Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas
Çevremde herkese söylerim, daha önce burada da yazmış olabilirim pazardan aldığımız sebze ve meyveleri en az 2-3 gün beklettikten sonra bol su ve kabuklarını soymak sureti ile tüketmemiz gerektiğini.
Zira;zirai ilaçların büyük çoğunluğunun hasat günü 3 gün, üretici ticari amaçlı yaptığı için mutlaka ilaç yapmak zorunda, domates, fasulye ve salatalığı örnek verecek olursak bunların zararlısı kesintisiz devamlı ilaç yapılıyor. hasat gününü beklediklerini sanmıyorum zira pazara mal çıkarmak zorunda.
|
Keşkebu tür uygulamalara gerek olmasa Sn Sinbas

. Hemen hemen bütün meyve , sebzelerde en vitaminli bölümün kabukların altında olduğunu söylüyor uzmanlar.Bilinçsizce yapılan çok vahim durumlar var. Cevizleri beyazlatmak, zeytinleri göze hoş göstermek için kullanılan kimyasalllar gibi.
Üretici yapmak zorunda fikrini kabul edemeyeceğim. Dediğim gibi bu ürünle iç pazarda satılıyor. Gümrükten geçemiyorlar. Bu bilinçsizliği yenmek zorundayız.
Tüketiciler de pazardan ( özellikle biz millet olarak) tüketiceğimizden fazlasını alıyoruz. Daha az, kaliteli üretimle çözebiliriz bu durumu diye düşünüyorum.