agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni409Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2012, 13:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elta Mesajı Göster
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. Ben mammillariamın saksısını tohumda iken ve yarı açmış çiçekli iken değiştirdim, hiç zararı olmadı çiçeklenmesine. Kaktüs toprağı çok sıkı bir toprak olmadığından değişim kolayca oluyor ve kaktüse bir zarar gelmiyor bence.
Teşekkür ederim. Mammillaria yı saksısından çıkarmak çok kolay. Zaten toprak yanlardan kuruyup açma yapmış durumda. Çok kolay çıkar zedelenmeden diye düşünüyorum. Asıl endişem ise yeni saksıya aldığımda enerjisini kök yapmaya, kabını doldurmaya başlayıp tomurcuklarını dökmesi. Değişiklik nedeniyle stres filan da olur mu acaba? Sizde sorun olmamış gerçi. Kararsızım vallahi. Çiçekli tek kaktüsüm bu. Açsın da sonra değiştiririm. Sıvı besin vermeye başlarım zaten sulamaya başladığımda. Sulama zamanı da geldi değil mi bu arada? Aman biraz daha ısınsın ne olur ne olmaz. Baksanıza iyice paranoyak olduk bunlar yüzünden

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 15:28   #2
Ağaç Dostu

elta's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Mammillaria yı saksısından çıkarmak çok kolay. Zaten toprak yanlardan kuruyup açma yapmış durumda. Çok kolay çıkar zedelenmeden diye düşünüyorum. Asıl endişem ise yeni saksıya aldığımda enerjisini kök yapmaya, kabını doldurmaya başlayıp tomurcuklarını dökmesi. Değişiklik nedeniyle stres filan da olur mu acaba? Sizde sorun olmamış gerçi. Kararsızım vallahi. Çiçekli tek kaktüsüm bu. Açsın da sonra değiştiririm. Sıvı besin vermeye başlarım zaten sulamaya başladığımda. Sulama zamanı da geldi değil mi bu arada? Aman biraz daha ısınsın ne olur ne olmaz. Baksanıza iyice paranoyak olduk bunlar yüzünden
Ben sabırsız olduğumdan aklıma koyduğum şeyi yapmadan duramıyorum Sizin risk almak istememenizi anlıyorum. Benim kaktüslerim pencere önünde, kalorifer peteğine yakın durduklarından 15 günde bir falan azar azar sulamıştım.

elta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 15:47   #3
Ağaç Dostu

Yeni Minikler

Geçtiğimiz cuma günü okuldan dönüşte yine beni deli dürttü. Yorgunluk filan dinlemeyip mahalledeki marketlere rutin bitki muayenesine giriştim. Yeni bir şeyler gelmiştir belki diye. Geçen gün, TEDİ' de çalışan arkadaşlara kıştan beri sersefil olan( üzerine abuk subuk şeyler yapıştırılmış) kaktüslerden yakınıyordum. Gelecek hafta yenileri gelecek dediğinde gözüm parlamıştı
İlk durak TEDİ' ye uğradım. Koli koli bitkiler gelmişti. Kalbime iniyordu yine. Bu ay bütçemi o kadar zorladımki, kendi kendime '' hayıır hayıır, kaç çabuk burdan '' filan dediğimi hatırlıyorum Renk renk sardunyalar, açelyalar, kalanşolar, minyatür güller vs gelmişti. Hala da var. Çekmeköy' de olan arkadaşlara tavsiye ederim.
Bir baktım bir kutu yeni kaktüs gelmiş. Bu seferkiler daha iyi durumdaydı. Bir kaç tanesine sadece kuru çiçek iliştirilmişti. O da kötü ama gözdü, kumaşdı vs tonla elbise giydirilen, slikona boğulanlardan daha iyidir. Dün başka bir Migros' a uğradım da orda Meksikalı gringolara benzetilmeye çalışılan zavallı kaktüslerin hali içler acısıydı. Çoğu da satılmadan kalmıştı. Görevli arkadaşa da söyledim '' bakın bunlar talep görmüyor işte ''.

Neyse, çenem düştü yine. Bu kaktüsler renkli plastik ikinci bir saksıya konulmuştu. İşin vahim yanı; şakır şakır yağmurun altında tutuluyorlardı. Saksılar da suyla dolmuştu. Hele geçen gün gelen tohum paketlerinin de yağmurun altında sırılsıklam halde bırakıldıklarını görünce dellendim. Tohum paketlerinin suyunu boşaltıp tentenin altına aldım ama zarar görmüşlerdir herhalde. Kaktüsleri incelemeye başladım. Bir yandan da saksılardaki sularını boşaltmaya çalışıyordum. Elim delik deşik oldu. Görevli arkadaşlar beni tanıyorlar artık gide gele. Durumu anlattım. Kaktüs kutusunu tentenin altına aldım. Tabii dayanamayıp 4 tane aldım. 5 TL ye satıyorlardı. Eve dönerken kendime söylenmeye devam ettim ama bir yandan da suratım her zamanki sırıtık ifadeye bürünmüştü '' amaan battı balık yan gider '' dedim. Daha kötüsü; haftasonu dayanamayıp 2 ayrı yerden 4 kaktüs daha aldım

Name:  PIC_0013.JPG
Views: 1874
Size:  55.2 KB

Name:  PIC_0008.JPG
Views: 1786
Size:  55.9 KB

Alttaki çeliklerden ilki yeni miniklerden birine ait. Kutudan alırken koptu sanırım. Diğeri ise başka bir saksıdaki türden koparıp çaldığım çelik Dükkana her hafta tonla para sayıyorum. O kadarcık hakkım olsun değil mi? Hem dakikalarca çalıştım orda yeni gelenleri kurtarmak için. Alnımın teriyle çaldım yani

Name:  PIC_0050.JPG
Views: 1729
Size:  58.4 KB

Name:  PIC_0045.JPG
Views: 1688
Size:  54.8 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 4 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 15:52   #4
Ağaç Dostu

Cleistocactus straussi

Bu güzel sarışın arkadaşa bakmaya doyamıyorum. Nazarım değmez umarım
Daha önce aldığım beyaz saçlı ile aynı aileden anladığım kadarıyla. Onun gençlik hali gibi sanki

Name:  PIC_0038.JPG
Views: 1691

Name:  PIC_0040.JPG
Views: 1708
Size:  60.0 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 3 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 15:55   #5
Ağaç Dostu

?

Bu da sarışın ikizlerimin tombul olanı Adını henüz bilmiyorum. Çok güzeller çoook!

Hepsini ayrı mesajlarda yayınlıyorum. Hem isimlerini ayırdetmek kolay olsun hem de haklarında bilgi edindikçe ekleyerek, tanıtımlarına yardımcı olmaya çalışırız.

Name:  PIC_0018.JPG
Views: 1768
Size:  59.1 KB

Name:  PIC_0020.JPG
Views: 1631
Size:  58.2 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 2 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 15:59   #6
Ağaç Dostu

?

Bunun benzerlerini de çoğu kişide görüyorum. Hep hoşuma giderdi. Dikenlerin kanca şeklindeki yapısı çok hoş. Mercan kayalıklarında, hareketsiz durup yakından geçen avları kancasıyla yakalayan yaratıkları hatırlatıyor bana

Name:  PIC_0036.JPG
Views: 1753

Name:  PIC_0021.JPG
Views: 1689
Size:  58.4 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 2 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 16:03   #7
Ağaç Dostu

?

Bu da çook sevimli! Hep beğendiğim türlerden birisiydi. Görünce buna da dayanamadım tabii. Aslında kendi kendime hep şunu diyorum: '' Çok dallı budaklı, bol çelik veren türleri şimdilik satın alma, zamanla bir yerden ya da birinden bulur istersin, yavrusuzlara ayır bütçeni ''. Lakin ne fayda? Görünce dayanamıyorum. Çok sabırsızım. Allah ıslah etsin işte

Name:  PIC_0042.JPG
Views: 1814
Size:  58.0 KB

Name:  PIC_0044.JPG
Views: 1748
Size:  57.6 KB

Bu sarı dikenleri ne yapsam bilemedim? Tamam hep diyoruz '' böyle şebeğe çevrilmiş, işkence edilmişleri almayalım, prim vermeyelim '' diye ama dayanamadım, dayanamadım Doğal olsa yakışmış aslında. Şimdi ben bunları çıkarsam( iğneyle saplanmış) bu minik kaktüs zarar görür mü? Açılan deliklerden hastalık kapar mı? Bir süre kalsa gelişimine engel olur mu?

mrmusti ve MKurtoglu beğendi.

Düzenleyen Kedi Tırnağı : 03-04-2012 saat 16:07 Neden: Ek bilgi.
Eski 03-04-2012, 23:38   #8
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Mercan kayalıklarında, hareketsiz durup yakından geçen avları kancasıyla yakalayan yaratıkları hatırlatıyor bana
O kancalar sakın biryerinize batmasın, oltaya yakalanan balık gibi zıplatıyor insanı)

Ben yapay çiçekleri sukulentlerimden cıkardım birşey olmadı.

Güle güle büyüyüp serpilsinler.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025