![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
|
Sweet sorghum
Şu sorghumların fotoğraflarını yayınlayamamıştım hafta sonu bir kaç kare dahi olsa çektim en azından bir görsel olarak hayali oluşur gözümüzde. Mete bu bitkiyle neden uğraşıyorsun derseniz; Pekmezi yapılabiliyor Şeker elde edilebiliyor Etil alkol için harika bir bitki Slaj yapımında en verimli türlerden birisi Soldurulmuş ot olarak kullanımında 1 metrede 4-6 biçim ot elde ediliyor Mısırdan çok daha verimli Gübre ihtiyacı daha az gibi bir çok sebep var yani daha iyi mantığıyla uğraştığım bir bitki. Ekeli ne kadar oldu bilmiyorum ama garibanlar susuzluk ve gübresizlikten bana isyan ediyorlar o belli. Kumda olduğu için çok hızlı yıkanan bir toprağın içinde neredeyse 0 besinin içinde büyüdüler. Aynı yere ekilen soğan marullar dahi fide olarak duruyorlardı. ![]() ![]() ![]() Karıkların içinde bir yabancı var Allah Allah tanıdığa benziyor ama dur dur çıkardım ben Halil Önen ![]() ![]() Amanın aralarda bir sima daha belirdi kamuflaj mı olmuş ne üstadım makinadan kaçılmaz sizde yeşil tırtıllar gibi kamuflaj yapmaya çalıştınız ama yakaladım Sözlerinden bal damlayan bir sima mrduran...![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() bu yıl pekmez yapar tadına bakarız... Senin sorgunlar azotlu gübreyi bulunca hızlandılar... ![]() bir hafta önceydi şimdi tanıyamazsın, büyüdüler... bundan nasıl pekmez olur bilemem gari... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
|
Alıntı:
![]() Sonrasında çıkan suyu üzüm suyu gibi kayata kaynata pekmezleştireceğiz. Sn egetropikal bir yöntem bulmuştu yakın zamanda kendisinin yanına uğrayıp biraz kendisinden de bilgi alırım. Önemli olan bitkinin bünyesinde bulunduran şekerin en fazla olduğu zamanda bunu yapmak bunu bu konuda çalışma yapan Yar. Prof. Hakan hocama soracağım. Bakalım lezzet ve besin değeri nasıl olacak tek tek göreceğiz ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|