![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Bu kaktüsümü önceki mesajlarda, yapraklarının sararmasından şikayet ettiğim aloe ile birlikte Migros' dan almıştım(5.90 TL ). Aslında o gün bütçemi epey aşmıştım ama üzerindeki minik çiçek tomurcuklarını görünce dayanamamıştım. Üstelik satıştaki katüsler epey beklemiş ve hırpalanmışlardı. Gönlüm razı olmadı bırakmaya. Zaten aloe de saksısında oynuyordu. Kurtarma operasyonlarından biriydi yani Üstelik ordan çıkınca nereye gittim dersiniz? Daha önce bahsettiğim gibi mahalledeki seraya yöneldim ve orada Echeveria Glaucamı görüp çarpıldım ve bütçe mütçe yalan oldu![]() ![]() Aşağıda kaktüsümün bugünkü görünümünü göreceksiniz. Tomurcuklar gittikçe büyüyor. Çepeçevre taç takmış gibi hatta çiçekten elbise giymiş gibi. Saksı bence epey küçük ve toprak dandik. Aldığımdan beri sulamadım nerdeyse. Şu an kurudu iyice toprak. Salonda tutuyorum. Önceleri peteklerden korktum ama şimdilik iyi. 2 haftadır kombiyi yakmıyorum zaten. Çiçeklenmede olduğundan saksıyı değişemiyorum. Çiçek belirtisi olan tek kaktüsüm şu an bu. ![]() ![]() ![]() İsminden yine emin olamadım. Mammillaria türü anladığım kadarıyla ama çok çeşit var birbirini andıran. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kaktüs ve agave ise Şubat ayında Migros' dan aldığım ilk kaktüs grubundan. O ay ve sonrasında sermayeyi Migros' a kaptırdım vallahi 2 minik saksı. Büyüklerinden de almıştım. Minik saksıdakilere yapma çiçek yapıştırmışlardı silikonla. Almak istemedim ama özellikle agave türlerine dayanamadığım için aldım. Fiyat da iyiydi aslında. Minikler 4 TL idi. ![]() Uzun süre çiçekleri çıkarmaya çekindim. Zarar vermekten korktum ama geçen gün iyice sinir bastı gördükçe. İnce bir operasyon düzenleyip, silikonla birlikte kuru çiçeği söktüm. Gördüğüm kadarıyla hemen hiçbir tahribat olmadı. ![]() Saksı minnacık. Diğerleri gibi bunu da değiştirmek istiyorum ama bir yandan da çiçek açarlar umuduyla saksı değişiminden kaçınıyorum. Beyaz seramik kapları ise arkadaşıma gittiğimde 1 milyoncudan tanesi 1 TL ye bulmuştum. Sadece bitkilere harcama yapsak iyi. Topraktı, gübreydi, saksıydı, seramikti vs derken yan harcamalar farkında bile olmadan cepleri boşaltıyor ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Aloe broomii (snake aloe )
İsminde yanılmıyorumdur umarım. Agave türleri içinde en çok benzeyen buydu araştırmalarımda. Agave olsun da çamurdan olsun vallahi. ![]() İlk sukulentim agave americana ve agave americana marginata aurea dan sonra yeni bir türünü buldum. Görünce çarpıldım. Minik haliyle ayrıca sevimli. Bunun da silikonlu kuru çiçeğini özenle çıkardım ve artık serbestçe güneş alsın. Bunun saksısını ilk fırsatta değiştireceğim. Agave türlerini bulmak en büyük gayelerimden birisi. Öyle muhteşem türleri varki görünce dilim tutuluyor. Taner Angay' ın listesinde maalesef birkaç tür var ve çoğu da benim aradıklarım değil. Ben buna benzer formlara bayılıyorum. Düzeltme: albümleri gezerken, bir linkte verilen aloe türüne çok benzediğini gördüm. Agave değilmiş maalesef. Fark etmez gerçi. Çok güzel bir tür. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Kedi Tırnağı : 10-04-2012 saat 13:53 Neden: İsim düzeltme |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın meraklı amatör bilgilendirme için teşekkür ederim. Hemen başlıkta ismi yazıyorum. Gören diğer arkadaşlarımıza da yönlendirici olsun. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Mini Sansevieria
Bu akşam yağmurla güzelce yıkandılar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Minik çelikleri büyük kaktüsüme emanet ettim. Umarım tutarlar. Çok minikler. 3 ayrı türde. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria backebergiana ernestii
Çiçeklerini açmaya devam ediyor. ![]() |