Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Kış sebzelerini ektimde sevgili Münevver48  . Tohumlar toprağın üstünde filizlenmiş. Bakalım toprağa tutunabilecekler mi. Yalnız ıspanak, pırasa inanılmaz lezzetli oluyor. Üretirken ne katıyorlar acaba tadları kötü oluyor pazardan aldıklarımızın. Ispanak ektikten sonra, çok nadir satın aldım. Arada çok büyük lezzet farkı var.
Bu sene havalar iyi gitti. Doyasıya bir bahçe yaşadık  . Sizin desteğinizle güzelleşti arkadaşım, eksik olmayın. Hep yanımda oldunuz. Sevgiler.
|
Bazı suni gübreler toprakta ve bitki bünyesinde 2-3 ay gibi sürede ancak kayboluyorlar ki! bu da bizim ıspanak ve marul gibi türlerde yetiştirme esnasında kullanılırsa suni gübreyi bitki ile birlikte bünyemize almış oluyoruz tat bozukluğu bundan kaynaklanabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam bunlardan birisi TSP olabilir.
Bilinçsiz ve Düzensiz kullanılan Suni gübreler sebze ve meyvelerde lezzet,aroma ve raf ömrünü etkiler.