Bu aralar maşşallah işer harika gidiyor. Mehmet abinin ziyaretinin sevinci daha üzerimdeyken dün evimiz eureka eureka nidalarıyla yankınlandı
Tabi havai köklendirmeyi ben bulmadım ama nasıl pratik yapılacağını buldum sanırım
Kudzularda havai köklendirme yapabilmek için 30 yıldır İzmir'de kendi halinde duran
gizli tutulan şu meşhur kudzunun yanına gittim. Dibinde diz boyu çalılıklar bulunduğundan aşırı korkuyordum. Korkumun sebebi haziran ayında bulunmamız ve yılanların en saldırgan olduğu tarih olması.
Elimdeki poşetleri içlerine harcı koyarak sarmaya çalıştım ama nafile ne torbalar sarılıyor ne de bağlanabiliyor sanırım korkudan yapamadım dedim eve döndüm evde deneme yaptım sonuç gene aynı olunca bu işi yapmanın daha kolay yolu vardır olmadı dedim kendi kendime.
Sonuç mu harika şişen tabletlere küçük bir modifiye ve sonunda havai köklendirme için yapılmış harika bir malzeme buyurun resimler.
Şişen tabletler geldiğinde ilk olarak bu şekildeydiler.

Havai köklendirme için böyle bir yarık açıldı.

Şişince dağılmadan aynı bu halde kaldılar direk işlemi yapıp rafya ile bağlayarak üstüne poşet geçirmeye hazır
Şimdiki sorunum acaba kudzuları bu mevsimde havai köklendirme yapsam acaba olur mu ? Ve bu senenin sürgünlerine mi yapmalıyım yoksa geçen senelerin sürgünlerine mi daha önce havai köklendirme yapan ustalar yardımcı olurlarsa sevinirim Saygılar