agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

mehtap051 27-11-2007 18:51

Fevziye kaktüsseverler hep aynıyız.Gördüğümüz her kaktüse sahip olmak istiyoruz.
Kaktüs havuzuna da bayıldım.Evim uygun olsa bu havuzdan evin bir köşesine yapardım.Ne hoş olurdu demi arkadaşlar.Evinizin bir köşesinde kaktüs havuzu.

darla 28-11-2007 09:56

Sayın Emisilli ben size isterseniz leş kaktüsü gönderebilirim.
Başlangıç olarak çok arsız ve çabuk gelişiyor.Sizin için kolaylık olur diye düşünüyorum ne dersiniz?

menekşemehtap 28-11-2007 16:59

Arkadaşlar araştırmalarıma göre 670 numaralı mesajımdaki kaktüsümün adını buldum.Adı Mammillaria prolifera doğrumudur bilemiyoru.Eğer bilgisi olan birileri varsa ne olur benide bilgilendirsin cehaletimden kurtulayım.:o

mehtap051 28-11-2007 18:55

Menekşemehtap kaktüsün mammillaria prolifera bence.Aynısından bende devar.Çok arsız bir kaktüs.Çok çabuk büyüyor.Bana bakımı en kolay kaktüs bu geldi.Hiç sorun yaşamıyorum.Kenarındakilerden bile koparıp dik hemen tuttuyor.

fevziye 29-11-2007 07:35

Günaydın kaktüs kardeşliği. Nerelerdesiniz? Hiç yeni resim ekleyen yok mu?

Ophrys 29-11-2007 08:47

Fevziye hanım günaydın vs... gibi başlık dışı yazışmalarınızı kahvehanede yaparsınız daha iyi olur:)))

ataser 29-11-2007 09:48

Havaların soğumasına ilk kez bu denli seviniyorum, cips rafından seram karla tanıştı. Sanırım havalarla alakalı şekilde neredeyse tüm çeliklerimde mutluluk ifadesi olan canlı görüntü halen sürüyor ki bence kritik dönemi atlattılar. Hava sebebiyle kapıyı camı açamadığımdan resimleri çekemiyorum, ama ilk fırsatta elimdeki kaktüslerin resimlerini ve paylaşılabilecek olanları ekleyeceğim. Herkese güzel bol karlı günler:)

fevziye 29-11-2007 12:16

Adabayrakoğlu uyarınız için teşekkürler. Sabah sitede dolaşırken her bölüm kendi içinde farklıymış gibi düşündüğümden yazmıştım.

Vildan Sönmez 29-11-2007 17:36

Fevziye için;

4 Eklenti(ler)
Kaktus sayısı arttıkça onları daha az yer kaplıyacak hale getirmeye çalışıyorum.

fevziye 29-11-2007 18:09

Vildan hanım çok teşekkürler, hepsi harikalar. O minicik boylarına bakmadan nasılda açmaya çalışıyorlar öyle. Hele ikinci resimdekine bayıldım. Hepsini güle güle büyütün.

fevziye 29-11-2007 18:12

3 Eklenti(ler)
Evet arkadaşlarım, bunlar da benimkilerden bir demet. Herkese sevgiler..:p

ataser 29-11-2007 23:12

Vildan hanım, son resimdeki çiçekler yapıştırma ve bence en kısa sürede alınmaları lazım sanırım sadece dikenlerden silikonlular o yüzden çok zor olmayacaktır temizlenmeleri. Büyümelerinde sorun yaratıyor ileride, eğer ete de değdi ise silikon çürüme yapıyor. HAberiniz olsun.

caretta 30-11-2007 03:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 179714)
Kaktus sayısı arttıkça onları daha az yer kaplıyacak hale getirmeye çalışıyorum.

Son resimdeki pembe çiçeklilere bittim :) paylaşmayı düşünürmüsünüz Vildan Sönmez ?
Talibim :) Ben de size benimkilerden yollarım,değişiriz ...

Bu arada başka kaktüs isteyen yok mu..?
Gerçi benim elime daha geçmedi ama ben iki paket gönderdim.Ataser ve Eser 'e..Bana gelenleri de resimlerle göstereceğim sizlere de..
Kargo listeme 3. kişi lütfen adını yazdırsın :)
Mehtap arkadaşlar..Ben karıştırıyorum sizleri..Hani tek kaktüsle başlayan arkadaş..! Sesim geliyor mu..?

menekşemehtap 30-11-2007 04:15

caretta ben ben acaba o Mehtap benmiyim :) değilsem bile olsun kargo listenize 3.kişi beni eklerseniz bu mutsuz gecede biraz yüzüm güler.

caretta 30-11-2007 04:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşemehtap (Mesaj 179919)
caretta ben ben acaba o Mehtap benmiyim :) değilsem bile olsun kargo listenize 3.kişi beni eklerseniz bu mutsuz gecede biraz yüzüm güler.

3.talihli kişi sizsiniz Mehtap Hanım :)) adresinizi özel mesaj kısmından bekliyorum :)

esen 30-11-2007 08:20

caretta acaba Eser kim? Esen mi yoksa?

darla 30-11-2007 09:23

Sayın caretta bende talibim tabii bana da vakit ayırırsanız.
Teşekkürler..

Hakan KINACI 30-11-2007 09:44

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar;
Ben bu miniğime bir şeyler yapmalımıyım?
Bir gün pencereden aşağı düşmüş ve o gün işyerine gelen arkadaşlar yerden alıp masama bırakmışlar, kökte ve diğer kısımlarında hiç bir şey yok şükür sadece toprağıyla birlikte saksısından çıkmış tekrar saksısına koymuşlar.
Haftada bir sulama yapıyorum, sabah ve öğleden sonra güneş görüyor.
Bu haliyle çiçek açarmı aceba?
Eklenti 25764

İlkin 30-11-2007 09:48

Bence hiçbirşey olmaz merak etmeyin, benim eşimin babası birgün benim kaktüslerden birisine yanlışlıkla çarptı baya bir yaralandı ama kaktüs kendisini hemen topladı. Sizinkinde hiçbirşey yok, yola devam. Kışın soğuk bir yerde kalsın 10 derece kadar ve sulama neredeyse hiç yapmayın. Kökler ıslanacak kadar sulama yapmak yasak. Çiçek istemiyorum diyorsanız kaktüsün uyumasını da istemiyorsanız. Ilık biryerde tutar arada da sulayabilirsiniz.

Bir de kaktüsünüz çok güzelmiş, maşallah. ;)

Hakan KINACI 30-11-2007 09:56

Sn.İlkin Hanım,
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Ancak işyerim de soğuk bir yer bulamam için ancak yangın merdivenin olduğu yere bırakmam lazım ki, bu seferde sıfırın altına düştüğü bu günlerde şoka girer diye düşünüyorum.
Bu arada güneş görmesi gerekiyormu? yoksa aydınlık bir yerde uyusa olurmu?

Ayrıca, Teşekkür ederim. :) sizinkilerin yanında hiç kalıyor. :)

İlkin 30-11-2007 10:09

Bitkilerin güneş görmesi herzaman iyidir. Ben benimkilerin çoğunu balkona koydum. Burası Adana tabii don olmaz, eksilere düşmez. Su da vermiyorum sabah güneşini görüyorlar sadece ama soğuktalar. Sizinkinin ortamı sıcaksa ara ara biraz su verebilirsiniz.

İlkin 30-11-2007 10:11

Tabii bu konularda uzman değilim Hakan Bey, ben bidiklerimi söylüyorum. Yanlışım varsa ki olabilir, işin uzmanları görürse düzeltsin lütfen ;)

mehtap051 30-11-2007 16:17

Vildan en alttaki kaktüslerinin yanındaki yeşil çiçeğin adını ve bakımını yazarmısın?Bana Esen göndermişti.Işığı sever mi,ne sıklıkla sulanmalı?

caretta 30-11-2007 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esen (Mesaj 179926)
caretta acaba Eser kim? Esen mi yoksa?

Esen, İstanbul'u görünce gönlüm size kaymış yanlış yazmışım tabii ki..Ekin 97 olacak, düzeltirim :) Belki de o güzel kaktüslerden sonra unutamamışımdır adınızı ;P

esen 30-11-2007 18:02

:))) Caretta, önemli değil. Ben de işyerimin paket servisinde kaybolma ihtimaliyle telaşlandım. Bir de paketi alıp teşekkür etmemek de olmazdı.
Benim herhalde bir süre yeni bir kaktüse ya da sukulente talip olma şansım yok. Evde nereden geçsek bir saksıya çarpıyoruz, eşim ve oğlum söylenip duruyor.
Durum vahim yani...

esen 30-11-2007 18:07

1 Eklenti(ler)
Sevgili mehtap51, o kaktüsün adı Crassula pseudolycopodioides. Büyümüş halini de gönderiyorum. Bol ışık seviyor, 20 günde bir sulasan da olur. Az sulanınca daha sık sık çıkıyor yapraklar. Zaten su isterse boynunu büküyor, sen de anlarsın

rosita 30-11-2007 18:52

Sevgili Emisilli,
Mesajını okuyunca cevap yazmadan duramadım..Sen yeter ki istekli ol buradaki herkes kendisinde olanlardan sana bir tane yollar diye düşünüyorum ve tabii ki bulunduğun şehirdeki seralar:)..Daha olmadı Taner Angay'ın serasını tavsiye ederim..Kargoyla yollanıyor her neredeysen ve paketlemesi gayet intizamlı eline hiçbirşey olmadan ulaşıyor...Fiyatlar da uygun belirteyim..

mehtap051 30-11-2007 23:32

Esen bilgi verdiğin için teşekkür ederim.Şu anda bol ışıklı bir yerde ve toprak iyice kuruyunca su veriyordum.Artık boynunu büktükçe sularım.Yanlız sık sulamama rağmen çok sağlıklı görünüyor.

caretta 01-12-2007 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi darla (Mesaj 179941)
Sayın caretta bende talibim tabii bana da vakit ayırırsanız.
Teşekkürler..

4. sırada siz varsınız Darla.. Özelime adresinizi yazarsanız gelecek hafta size yollayabilirim :)

Vildan Sönmez 01-12-2007 17:53

Üzgünüm ama pembe çiçekler silikonla sonradan konmuş.
Özele adresinizi yollarsanız size gönderebilirim..
Şimdi sizin listeyi arayacağım.;);)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi caretta (Mesaj 179915)
Son resimdeki pembe çiçeklilere bittim :) paylaşmayı düşünürmüsünüz Vildan Sönmez ?
Talibim :) Ben de size benimkilerden yollarım,değişiriz ...

Bu arada başka kaktüs isteyen yok mu..?
Gerçi benim elime daha geçmedi ama ben iki paket gönderdim.Ataser ve Eser 'e..Bana gelenleri de resimlerle göstereceğim sizlere de..
Kargo listeme 3. kişi lütfen adını yazdırsın :)
Mehtap arkadaşlar..Ben karıştırıyorum sizleri..Hani tek kaktüsle başlayan arkadaş..! Sesim geliyor mu..?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025