Sonra Mete bu kadar yaygara bunun içinmiydi? diyen bahçecilere sadece bu bitki değil quinoa denen bahçemizde zırt pırt çıkan kanyaş otunun ailesinden olan bir bitki ile uğraşmaktayım. Çölyak hastaları bu kadar pahalı ekmek yememeli bence quinoa tohumlarından glutensiz un elde ediliyor.
Denemler sırasında bir çoğunu ziyan ettim kanyaş diye ama daha tohumlarımız ve bitkilerimiz duruyor. Çok zaiyat verdiğimden dolayı viyolde fide yapıp tarlaya öyle göçüreceğim 20-30 kadar bitkiyi tohum mutlaka lazım. 12 saat içinde filizlenmeler başlıyor.
Çalışmaları resimleyip ekleyeceğim. Bu arada seneye adenium üretimine girmek için çalışmalarım devam ediyor yurt dışında ki büyük tohum üreticileriyle irtibat halindeyim. Ülkeme bu bitkiyi tanıtmaya niyetlendim Allah yüzümü kara çıkarmasın. Forumda bana bu konuda yardımcı olan Sn memet, Sn drhegeli, Sn garuda,Sn Adalet Yağcı, Sn selçuk44 ve Sn mrduran'a teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
Sarmaşıkların, quinoların, sorghumların, ve diğer bende olan tüm bitkilerin resimlerini tek tek ekleyeceğim ama biraz daha müsade istiyorum sabırsız olan üyelerimizden özür diliyorum. Saygılar
|