![]() |
Merhabalar..
Sayın a1919 eğer bana da gönderirseniz çok sevinirim..ancak benim sizinle paylaşabileceğim bir kaktüsüm yok maalesef..siz bana gönderseniz ben de size tutturabilirsem ileride resmini göndersem..ödeşmiş olur muyuz? |
selam arkadaşlar ben de çeşitli kaktüsleri gördükçe hayran kalıyordum ama nasıl değişik kaktüs elde edeceğim bilemedim.ilçede olduğum için bulma imkanım sıfır burada normal çiçekçi bulmam da mümkün değil. bu kardeşliği yeni gördüm birkaç mesaj okuduktan sonra benimle kaktüs paylaşacak kişilerin varlığına inandım.İnşallah bana da değişik kaktüs türlerinden yollayacak arkadaşlarım olur.Yardımcı olacağınızı biliyorum.hepinize kaktüslü sağlıklı günler diliyorum.
|
sevgili a1919 ben de istesem ayıp olur mu utanarak söylüyorum.
|
Sayın bluevlinder ve Neslihan Baş,
Adreslerinizi gönderirseniz seve seve gönderirim elbette. Bu arada oodb ve cemre77 den de adres bekliyorum. Yiğit bey adresleri toparlayıp hepsini birlikte göndereyim diyorum. O yüzden pazartesiye kaldı gönderimim kusura bakmayın. İsteyen arkadaşlar Pazartesi'ye kadar adres gönderirse sevinirim. |
sayın a1919 . yolladığınız kaktüs çelikleri sağlıklı olarak bugün geldi . çok teşekkürler .
|
Çok sevindim sağ salim geldiğine. Güle güle büyütün
|
Merhabalar ben evde kaktüs ve etobur bitki bakmaya karar verdim de araştırmalarımdan sonra.Acaba İstanbul da kaktüs kardeşine yardım edebilecek birisi var mı? :)
|
çok teşekkür ederim canım kaktüslerim geldi babamın iş yerine gelince ne olduğunu bilmediği için şaşırmış az kalsın kargoyu almayacakmış.
|
Sağ salim yerlerine ulaştığını duymak çok güzel :)
|
bende dahil ne cok kişiyi sevindirmişsin sevgili a1919. Ne güzel bi duygu bu paylaşım.Dun ektim senden aldıklarımı. Çok teşekkür ederim.
|
Ben de sabırsızlıkla bekliyorum...Umarım biran önce kavuşurum
|
Bugün yarın sizinki de gelir herhalde. Herkese sağlıklı ulaştığını duymek çok güzel :)
|
sevgili a1919 minik kaktüsümü aldım..emin olun benim için çok değerli..çünkü bir emek verilip yollandı..hiç tanımadığım ve belki de hiç tanımayacağım bir insan evinden bana bir parça gönderdi..benim için çok kıymetli..gözüm gibi bakacağım..
daha önce hiç kaktüsüm olmadı o yüzden gönderdiğiniz kaktüsü nasıl dikeceğimi ve sulama işini kısaca anlatırsanız çok sevinirim..emeğiniz için bir kez daha teşekkürler... |
Herkese kayıpsız ulaşmasına çok sevindim. Çok fazla bakım istemiyor. Küçük bir saksıya torf koyup (ben hep torf kullanıyorum marketlerde satılan hazır topraklar dışında toprak bulma şansım pek yok) direk dikebilirsiniz. Sulamasını da toprağı kurudukça yapabilirsiniz. Benimki yazın balkonun dışında kışın da kapalı balkonda duruyor. Çok kolay tutar merak etmeyin :) Güle güle büyütün
|
peki yarısı dışarıda kalacak şekilde mi dikeceğiz..yoksa tamamı mı dışarıda kalacak..kökü olmadığı için şaşırdım:)..yoksa tamamı toprağın içinde mi kalacak?
|
Tamamının toprağın içinde kalmasına gerek yok. Su verdiğinizde yerinde kalabilecek kadar kısmını gömseniz yeterli olur. Parmağınızla minik bir çukur açıp kaktüsü koyun. Sonrada etrafını biraz sıkıştırın. Kolay gelsin
|
Alıntı:
|
selam arkadaşlar.
stapeliad türlerinden ankarada bulamadım.elinde olan varsa rica edeceğim.mum çiçeği çeliği ve kedi tırnağı tohumu verebilirim.(ankarada olan varsa elden daha kolay değişebiliriz) saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Ümit bey nasıl iyi bakmışmıyım, tekrar teşekkür ederim.
|
Banada elindeki muhtelif kaktüslerden gönderebilecek biri varsa çok mutlu olurum...Bende kaynana topuzu var sadece...
|
Bende bu güzel kardeşliğe üye olmak istiyorummmmm.Paylaşabileceğim birçok kaktüsüm var.
|
İstediklerinizden seçerek bana gönderebilirsiniz sayın Ebru-li...
|
EBRU-Lİ'nin kaktüsüne talibim
Alıntı:
Ayrıca belirtememek hem saygısızlık, hem de vicdansızlık olur! Her kaktüsünüz öylesine güzel ki, ellerinize, emeğinize sağlık... |
Alıntı:
|
Bana da göndeririseniz çok sevinirim Ebruli hanım
|
Bu kardeşliğe katılma hevesindeyim ama elimde 3 tür kaktüs var ve 2 sinin cinsini bile bilmiyorum :( bi tanesi kaynana topuzu olması lazım birde sayılıyorsa atlasta var
|
sevgili arkadaşlar öyle güzel resimler ekliyorsunuz ki sonunda bana merak sardırnınız...bende kolleksiyon yapmak istiyorum ve tabii çelik istiyorum...mümkün mü...
|
merhabalar,
öncelikle aranıza yeni katıldığımı belirtir, bu sevdaya da eşime moral olsun diye başladığımı bilmenizi isterim. 2 gündür yoğun şekilde bilgi topluyorum. ilk çiçeğimizi de dün aldık(melisa) inanılmaz güzel kokan bir çiçek. şayet fazla tohumu olan varsa paylaşabilir **** ilk başlayan biri olarak önerilerini söylerse, adımlarımı ona göre atabilir size de minnettar olurum. saygılarımla. |
Opuntia
1 Eklenti(ler)
Bu gördüğünüz opuntiadan çelik isteyenler sıraya geçsinler :p
özelden adres, cep tel, ev-iş tel :confused: kargolar elbette karşı ödemeli olarak gönderilir :cool: |
Opuntia Çelikleri
3 Eklenti(ler)
maket bıcağıyla diplerini konik bi şekle getirdim. bazılarını 2'ye 4'e bölerek denemeler yapıyorum. yeni sahiplerini beklerken onları köklenmeleri için toprağa bıraktım. 1 hafta sonra ilk sularını verdim. son durumları resimlerdeki gibi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025