç Dostu

Mini Sansevieria

Bu akşam yağmurla güzelce yıkandılar.

Name:  PIC_0008.JPG
Views: 2326
Size:  56.9 KB

Name:  PIC_0017.JPG
Views: 2276
Size:  53.5 KB

zenfree, elta, almira ve 3 kişi beğendi.
Eski 15-04-2012, 00:54   #7
Ağaç Dostu

Minik çelikleri büyük kaktüsüme emanet ettim. Umarım tutarlar. Çok minikler. 3 ayrı türde.

Name:  PIC_0027.JPG
Views: 2275
Size:  58.1 KB

Eski 15-04-2012, 01:01   #8
Ağaç Dostu

Çiçeklerini açmaya devam ediyor.

Name:  PIC_0026.JPG
Views: 2486
Size:  54.2 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025