agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2195Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2012, 20:41   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Sweet sorghum

Şu sorghumların fotoğraflarını yayınlayamamıştım hafta sonu bir kaç kare dahi olsa çektim en azından bir görsel olarak hayali oluşur gözümüzde.

Mete bu bitkiyle neden uğraşıyorsun derseniz;

Pekmezi yapılabiliyor
Şeker elde edilebiliyor
Etil alkol için harika bir bitki
Slaj yapımında en verimli türlerden birisi
Soldurulmuş ot olarak kullanımında 1 metrede 4-6 biçim ot elde ediliyor
Mısırdan çok daha verimli
Gübre ihtiyacı daha az gibi bir çok sebep var yani daha iyi mantığıyla uğraştığım bir bitki.

Ekeli ne kadar oldu bilmiyorum ama garibanlar susuzluk ve gübresizlikten bana isyan ediyorlar o belli. Kumda olduğu için çok hızlı yıkanan bir toprağın içinde neredeyse 0 besinin içinde büyüdüler. Aynı yere ekilen soğan marullar dahi fide olarak duruyorlardı.

Name:  IMG_1767.jpg
Views: 1085
Size:  48.5 KB
Name:  IMG_1768.jpg
Views: 1048
Size:  56.4 KB
Name:  IMG_1771.jpg
Views: 1053
Size:  55.2 KB

Karıkların içinde bir yabancı var Allah Allah tanıdığa benziyor ama dur dur çıkardım ben Halil Önen

Name:  IMG_1769.jpg
Views: 1057
Size:  72.4 KB

Amanın aralarda bir sima daha belirdi kamuflaj mı olmuş ne üstadım makinadan kaçılmaz sizde yeşil tırtıllar gibi kamuflaj yapmaya çalıştınız ama yakaladım Sözlerinden bal damlayan bir sima mrduran...

Name:  IMG_1765.jpg
Views: 1012
Size:  65.6 KB

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 01:18   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren Mesajı Göster
Şu sorghumların fotoğraflarını yayınlayamamıştım hafta sonu bir kaç kare dahi olsa çektim en azından bir görsel olarak hayali oluşur gözümüzde.

Mete bu bitkiyle neden uğraşıyorsun derseniz;

Pekmezi yapılabiliyor
Şeker elde edilebiliyor
Etil alkol için harika bir bitki
Slaj yapımında en verimli türlerden birisi
Soldurulmuş ot olarak kullanımında 1 metrede 4-6 biçim ot elde ediliyor
Mısırdan çok daha verimli
Gübre ihtiyacı daha az gibi bir çok sebep var yani daha iyi mantığıyla uğraştığım bir bitki.

Ekeli ne kadar oldu bilmiyorum ama garibanlar susuzluk ve gübresizlikten bana isyan ediyorlar o belli. Kumda olduğu için çok hızlı yıkanan bir toprağın içinde neredeyse 0 besinin içinde büyüdüler. Aynı yere ekilen soğan marullar dahi fide olarak duruyorlardı.

Eklenti 310135
Eklenti 310136
Eklenti 310137

Karıkların içinde bir yabancı var Allah Allah tanıdığa benziyor ama dur dur çıkardım ben Halil Önen

Eklenti 310138

Amanın aralarda bir sima daha belirdi kamuflaj mı olmuş ne üstadım makinadan kaçılmaz sizde yeşil tırtıllar gibi kamuflaj yapmaya çalıştınız ama yakaladım Sözlerinden bal damlayan bir sima mrduran...

Eklenti 310143
Tamam Mete'cim switt sorghumdan ( yanış yazdığım için sakın gülme zaten doru durus okuyamıyorum)

bu yıl pekmez yapar tadına bakarız...

Senin sorgunlar azotlu gübreyi bulunca hızlandılar...

Name:  köyönüta (134).jpg
Views: 939
Size:  48.2 KB

bir hafta önceydi şimdi tanıyamazsın,
büyüdüler... bundan nasıl pekmez olur bilemem gari...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 10:05   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Tamam Mete'cim switt sorghumdan ( yanış yazdığım için sakın gülme zaten doru durus okuyamıyorum)

bu yıl pekmez yapar tadına bakarız...

Senin sorgunlar azotlu gübreyi bulunca hızlandılar...

Eklenti 312551

bir hafta önceydi şimdi tanıyamazsın,
büyüdüler... bundan nasıl pekmez olur bilemem gari...
Üstadım bir parçalayıcı bulacağız önce gövdeleri küçük parçalara ayıracağız. Sonra bu içindeki mevcut olan suyu üzümdeki gibi çıkaracağız. Bu konuda basit pratik bir yöntem buldum onuda uygularız uygularken fotoğraf çekeriz

Sonrasında çıkan suyu üzüm suyu gibi kayata kaynata pekmezleştireceğiz. Sn egetropikal bir yöntem bulmuştu yakın zamanda kendisinin yanına uğrayıp biraz kendisinden de bilgi alırım. Önemli olan bitkinin bünyesinde bulunduran şekerin en fazla olduğu zamanda bunu yapmak bunu bu konuda çalışma yapan Yar. Prof. Hakan hocama soracağım.

Bakalım lezzet ve besin değeri nasıl olacak tek tek göreceğiz

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025