View Single Post
Eski 07-11-2015, 23:18   #1373
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Ben sadece yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum Sn Sinbas. Bir kere salatalıklar kuruyordu. Sadece bir kere onlara ilaç kullanmıştım. 15 Gün toplamayın demişlerdi. O yıl salatada yiyemedik. Sonra kış geldi.

Onun dışında ilk zamanlar farkında olmadan. Sonradan öğrendim kompost yaptığımı. Sonbahar da kalan sebzeleri, yaprakları toprakta bırakıyorum. Bahçe çimine bile suni gübre bir kere kullandım. Sebze bahçem arka tarafta. Yine de suni olan her şeyden kaçınmaya çalışıyorum. Yarında mümkün olursa pırasa ekmeyi düşünüyorum.

Çok pırasa sevmem. Yemeğini yaptım. Parmaklarımı yiyecektim. Gerçekten enfesti. Dediğim gibi özellikle pırasa, ıspanakta lezzet farkı çok fazla hissediliyor.

Bir yandan da çok üzücü. Kanser vb hastalıklar neden arttı diyoruz. Ne yazık ki denetlemeler eksik, yetersiz. Bu tür ürünleri ihraç edemiyoruz. İç pazarda satılıyor. Biz bilinçlenip, neden bunları bize yediriyorsunuz deyinceye kadarda, bu vahim tablo devam edecek.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Çevremde herkese söylerim, daha önce burada da yazmış olabilirim pazardan aldığımız sebze ve meyveleri en az 2-3 gün beklettikten sonra bol su ile yıkayıp ve kabuklarını soymak sureti ile tüketmemiz gerektiğini.
Zira;zirai ilaçların büyük çoğunluğunun hasat günü 3 gün, üretici ticari amaçlı yaptığı için mutlaka ilaç yapmak zorunda, domates, fasulye ve salatalığı örnek verecek olursak bunların zararlısı kesintisiz devamlı ilaç yapılıyor. hasat gününü beklediklerini sanmıyorum, sabah pazara mal çıkarmak zorunda.

Düzenleyen sinbas : 08-11-2015 saat 18:48
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön