Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu
Tatsız olmalarının sebebi ne katıyorlar değil, ne katmıyorlar olacak. Bunun sebebi aslında çok basit, ülkemizin çoğu topraklarında da eksik olan potasyum içeriği. Potasyum bitkinin lezzetini ve raf ömrünü diğer etkileyen gübredir.
Potasyum gübresini çoğu üretici kullanmaz veya sadece yazlık ürünlerde kullanır. Üretici sadece verime bakar çünkü. Malesef bu bir gerçek. Ek masrafı kısmak için gübre uygulaması yapılmaz.
Birde şöyle bir düşünce var, yazın nasıl olsa gübreleme yaptık, kışın vermeye gerek yok. Aslında verilen gübreyi o sezonki bitki çekmiştir. Kışlık ürünlere bu yüzden hiç besin kalmaz.
|
Yani sadece tadsız mı Sn İsmail. Sağlığa zararlı şeylerde kullanılmıyor mu?. Sn sinbasın bahsettiği şeyler vs.
Bal üretimini arttırmak için naftalin kullanıldığını gördük. İnsan sağlığına son derece zararlı bir madde.
Sadece gübre eksiliğinden bir durum söz konusu olsa, o zaman neden gümrükten dönen mallar var. Kimyasal kalıntı diye geri çevrildiğini tv lerde görüyoruz. Bilinçsizlik, denetimsizlik bu ülkenin en büyük sorunu bu yadsınamaz bir gerçek.
Sizin kullandığınız ürünlere bakıyorum. Ürettiğiniz ürünün kalitesine.Mutlaka maddi olarakta karşılığını alıyorsunuz. Diğer tarafta bunlara dikkat etmeyen kişi de aynı şekilde maddi kazanç sağlıyor.Sizin gibi bilinçli üreticilere ihtiyacı var bu ülkenin.
Devlet her konuda kurslar, yeterlilik sınavları açıyor. (Yüzde kaçı bilmiyorum fakat bu ülke de tarımla uğraşan kesimin azımsınmayacak büyüklükte olduğunu biliyoruz). Doğru ekim nasıl yapılmalı, halkın sağlığıyla oynamadan kaliteli, verimli üretim nasıl yapılır biraz öğretmek lazım insanlara. ilgili kurslar var biliyorum,devlet dairesi mantığıyla çalışıyorlar sanki. Yetersiz işlevsiz ki bu durumdayız. Bunun yanında ürün denetlemeleri de yapılmalı. Sağlığa zararlı ürünler yok edilmeli.
Meyvelerdeki durumları da biliyorsunuz . Üzerlerine mum sürüldüğünü. Sarartmak için kullanılan sağlığa zararlı maddeler.Bunlar bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde oluyor. Gelişmiş ülkeler, kendi insanlarının bunları yemesine izin vermiyor. Umarım bizde de insan sağlığına gereken önem verilir. Sağlıcakla kalın.