![]() |
Çok teşekkür ederiz.Pazartesi'yi iple çekiyorum.O güzellikler gelir gelmez sizlerle paylaşırım arkadaşlar.
|
kargo
Alıntı:
|
Bauhaus ve Koçtaş'taki kaktüslerin üzerindeki rengarenk çiçeklerin silikon ile yapıştırılmış olduğunu farkettim. Bunu biliyormuydunuz, bu bir görsel pazarlama taktiğimidir acaba?
|
Alıntı:
Özellikle Bauhausda 2 tip kaktüs var...1.tip akktüs; üzerine kurumuş çiçek olanlar. 2.tip ise üzerinde çiçek yapışmamış olanlar... Ben 2.tip olanlarından alıyorum, çok fazla çeşidi var. |
Alıntı:
|
Ben üzerinde tomurcuk olan kaktüslerden seçiyorum.
|
Bunlarda eşimin bana getirdiği kaktüsler.Eşimin kaktüsler hakkında bilgisi yok.Gözüne değişik gelen kaktüsü almış.Getiriken problem olur diye fazla alamamış.Taner Bey den de sipariş verince bayağı bir kaktüsüm olacağa benziyor.
http://img46.imageshack.us/img46/1144/pic0001fx7.jpg http://img517.imageshack.us/img517/346/pic0002gg0.jpg http://img517.imageshack.us/img517/2638/pic0003ox1.jpg http://img152.imageshack.us/img152/9328/pic0004qd4.jpg |
Kaktüslerin adlarını yazabilirmisiniz?Bu kaktüsler çiçek açar mı?
|
Sevgili Mehtap,güle güle büyüt kaktüslerini benim bildiğim kadarıyla yanlış olma ihtimalinide göz önünde bulundurursak hemen hemen bütün kaktüsler çiçek açarmış.Bu arada eğer bugün sıra olmasaydı ödemeyi yapıp en kısa zamanda Taner Beyden kaktüslerimi temin edebilecektim ama işim yarına kaldı.Ve artık çok sabırsızlanıyorum biran önce elimde olmasını istiyorum kaktüscüklerimin. :D
|
Antalyalı arkadaşım var.Okullar tatil olunca Antalyaya gidecekler.Bende onlara aldıracağım.Arkadaşıma istediğim kaktüs ve sukkulentlerin adını yazarsam oradakiler verir değil mi?Adaşım en kısa zamanda kaktüscüklerine kavuşman dileğiyle
|
1 Eklenti(ler)
Ünal Çiçekçiliğe gitmiştim. 2 kare de ben yüklüyorum.
Gerçekten muhteşem türler var. Ancak ilgilenen kişiden yeterli bilgi alamadığımı söylemek zorundayım. Malesef etiketlerde sadece fiyatlar yazıyordu. :( |
1 Eklenti(ler)
Hepsi birbirinden güzeldi. :)
|
zenfree, ünal çiçekçilikten kaktüs resimleri yok mu?
|
Malesef yok.:(
|
Zenfree ben de aldıklarımı kaktusrehberi.com'daki fotoğraflara baka baka teşhis ettim. Kağan Bey mi vardı serada?
|
Sevgili Ataser bugün kargom elime ulaştı biraz durumları kötü gözüküyordu bende hemen saksıladım daha doğrusu küçük pet şişelerinikesip onlara ektim.Çünkü elimde onların boyutlarına uygun saksım yoktu birde normal funda roprağına ektim hepsini,çiçekçiden alırken bütün saksı çiçeklerine uygundur demişti.Doğrumu yaptım bilemiyorum gece resimlerini çekip gönderirim sizin yorumlarınız önemli.Daha önceki koşullarına uygun olsun istiyorum.
|
Alıntı:
|
Miniciğim
1 Eklenti(ler)
Sevgili Ataser ben sizden bir bitki isterken sizin gönlünüzden nelerde kopmuş öyle çok mutlu oldum.Bir değil bir kaç çeşit diğerlerinin ve hatta bu kaktüsün ismini bilmiyorum echeveria dışındakilerin isimlerini yazabilirmisiniz acaba?Bu arada kaktüsüm nasıl görünüyor?
|
İsimlerini blmiyorum valla, özellikle o resmini gördüğünüz çok ama çok arsızkuru toprağa değsin yeter. Diğerlerinide direk kuru toprağa dikin ve bir süre sulamayın, kalonchoe yaprağından ben hiç daha çelikle üretim yapamadım ama birde siz deneyin diye yolladım. Umarım başarılı olursunuz:)
|
Kalonchoe yaprakları aynı menekşe gibi suda kökleniyor ben denedim.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eğer bu kalonchoe yaprağı ise geldiğinde böyleydi üst kısmının suyu falan gitmiş eriyor gibiydi yinede hemen ektim umutluydum ama sabah baktığımda tamamen erimişti bende başarılı olamadım yani.Sanırım suda köklendirmek lazımdı.
|
çelikler
Alıntı:
benimkilerde kutulanması çok iyi olmasına rağmen biraz hırpalanmıştı, hemen ektim ama pek keyifli değiller:( Hatta bahsettiğin kaktüs bile kararmıştı, canlanırmı acaba? kalonchoe yaprakları ise erimiş, hava şartlarından sanırım. Emeklerin için çok teşekkürler... |
Arkadaşlar sakın endişelenmeyin.Bana da Esen çiçek göndermişti ve bayağı yıpranmışlardı.Ölecekler diye çok üzüldüm.Şimdi şimdi tutmaya başladılar.İçlerinden 2 tanesi kurudu ama diğerleri çok iyi.O yüzden hemen üzülmeyin.Zamanla kendilerine geliyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, bugün Taner beyden sipariş verdiğim 6 adet kaktüs yeni evlerine buyur ettiler:p Paketi açtığımda gerçekten çok duygulandım, öyle özenli yerleştirmiş ki Taner bey ellerine, emeğine sağlık. Resimlerde de göreceğiniz gibi mini minnacık saksılar, kaktüslerle toprak arasına ıslak kağıt peçete sarmış itinayla. Anneler çocuklarını bu mevsimde dışarı çıkarırken nasıl sıkı sıkı giydirirler, üşütmesin diye üzerlerine titrerler ya aynı ona benzettim. Çok çok teşekkürler Taner bey. Yeni konuklarımı sizlerle tanıştırayım:p
|
İklimsiz senin adına çok sevindim benimkilerde bugün yola çıkmışlar yarın **** cuma elimde olur kesin.Zira bende dayanamıyorum artık.
|
Çok şirinler çokkkkkk:) Görünce, seninkiler de gelince ne demek istediğimi anlayacaksın. Antalya'ya Taner beye yakın taşınsak mı ne:)
|
Hava şartları sanırım biraz işi bozmuş, ama çürüyen yaprak dışındakiler kendisine gelecektir korkmayın. Kaloncheler suda köklenmiyor **** ben köklendiremedim. Aama tekrar deneyeceğim. Bu arada tüm hiper marketlerde bol çiçeklileri çok da uygun fiyata mevcut haberiniz olsun. Elime geçen yeni türler oldu ama hepsi çelik, en kısa sürede envanterimi ortaya koyacağım ve geliştikçe de sizlere paylaşacağım.
|
Kaktüs severler bir tür ararken rastladım bu siteye sizede aradığınız kaktüsün ismini bulmanızda yardımcı olabilir diye ekliyorum.
http://www.gargamel-cactus.com/ |
Meneksemehtap, harika bir site bu. Aklımı oynatıyordum az kalsın
|
Kaktüslerinizi güle güle büyütün sevgili iklimsiz, insan nasıl da mutlu oluyor onlar gelince değil mi? ;)
Menekşemehtap hanım verdiğiniz site çok güzel, teşekkürler. Sayfa açılınca çıkan kaktüsün dikenleri ne kadar değişik. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025