![]() |
Teşekkür ederim. Mevsim itibariye artık kargo yapılabiliyor Antalya'dan. Bilginize :)
|
Çok güzeller güle güle büyütün.Kolleksiyon gibi olmuş:)
|
Hah hiçte güzel değiller. :mad:
|
Koyu Yeşil! Ne kadar güzeller. Bol bol çiçek açsınlar inşallah.
|
Penelophe, ben daha yazmadan önce sen yoktun ortalıkta:confused:
Ben yazıp bitiresiye benim önüme geçmişsin. Kıskanma. Bizim de olur. |
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Penelophe ne kıskançsın. Hayret yani! Birini sana vereyim bari:) |
Bir saate kadar ordayım.;) :D
|
Kaktüslerimi saklıyım hemen....
|
Bi kaveylen kandıramazsın.:D Oyalama beni çıkacağım şimdi, bir saate ordayım, inşallah satdda maç yoktur.:D
|
Yerimi de belli ettin. Şimdi duyan gelicek :p
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 31957
Teşekkürler Koyuyeşil, herşey için.;) Bu çok şirin ya.:) |
Sn. koyu yeşil kaktüsleriniz çok güzel, güle güle büyütün, yanılmıyorsam adı parodia olan kaktüsünden benimde var ve çiçeği çok güzel sarı açıyor. Bu başlık altında resmini eklemiştim 835 nolu mesajda:)
|
Alıntı:
Koyu Yeşil, gerçi ben daha uzağım sanırım ama eğer fikrimi değiştirmek için kaktüs verirsen belki gelebilirim.Hem ben maç falan da dinlemem gelirim :P Şaka yapıyorum tabii kii :)) Başımı kaşıyacak vaktim yok aslında..Hatta bu aralar peyzaj fuarı da var galiba o bölgede ama çok yoğunum.. |
Şanlısın Penelophe ;) Hem de bir lithops'un içinden 2 tane birden lithops çıkıyor. Güle güle büyüt ve aman sulamalarına dikkat et.
|
Beklerim Caretta :)
İlkin bir tanesinde 2 tane lithops geldiğini görünce Penelophe 'bu 2, öbürü niye tek? diye sordu. Ben de o ikiz, diğeri tek bebek dedim :) Teşekkürler Günsu. Umarım bol çiçek görürüz. |
Bazen lithopslar bir güzellik yapıp bir seferde 2 tane birden yavru verebiliyor. Keşke hep öyle olsalar ;) Daha çok lithops daha çok çiçeği aynı anda görmek demek. :p
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, ayırıp ektiğim kaktüslerimden biri yavruladı, ama yanına koyduğum kaktüsüm sarardı soldu, sizce onu kurtarabilir miyim?
|
2 Eklenti(ler)
Bir diğer kaktüsüm, çiçek açtı. Adını bilmiyorum.
|
Sn fevziye sanırım haworthia fasciata. ;)
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Coyote. Eve gidince dediğiniz gibi sararan minişimi küçük bir saksıya alacağım.
|
Taner bey değişik kaktüs çeşitlerini biraraya ekmenin sakıncalı olabileceğini bazı türlerin diğerlerine zarar verebildiğini söylemişti. Özellikle lithopsları değişik türlerle biraraya ekmemek gerekiyormuş. Çünkü diğer türün ölümüne sebep olurmuş. Bilginiz olsun.
|
Forumdaki sessizlik, yeni bir fırtınanın habercisi sanırım :)
|
1 Eklenti(ler)
Nette kaktüs resimlerine bakarken dikkatimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim:p Bu şekilde çiçek açan kaktüsü olan var mı acaba ? Türü, Stapelianthus arenarius.
|
Buraya bir bakın isterseniz.:)
|
Sayın Penelophe, ilettiğiniz linki açamadım ne yazık ki.
|
Tek kelime ile muhteşem.
|
Gatay, linkte çift http kullanmışım, o yüzden açılmamış, düzelttim tekrar deneyebilirsiniz..
|
Merhaba,
Kakatüsüm olsun istiyorum. Ama çiçek açanlardan. Şirketteki odamın camı oldukça müsait küçük küçük kaktüsler için. Birkaç sorum olacak: *** Koçtaş gibi biyerden kaktüs alıp bakmak mı daha mantıklı tohumdan ekmek mi? *** Çiçek açsın istiyorum. Başlangıç için hangi türü edinmek en doğrusudur? *** Sukulent ve kaktüsün bakımı arasında çok fark varmıdır? Teşekkür ederim... |
Sayın Tuba, en mantıklısı kaktüs seven bir arkadaşınızdan çelik alıp ilk denemeleri çelikle yapmak olacaktır :))
Çiçek açmasının belirli bir zamanı var..Eğer yerini severse ve zamanı gelirse çiçek açacaktır. Sukulent ve kaktüs bakımı için belirli bir fark yok bence.Başlangıç için kaktüs önerisine ise benden daha bilgili arkadaşlarım yardımcı olacaklardır..Ben genelde hediye olarak gelenler sayesinde kaktüslerle ilgilenmiştim. Bu arada kaktüs kardeşliğinde yazışıyoruz :) Arzu ederseniz ben size ilk kaktüs çeliklerinizi gönderebilirim :) Özelden mesaj atıp adresinizi bildirin lütfen.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025