agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

Vildan Sönmez 01-12-2007 17:57

Tamam çıkarıyorum.Zaten hiç doğal görünmüyorlardı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ataser (Mesaj 179898)
Vildan hanım, son resimdeki çiçekler yapıştırma ve bence en kısa sürede alınmaları lazım sanırım sadece dikenlerden silikonlular o yüzden çok zor olmayacaktır temizlenmeleri. Büyümelerinde sorun yaratıyor ileride, eğer ete de değdi ise silikon çürüme yapıyor. HAberiniz olsun.

Vildan Sönmez 01-12-2007 18:00

Sanırım Esen in cevapladığı kaktüsü sormuştun.
Bu kaktüs eskiden de vardı bende. Oldukça büyüdükten sonra kaybettim. Parçalayıp ektim ama küsmüştü, olmadı. Bunu yeni aldım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 (Mesaj 180104)
Vildan en alttaki kaktüslerinin yanındaki yeşil çiçeğin adını ve bakımını yazarmısın?Bana Esen göndermişti.Işığı sever mi,ne sıklıkla sulanmalı?

eyup007 02-12-2007 20:21

merhaba

1 Eklenti(ler)
iyi günler ben çok kaktüs severim ya bu resimdeki türden ya bebek parmağı **** herhangi bir kaktüs tohumlarından yollayabilirmisiniz bunlardan banada verilemezsse kaktüs kakrdeşliği demem buna:dilli:benim için farketmez ama hızlı büyüyüp çiçek açan bir kaktüs olsa çok güzel olur :peğer bana verebilecekseniz verebileceklere özelden adresimi yollarım

menekşemehtap 02-12-2007 23:29

eyup007 bahsettiğiniz kaktüsün ismi Astrophytum myriostigma ve bu resimdeki kaktüste bana ait.Taner beyden sipariş ile almıştım.Tohumuna nasıl ulaşırsınız bilemem ama bu boydaki bir kaktüse Taner Bey vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.Bu tür -6 dereceye kadar dayanabilirmiş ortalama ısısı 10 derecedir.Bu arada yazmadan edemeyeceğim bu tür çiçek açmaz kaktüslerin hemen hemen hepside hızlı büyümez doğası gereği sabır bitkisi diye adlandırıyorum ben artık onları.Son olarak sanırım aradığınız Astrophytum myriostigma değil.

ekin97 03-12-2007 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 171370)
Paylaşırım tabii ne de olsa kaktüs kardeşliği:)) Teşekkür ederim beğendiğiniz için:))

Böyle bir konuşmamız olmuştu ama, istemezseniz canınız sağolsun tabii ki:)
Sevgiler..

caretta 03-12-2007 09:26

Benden kaktüs bekleyen arkadaşlar ;

3-Menekşemehtap
4-Darla
5-Vildansönmez

Ben cumartesi ayağımı burktum.Küçük bir çatlak var.Üstüne basamıyorum.Dolayısıyla da biraz iyileşene kadar bekleyebilirseniz memnun olacağım..Çünkü çiçekler bahçede ve dolaşmam gerekiyor toplamak için.Sizde bilirsiniz ki başkasına bu işi yaptıramam.Yolladığımda sizi haberdar ederim.Yalnız darla ve vildan sönmez bana özelden adres yollarsanız iyi olur.

Ekin97, çok güzel ben de olmayan çeşitlerden göndermiş.Niyetim yerlerine dikip resmini çekmekti ama cumartesiden beri yatıyorum.Cuma akşamı karanlıkta bahçede iyi ki onları saksılarına dikmişim.Yoksa tehlikeye gireceklerdi.Teşekkür ederim ekin97 hepsi çok güzeller :)) Resimleri gelecek haftaya çekebileceğim.

İlkin 03-12-2007 11:10

Caretta çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. ekin97 senin paketini de yarın kargo'ya veriyorum. 1-2 güne yollarım dedim ama 1 haftayı buldu sanırım yollamam. Anca işlerden fırsat bulup dün ayırabileceklerime baktım. Umarım sende olmayan türleri yolluyorumdur. Sevgiler.

caretta 03-12-2007 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 180945)
Caretta çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. ekin97 senin paketini de yarın kargo'ya veriyorum. 1-2 güne yollarım dedim ama 1 haftayı buldu sanırım yollamam. Anca işlerden fırsat bulup dün ayırabileceklerime baktım. Umarım sende olmayan türleri yolluyorumdur. Sevgiler.

İlkin teşekkür ederim.
Adanaya sevgi ve selamlar Fethiye'den :)

mehtap051 03-12-2007 12:23

Caretta çok geçmiş olsun.Seni çok iyi anlıyorum.Çünkü bende ayağımı burkmuştum ve canım çok yanmıştı.Birde üstüne basamıyorsun.Doktora gittin mi bilmiyorum ama antibiyotikli merhemler acısını alıyor.
Caretta bende kaktüs isterim.Hangi kaktüsten göndereceksin.Artık kaktüs delisi olalı çok yüzsüz oldum.Her gördüğüm kaktüsten istiyorum.

caretta 03-12-2007 12:40

Sevgili Mehtap51, teşekkür ederim.Bugün 15 .00 te ortopedistle randevum var.Küçük bir çatlak olabilir dedi acil doktoru.

Benim gönderdiğim resimlere bir bak istersen hengisinden istersen şu kodlu resimden şu kaktüs dersen istediğini yollarım :) eğer hepsinden dersen de öyle gönderebilirim farketmez benim için.

Adresini gönderirsin özele .. 6. sıradasın :))

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 (Mesaj 180975)
Caretta çok geçmiş olsun.Seni çok iyi anlıyorum.Çünkü bende ayağımı burkmuştum ve canım çok yanmıştı.Birde üstüne basamıyorsun.Doktora gittin mi bilmiyorum ama antibiyotikli merhemler acısını alıyor.
Caretta bende kaktüs isterim.Hangi kaktüsten göndereceksin.Artık kaktüs delisi olalı çok yüzsüz oldum.Her gördüğüm kaktüsten istiyorum.

ekin97 03-12-2007 13:17

Sevgili Caretta,
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmeni dilerim.
Sevgiler..

ekin97 03-12-2007 13:23

Merhaba İlkin,
gösterdiğin ilgiye teşekkür ederim. Ne zaman fırsatın olursa o zaman gönder, kendini sıkıntıya sokma lütfen:)
Sevgiler..

caretta 03-12-2007 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ekin97 (Mesaj 181030)
Sevgili Caretta,
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmeni dilerim.
Sevgiler..

Ekin97, teşekkür ederim.Çatlak yok.Sadece 3 gün buz kullanmak lazımmış ben birkaç saat kullandım.Bu yüzden kanama yapmış.Büyük bir morluk var bileğimde..Aklınızda olsun.
Sadece dinleneceğim ayağımı uzatıp.Bu da benim için büyük bir değişiklik :))

menekşemehtap 03-12-2007 16:59

caretta çok çok geçmiş olsun duyduğuma göre burkulma kırıktan daha çok acı verirmiş.Sana acil şifalar diliyorum.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur bizleride yalnız bırakmazsın şurda topu topu kaç kişiyiz ki zaten.

menekşemehtap 03-12-2007 17:11

Bu arada Esra hanım (ekin97) bugün büyük bir tesadüf ile göndermiş olduğunuz kaktüs ve diğer bitkilere ulaştım.Biliyorsunuz sizinle kısa bir mailleşme süremiz olmuştu daha sonra siz bana göndereceğim zaman size bildiririm demiştiniz ve iletişimimiz böyle kalmıştı ben sizi sık boğaz etmemek içinde yazmamıştım.25 kasımda bitkilerimi göndermişsiniz ben küçük bir köyde yaşıyorum telefonların arada bir çekmediği :( kargo şirketi günlerdir beni arıyormuşhatta bugün bitkileri geri göndereceklermiş son kez aramalarıymış.Bugün yine beni ararken eşime ulaşmışlar tesadüfte burda numaramızın son rakamı değişik görevli bile hayret etti bitkilerin gücüü dedim bende. :D Hatta görevliye çekinmeden içinde çiçekler var bu kadar gün nasıl dayanırlar diye sordum.Hemen gittim merkeze görevlide büyük heyecanla hadi bakalım nasıllarmış ölmüşler mi falan diye sordu.Hemen açtık paketi şükürler olsun hepsi sağlamdı bir iki tanesinde sorun vardı.Ama size çok teşekkür ederim hemen hemen hepsini köklü bir şekilde göndermişsiniz.Ve bu arada kargo ücretinide siz ödemişsiniz beni çok mahçup ettiniz olmadı ama böyle borcum varsa ne olur söyleyin.Resimlerini çekip en kısa zamanda ekleyeceğim tekrar tekrar teşekkür ederim.

ataser 03-12-2007 17:11

5 Eklenti(ler)
Caretta acil şifalar diliyorum,.
Tüm kaktüs kardeşleri kendinize dikkat edin valla türümüz zaten az bir de üzerine nazar gelince ne olur ne olmaz:)

Bu arada bir de size sera resimleri ekleyeyim:)

İlkin 03-12-2007 17:19

Ataser valla bravo baya geniş kapsamlı olaya el atmışsın zekanı kullanarak, tebrik ederim. Burdaki resimlere bakarken o kadar çok çeşit varki dedim artık satış zamanı geldi diye düşündüm. Küçük çaplı bir sera olmuş seninkiler. Eee satış ne zaman? :p :D:D ;)

ataser 03-12-2007 17:22

5 Eklenti(ler)
Seranın devamı:)
Son resim de içerideki sukulentlerim:)

esen 03-12-2007 17:23

Caretta çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşirsin umarım

Vildan Sönmez 03-12-2007 17:30

Caretta geçmiş olsun, sen gençsin çabuk geçer.Benim de bu yaz sol elimde bir çatlak oluşmuştu (söylemesi ayıp Çoruh'ta rafting kazası).uzun sürdü hala da problem var.
Ama dediğim gibi sen gençsin kemiklerde yaş önemli biliyorsun.

fevziye 03-12-2007 17:55

Caretta geçmiş olsun. İnşallah kısa zamanda ayağa kalkarsın.

mehtap051 03-12-2007 18:42

5 Eklenti(ler)
Caretta istediğim çiçekler

mehtap051 03-12-2007 18:45

3 Eklenti(ler)
Birde 481.,458.,461.,ve 462.mesajdaki 2.resimdeki pembe çiçekliden yani sendeki tüm çiçeklerden istiyorum.

Penelophe 03-12-2007 19:03

Sevgili Ataser, gerçekten muazzam bir sera olmuş.:)

caretta 03-12-2007 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşemehtap (Mesaj 181120)
caretta çok çok geçmiş olsun duyduğuma göre burkulma kırıktan daha çok acı verirmiş.Sana acil şifalar diliyorum.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur bizleride yalnız bırakmazsın şurda topu topu kaç kişiyiz ki zaten.

Menekşemehtap, kolay vazgeçen biri değilimdir zaten böyle kardeşlik hiç bırakılabilir mi ?
Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

caretta 03-12-2007 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ataser (Mesaj 181128)
Caretta acil şifalar diliyorum,.
Tüm kaktüs kardeşleri kendinize dikkat edin valla türümüz zaten az bir de üzerine nazar gelince ne olur ne olmaz:)

Bu arada bir de size sera resimleri ekleyeyim:)

Ataser, sanırım yine birilerini çıldırtmak istiyorsun.Evet çıldırdık ne yapacaksın şimdi :))
Ne kadar çok kaktüsün var öyle !
Teşekkür ederim ,iyileşip bir an önce kaktüslerin başına dönsem diyorum.Yoksa gelip senin kaktüslere mi dalsak ne yapsak :) Yerinde İstanbul yolu üstünde..Şeytan diyor ki...

caretta 03-12-2007 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esen (Mesaj 181140)
Caretta çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşirsin umarım

Esen, çok teşekkürler.Umarım böylesini kimse yaşamaz.

caretta 03-12-2007 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 181146)
Caretta geçmiş olsun, sen gençsin çabuk geçer.Benim de bu yaz sol elimde bir çatlak oluşmuştu (söylemesi ayıp Çoruh'ta rafting kazası).uzun sürdü hala da problem var.
Ama dediğim gibi sen gençsin kemiklerde yaş önemli biliyorsun.

Vildan Sönmez maşallah size de ..genç sayılırız ama düz yolda böyle oluyoruz işte :)
Teşekkür ederim yine de yazdıklarınız için :)

caretta 03-12-2007 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fevziye (Mesaj 181162)
Caretta geçmiş olsun. İnşallah kısa zamanda ayağa kalkarsın.

Fevziye ,teşekkür ediyorum..En az iki gün evde dinleniyor olacağım :)
ve
Mehtap051 çiçeklerin hazır olunca mesaj atacağım :))

mehtap051 03-12-2007 22:18

Ataser arkadaşım sen aşmışsın artık.Ne güzel kaktüsler, sukkulentler onlar.Taner Bey'in serasından değil senin seradan siparişe başlayacağız galiba.Çok güzel bir çözüm bulmuşsun.Acaba ben burada böyle bir sera yapsam kaktüslerim donar mı?Evim kaloriferli olduğu için problem oluyor.Ne kadar çok çeşit var sende öyle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025