agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni15488Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2015, 23:54   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Bazı suni gübreler toprakta ve bitki bünyesinde 2-3 ay gibi sürede ancak kayboluyorlar ki! bu da bizim ıspanak ve marul gibi türlerde yetiştirme esnasında kullanılırsa suni gübreyi bitki ile birlikte bünyemize almış oluyoruz tat bozukluğu bundan kaynaklanabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam bunlardan birisi TSP olabilir.

Bilinçsiz ve Düzensiz kullanılan Suni gübreler sebze ve meyvelerde lezzet,aroma ve raf ömrünü etkiler.
Ben sadece yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum Sn Sinbas. Bir kere salatalıklar kuruyordu. Sadece bir kere onlara ilaç kullanmıştım. 15 Gün toplamayın demişlerdi. O yıl salatada yiyemedik. Sonra kış geldi.

Onun dışında ilk zamanlar farkında olmadan. Sonradan öğrendim kompost yaptığımı. Sonbahar da kalan sebzeleri, yaprakları toprakta bırakıyorum. Bahçe çimine bile suni gübre bir kere kullandım. Sebze bahçem arka tarafta. Yine de suni olan her şeyden kaçınmaya çalışıyorum. Yarında mümkün olursa pırasa ekmeyi düşünüyorum.

Çok pırasa sevmem. Yemeğini yaptım. Parmaklarımı yiyecektim. Gerçekten enfesti. Dediğim gibi özellikle pırasa, ıspanakta lezzet farkı çok fazla hissediliyor.

Bir yandan da çok üzücü. Kanser vb hastalıklar neden arttı diyoruz. Ne yazık ki denetlemeler eksik, yetersiz. Bu tür ürünleri ihraç edemiyoruz. İç pazarda satılıyor. Biz bilinçlenip, neden bunları bize yediriyorsunuz deyinceye kadarda, bu vahim tablo devam edecek.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2015, 00:18   #2
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Ben sadece yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum Sn Sinbas. Bir kere salatalıklar kuruyordu. Sadece bir kere onlara ilaç kullanmıştım. 15 Gün toplamayın demişlerdi. O yıl salatada yiyemedik. Sonra kış geldi.

Onun dışında ilk zamanlar farkında olmadan. Sonradan öğrendim kompost yaptığımı. Sonbahar da kalan sebzeleri, yaprakları toprakta bırakıyorum. Bahçe çimine bile suni gübre bir kere kullandım. Sebze bahçem arka tarafta. Yine de suni olan her şeyden kaçınmaya çalışıyorum. Yarında mümkün olursa pırasa ekmeyi düşünüyorum.

Çok pırasa sevmem. Yemeğini yaptım. Parmaklarımı yiyecektim. Gerçekten enfesti. Dediğim gibi özellikle pırasa, ıspanakta lezzet farkı çok fazla hissediliyor.

Bir yandan da çok üzücü. Kanser vb hastalıklar neden arttı diyoruz. Ne yazık ki denetlemeler eksik, yetersiz. Bu tür ürünleri ihraç edemiyoruz. İç pazarda satılıyor. Biz bilinçlenip, neden bunları bize yediriyorsunuz deyinceye kadarda, bu vahim tablo devam edecek.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Çevremde herkese söylerim, daha önce burada da yazmış olabilirim pazardan aldığımız sebze ve meyveleri en az 2-3 gün beklettikten sonra bol su ile yıkayıp ve kabuklarını soymak sureti ile tüketmemiz gerektiğini.
Zira;zirai ilaçların büyük çoğunluğunun hasat günü 3 gün, üretici ticari amaçlı yaptığı için mutlaka ilaç yapmak zorunda, domates, fasulye ve salatalığı örnek verecek olursak bunların zararlısı kesintisiz devamlı ilaç yapılıyor. hasat gününü beklediklerini sanmıyorum, sabah pazara mal çıkarmak zorunda.


Düzenleyen sinbas : 08-11-2015 saat 19:48
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2015, 00:31   #3
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Çevremde herkese söylerim, daha önce burada da yazmış olabilirim pazardan aldığımız sebze ve meyveleri en az 2-3 gün beklettikten sonra bol su ve kabuklarını soymak sureti ile tüketmemiz gerektiğini.
Zira;zirai ilaçların büyük çoğunluğunun hasat günü 3 gün, üretici ticari amaçlı yaptığı için mutlaka ilaç yapmak zorunda, domates, fasulye ve salatalığı örnek verecek olursak bunların zararlısı kesintisiz devamlı ilaç yapılıyor. hasat gününü beklediklerini sanmıyorum zira pazara mal çıkarmak zorunda.
Keşkebu tür uygulamalara gerek olmasa Sn Sinbas. Hemen hemen bütün meyve , sebzelerde en vitaminli bölümün kabukların altında olduğunu söylüyor uzmanlar.Bilinçsizce yapılan çok vahim durumlar var. Cevizleri beyazlatmak, zeytinleri göze hoş göstermek için kullanılan kimyasalllar gibi.

Üretici yapmak zorunda fikrini kabul edemeyeceğim. Dediğim gibi bu ürünle iç pazarda satılıyor. Gümrükten geçemiyorlar. Bu bilinçsizliği yenmek zorundayız.

Tüketiciler de pazardan ( özellikle biz millet olarak) tüketiceğimizden fazlasını alıyoruz. Daha az, kaliteli üretimle çözebiliriz bu durumu diye düşünüyorum.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2015, 00:43   #4
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster

Üretici yapmak zorunda fikrini kabul edemeyeceğim.
Bende kabul etmiyorum fakat gerçek bu, bilinçsiz tarım, para hırsı, gelecek kaygısı, üretimdeki girdi maliyetlerinin her geçen gün artması çoğu üreticimizi bu hataya sürüklüyor ve pazara ilaçlı sebze ile girmeleri denetimsizlikten kaynaklanıyor.

Bu günlük benden bu kadar.

Size iyi geceler sayın @aleydi. görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025