![]() |
Mehtap hanım, resimde gözüken 1 tek çıplak ampul donmalarına mani oluyor aslında onun ısısı bile biraz işi çözüyor, ama havalar soğursa her kata 1 tane düşünüyorum sadece akşamları yakmak gerekeceği için çok da sorun olmayacak maliyet anlamında. Aslında daylight türü tasaruflulardan kullanmak lazım bitkiler faydalansın diye ama onların da ısısı yeterli olmuyor.
Bu arada bu resimdeki kaktüslerin en fazla yarısı benim satın aldığım kaktüslerdir. Kalanı kaktüs delisi dostlardan geldi, inanın insanlar bir amaç uğruna bir araya gelince yapılamayacak hiçbirşey yok. |
Atıl bey sizin yeriniz de o seraya sahip olmak için neler vermezdim.Ama azimliyim 1 seneye kalmaz bende 5,10 katlı bir raf bulurum o zaman kaktüslerimizi yarıştırırız :D tek kelimeyle muhteşem valla.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Esra hanımın gönlünden kopup bana gelen o eşşiz güzellikler isimlerini bilmiyorum ama bulurum inşallah.Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum.Acele ile hepsini plastik bardaklara diktim biraz düzelsinler ilk bahara kadar ellemeyeceğim daha sonra saksıya geçerler.
|
Merhaba Mehtap hanım,
özellikle telefonla haber vermelerini rica etmiştim ama aksilik işte, neyseki sağ kalmışlar. Tutmayan olursa haber verin tekrar göndereyim:) Sevgiler.. |
Amanında amanın neler gelmiş:)
güle güle büyütün:D :D Bu arada ben de o bir sene boyunca eylemlerime devam edeceğim doğal olarak:cool: değil mi Menekşe hanım:cool: |
Ataser harika bir sera, harika kaktüsler, güle güle büyütün.
|
Menekşemehtap kaktüslerin pek şirin.Esra Hanımın eline sağlık.Çok güzel kaktüsler göndermiş.Güle güle büyüt.
|
Mehtapcığım teşekkür ederim evet hepsi birbirinden güzel valla birde isimlerini bulabilsem tam iyi olacak.
|
Arkadaşım kaktüslerin en kötü tarafı latince adları.Hem söylemesi hemde araması zor.Gerçi ben kaktüslere kendimce isimler koyuyorum.Örneğin mammillaria prolifera kaktüsüne üstündeki kırmızı çiçekleri bibere benzettiğim için kırmızı biber kaktüsü,sana gelen pamuk gibi olan kaktüse pamuk şeker kaktüsü diyorum.
|
Caretta, çok geçmiş olsun. Benzeri başıma gelmişti acısını biliyorum. 6 ay topallattı beni o zamanlar. Mutlaka doktor söylemiştir ama uzunca bir süre basmamaya çalışırsanız üstüne daha iyi olur.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar nihayet benim kaktüsümde açıyor. Mammillaria prolifera kaktüsüm çiçek açıyor. Tam açsın hemen sizlerle paylaşcağım. İlk gördüğümde üstündeki kırmızı bibere benzer çiçeği zannettim ama bu sabah baktığımda çiçek olduğunu farkettim. Sanırım sarı çiçek açıyor. Darısı kaktüsünün çiçek açmasını bekleyen arkadaşlara. Çok mutlu oldum ve hemen sizlerle paylaşmak istedim.
|
Haydi gözünüz aydın, çok sevindim. :p
|
İlkin bende çok sevindim. Kaktüsün çiçek açması ne güzel duyguymuş. İnşallah diğer kaktüsleriminde açtığını görürüm.
|
Mehtapcığım gözün aydın aynı kaktüsten benimde var.İsminide senden öğrenmiştim zaten Atıl bey göndermişti.Umarım bende o güzel çiçeklerini görürüm.Bu arada 472 numaralı mesajındaki resminde o küçük minicik kırmızı tomurcuğu gözüküyordu.Demek açması bugüne kısmetmiş.
|
Menekşemehtap bu kaktüsün çiçeği o kırmızı tomurcuklar değil. Onlar duruyor. Bu çiçeğin tomurcuğuda kırmızı tomurcuk gibi ama bunlar yeşil oluyor. Yanlış anlamadıysam kırmızı tomurcukları sen çiçek zannetmişsin.
|
Evet o tomurcukları çiçek zannetmiştim.Peki onlar ne tomurcuğu o zaman?
|
1 Eklenti(ler)
Mucip Bey'in kaktüs cennetinden.;)
|
Amanınnn inanamıyorum, harikalar. Masallah masallah. Gurbuz ailesinin neden fotograf makinesi yok ve bunlari cekip bize yollamiyorlar? Aşkolsun yani.
Bu arada Celal Bey siz ne zaman gittiniz çektiniz bu resimleri? |
Alıntı:
|
İlkin, bugün çektim, dipladenia çeliği yollamamı istersen özelden adresini gönder. İnanmayacaksın ama Mucip Bey şu anda yanımda. Çelik ürettik. Mucip Bey'in serası Yalova'da.;) Galeriye de koyacağım diğer fotoğrafları. Kaktüs sayfası vardır herhalde.
|
Menekşemehtap kırmızıların ne olduğunu bende bilmiyorum. Belkide bu kaktüsün iki çiçeği var. Çünkü o kırmızı biber gibi çiçekler duruyor. Şimdi sarı açacağını düşündüğüm çiçek geliyor. Bir an evvel fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.
|
Alıntı:
Size inanmıyorum işte şimdi kıskançlıktan çatlayabilirim :( Şaka bir yana bol muhabbetler, güzel kaktüslere bakmalar valla yerinizde olmayı nasıl isterdim. Ah ah kader utansın. Dipladenia'yı inceledim şimdi forumdan. O bölüme geliyorum. |
Anladım Mehtap en kısa zamanda görmek isterim çiçeği.Bu arada arkadaşlar Mucip bey sipariş alıyormu? :p Ne güzel kaktüsler diğer resimleride görmek isteriz.Birde serada kaç tür bitki var?
|
Mucip Bey sipariş alıyor bana gelenlerden de görebilirsiniz Mehtap Hanım, kaktüslerin büyükleri de var ve çok güzeller ;) Büyük kaktüs bulabilmek çok önemli...
|
İlkin buna çok sevindim zira günlerdir Taner beye ulaşamıyordum.Yeni türler var almak istediğim umarım kendisinde vardır.Bu arada İlkin size gelenlerin msj numarasını yazabilir misiniz?
|
Kaktüs çeşitlerinde 107. mesajdan itibaren görebilirsiniz mehtap hanım, adlarını sorduğum tüm kaktüs ve sukulentler oradan geldi. Bu sukulentin adı ne forum bölümünde en sonda da var resimler. ;)
|
Teşekkür ederim İlkin hemen bakıyorum onlara :D
|
1 Eklenti(ler)
Menekşemehtap bu kaktüs benim değil ama sana fikir vermesi açısından yolluyorum. Fotoğraf makinesindeki problemi giderir gidermez kendi kaktüsümüde yollarım.
|
Alıntı:
Menekşemehtap ben sana yollayacağım bundan.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025