View Single Post
Eski 07-11-2015, 22:54   #1371
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Bazı suni gübreler toprakta ve bitki bünyesinde 2-3 ay gibi sürede ancak kayboluyorlar ki! bu da bizim ıspanak ve marul gibi türlerde yetiştirme esnasında kullanılırsa suni gübreyi bitki ile birlikte bünyemize almış oluyoruz tat bozukluğu bundan kaynaklanabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam bunlardan birisi TSP olabilir.

Bilinçsiz ve Düzensiz kullanılan Suni gübreler sebze ve meyvelerde lezzet,aroma ve raf ömrünü etkiler.
Ben sadece yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum Sn Sinbas. Bir kere salatalıklar kuruyordu. Sadece bir kere onlara ilaç kullanmıştım. 15 Gün toplamayın demişlerdi. O yıl salatada yiyemedik. Sonra kış geldi.

Onun dışında ilk zamanlar farkında olmadan. Sonradan öğrendim kompost yaptığımı. Sonbahar da kalan sebzeleri, yaprakları toprakta bırakıyorum. Bahçe çimine bile suni gübre bir kere kullandım. Sebze bahçem arka tarafta. Yine de suni olan her şeyden kaçınmaya çalışıyorum. Yarında mümkün olursa pırasa ekmeyi düşünüyorum.

Çok pırasa sevmem. Yemeğini yaptım. Parmaklarımı yiyecektim. Gerçekten enfesti. Dediğim gibi özellikle pırasa, ıspanakta lezzet farkı çok fazla hissediliyor.

Bir yandan da çok üzücü. Kanser vb hastalıklar neden arttı diyoruz. Ne yazık ki denetlemeler eksik, yetersiz. Bu tür ürünleri ihraç edemiyoruz. İç pazarda satılıyor. Biz bilinçlenip, neden bunları bize yediriyorsunuz deyinceye kadarda, bu vahim tablo devam edecek.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön