Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Kış sebzelerini ektimde sevgili Münevver48  . Tohumlar toprağın üstünde filizlenmiş. Bakalım toprağa tutunabilecekler mi. Yalnız ıspanak, pırasa inanılmaz lezzetli oluyor. Üretirken ne katıyorlar acaba tadları kötü oluyor pazardan aldıklarımızın. Ispanak ektikten sonra, çok nadir satın aldım. Arada çok büyük lezzet farkı var.
Bu sene havalar iyi gitti. Doyasıya bir bahçe yaşadık  . Sizin desteğinizle güzelleşti arkadaşım, eksik olmayın. Hep yanımda oldunuz. Sevgiler.
|
Tatsız olmalarının sebebi ne katıyorlar değil, ne katmıyorlar olacak. Bunun sebebi aslında çok basit, ülkemizin çoğu topraklarında da eksik olan potasyum içeriği. Potasyum bitkinin lezzetini ve raf ömrünü diğer etkileyen gübredir.
Potasyum gübresini çoğu üretici kullanmaz veya sadece yazlık ürünlerde kullanır. Üretici sadece verime bakar çünkü. Malesef bu bir gerçek. Ek masrafı kısmak için gübre uygulaması yapılmaz.
Birde şöyle bir düşünce var, yazın nasıl olsa gübreleme yaptık, kışın vermeye gerek yok. Aslında verilen gübreyi o sezonki bitki çekmiştir. Kışlık ürünlere bu yüzden hiç besin kalmaz.