![]() |
|
![]() |
#1321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
O kırmızı meyveleri ben çok severim Yabani alıç Kalbin dostu bir meyvedir, en çok ta siyah olanını severim hafif ekşimsi mayhoş. Keşke toplasaydınız biraz, çok faydalı bir meyve, yaprağı ve çiçeğinin çayı yapılır. Alıç meyvesi kalbin en iyi ilacı -› Doktor Sigortası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bizim alıçlar daha büyük çekirdekli. Bunu ilk defa görüyorum.O kadar çok kimse toplamayınca zehirli galiba dedim ablacım. Bir de baktım ineklerde yemiyor. Tadına biraz bakayım dedim. Zehirli mi diye korktum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Ağaç Dostu
|
En altta ki fotoğraftta (1322. mesaj) sanırım ateş dikeni, meyveleri dağda olan Yabani alıçın meyveleriyle çok benziyor ama yaprakları çok farklıdır ikisinin de, diğer bildiğimiz iri çekirdekli alıçın meyvesi de iridir, sizin dağda görmüş olduğunuz ufak ve yabanisidir ama çok lezzetli ve en makbulüdür, yaprak ve çiçekleri ilaç sanayisinde kullanılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Sayın aleydi ,daha iyi olmuş fazla insan görmediğiniz. Doğada ne kadar az insan varsa doğa o kadar güzel kalır. İnsanın çok olduğu yerde doğa hayata küsüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Videoyu merakla izledim.Daha bilmediğimiz ne kadar doğal güzelliğimiz var kimbilir?Bizi bu güzelliklerle karşılaştırdığınız için teşekkür ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Ağaç Dostu
|
Akçabardak ablacım ateş dikenini yanlışla yüklemiştim kaldırdım. Annem söyledi bugün , günde bahsetmişler o meyvadan. Sanırım Eskişehir civarında da varmış. Yerini öğrenirsem oradan toplayabilirim teşekkür ederim. Sn celalim01 sevgihocam inanılmaz sessiz bir yerdi. Öyle ki bir tek insan göremedim. Hayatımda gördüğüm en dinlendirici yer. Biraz daha doyamadığım görüntüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Ağaç Dostu
|
Bu ağaç gibi olmuş çiçek müge midir? ![]() ![]() ![]() ![]() Kocaman bir mantar, türünü bilmediğim için hiç dokunmadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Ağaç Dostu
|
Bu iki türüde merak ettim. Minik olan büyüyor mu çiçek açıyor mu. Diğer çalı türü çiçek açmış solmuş. Çiçekli hali nasıldı merak ettim. Sökmeye çalıştım ne mümkün. Bir daha arabanın arkasına bir tane çapa alıp, koyacağım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Cok guzelmis gercekten, daha yuksekten cekim yapinca buyuklugu daha iyi anlasilmis, dogalligi bozulmamis, insaallah bozulmaz. Arada bir boyle doga gezileri cok iyi geliyor insana😉 Düzenleyen samur : 31-10-2015 saat 21:41 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi 1327. mesajın ilk iki resimdeki beyaz açan Avize çiçeği-Yuka Kışa dayanıklı bir bitkidir senin bahçene çok güzel yakışır, ben senin yerinde olsam hemen edinirim, benim de en sevdiklerimden bir bitki ama malum bahçem çok küçük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Ağaç Dostu
|
Hemde nasıl sevgili Samur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Ağaç Dostu
|
Şahane bir agac ve şahane bir poz. Muhtesem cikmissiniz.😍 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Ağaç Dostu
|
Ayağımı geriye atmam gerekti yoksa ayakta duramıyordum arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili aleydi'm gönlüne sağlık bu güzellikleri paylaşmışsın bizlerle ve gerçekten harika yerlermiş. İnşallah da kalıcı olurlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Günaydın sevgili Aleydi. Bu mevsimde doğa gezilerini ben de çok severim.Ne iyi etmiş bizle paylaşmışsınız. Hiç olsun buradan bakıyoruz.Ben de Akdeniz'in Torosların kanyon vadilerini tavsiye ederim. Biraz yolları stresli olsa da değer. Anıt gibi ağaç ve genç bir hanım. Güzel bir fotoğraf olmuş. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Ağaç Dostu
|
Yolda ki seradan aldıklarım. Kalanchoeleri çok sevdim. Beyaz rengi yoktu, onuda almış oldum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Ağaç Dostu
|
Gardenya enfessss kokusu ile hic vazgecemedigim bir cicek. Iyi ki almissin. Kokulu turlerin hepsini dusunursek yasemin ve gardenya basi ceker benim icin. Asitli toprak sever bir de yapraklarda kloroz dedigimiz sararmalar icin hassas bir tur. ( genelde demir eksikligine bagli oldugu soyleniyor ) Ben de suanda 2.si var. Ilk aldigim gecen bahar kaybettim malesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Ağaç Dostu
|
Ben asiditeyi saglamak ici.n 1 lt suya nohut buyuklugunde limontuzu koyup 3~4 sulamada bir suluyorum. Hemen simdi koyma zaten serada ve çiçekçilerde genelde besin kullaniyorlardir suan cok canli guzel gorunuyor zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Ağaç Dostu
|
Tatili değerlendirdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
![]() İki koca kavanoz elma sirkesi yaptım ben, elma kurutmadım ama daha, unuttummm |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar bu mevsimde güzelleştiler. Yavaş yavaş eve almaya başladım. Şimdi nasıl kıyayıp buduycam bu çiekli halleriyle bilmiyorum. Bahçede ki diğer çiçekleri, kırağı vurmuş.Allahtan sardunyalar etkilenmemişler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Ağaç Dostu
|
Onlarca sardunyayı bahçeden alıp saksılara diktim. Bunlar büyük ,çiçekli olanlar.Umarım bu mevsimde çiçekliyken şaşırtmak onlarazarar vermez.Çizmenin içinde ki neredeyse kurumuştu.Galiba çok sıcakları sevmiyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili aleydi saahi bu sardunyaları budamaktaki amacı anlayamadım, baharda budanacak zaten. Kapalı alana alıyorsak onbeş günde bir az az sularsak yine de budamamız gerekmi ki acaba. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asmalıtepe ablacım, eniştem her yıl sardunyaları budar. Hatta tek tük dal kalıncaya kadar. Sonra evin altında ki bodruma kaldırır. Baharla beraber tekrar çıkarır. O sardunyalar , ceylanlar işte bu durumdalar. Ben hiç budamadan kaldırdıklarım malesef pek çoğunu kaybettim. Çiçeklenmeleri bitsin, bende bu yıl budamayı düşünüyorum. Hem çıkan çelikler, yeni sardunyalar demek. Yüzlerce fotoğraf çekmişim. Sadece bir tanesini bulabildim ablamın sardunyalarından. Bulduğumda diğerlerini de yüklerim. Sevgilerimle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|