View Single Post
Eski 08-11-2015, 19:00   #1380
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şuan çoğu üretim alanlarında ilaçlamadan kaynaklı sorun yok. Nedeni ise ilaçlamalarda sürenin iyice kısalmış olması. Hatta artık seralarda ilaç yerine böcekler kullanıyor, devletinde buna desteği var.

Diyelim gübrükten mal geri döndü. Bu ürünler normalde üreticiye geri gönderilmesi gerekli. Toptancı ne yapıyor peki? Senin ürününe 10 kuruş yerine 5 kuruş vereyim ziyan olmasın diyor. Üretici ne yapsın bunu kabul etmek zorunda. Geri dönen ürünleri üreticiye sormak gerekli ilaçlamayı nasıl yaptın diye. Çoğunda kalıntı olmadığına eminim. (Bununla ilgili bir video vardı bulursam eklerim.)

Ben kendi ürettiğimi aracı ile satsam hiç olacak iş değil, kendim sattığım için masraf edebiliyorum.

Kurslar açılıyor ama sınavları yapıldığı zaman herkes geçiyor. Peki bu nasıl oluyor? Nedeni ise kursun öğretmenleri bir daha uğraşmamak için soruları kolay hazırlıyor veya herkes bir başkasından cevapları alıyor. Adam akıllı sistem hiç yok. 7 yıl önce ilaç atma belgesi almıştım, hiç yararını görmedim mesela.

Denetim kelimesi ziraat mühendisinin gelip çay içip gitmesi bence. Seralarımız kayıt altında olduğu için her ilaçlamayı ve gübrelemeyi yazmak zorundayız. Mühendiste bunları gelip kontrol etmek zorunda ve imzaalaması gerekli. Kış geldi hâlâ mühendis gelecek.

Tek sorun aradaki aracılar ve denetimler. Bunların ikisi tam olsa sağlıklı ürünler yiyeceğiz.

(Şu mumlama işini anlamış değilim zaten, bahçe meyvelik iken tonlarca ürün soğuk hava deposuna konurdu. 1 sene sonra bile bozulmazdı. Sadece biraz suyunu çekerdi.)

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön