![]() |
Arkadaşlar bugünkü Sabah gazetesinden
Haberde fotoğraflar vardı ama yükleyemedim
Ünal Çiçekçilik Kağan Vural Kaktüs tutkusu yayıldı eve özel seralar moda! Rumelikavağı'nda kaktüs cenneti Bir banka, radyasyon etkisini azaltıyor diye 400 kaktüs aldı Pek çok özelliği ve marifeti var Dikenlilerin formuna hayran kaldı, heykeltraşlığa merak saldı Kaktüs tutkusu yayıldı eve özel seralar moda! ESEN EVRAN Sizin için hâlâ 'kaynana dili' olabilir, ama artık kaktüsün Türkiye'de de pek çok meraklısı var. Evde kaktüs köşeleri yaygınlaşıyor, koleksiyonerler dünyanın dört bir yanına kaktüs turları düzenliyor.. Siz hiç birini, sözgelimi yeni işinden dolayı kutlamak için kaktüs gönderildiğini gördünüz mü? Ya da akşam davetli olduğunuz bir yemeğe, elinizde bir kaktüs saksısıyla gitseniz, nasıl bir tepkiyle karşılaşırsınız? Galiba kaktüs, 'Kaynana dili' diye adlandırılmasıyla Türkiye'deki şansını en baştan kaybetti. Sadece Almanya'da 40 binden fazla kaktüs derneği üyesi, 300 binden fazla da koleksiyoncu varken, Türkiye'de bu bitkinin uzun yıllar hiç üretilmemiş olması, bir derneğinin bile olmamasını çok normal kılıyor. Ama şimdi durum değişiyor. Yavaş yavaş kaktüs meraklıları, koleksiyonerleri doğuyor. Onlar birbirini buluyor, tohum, çelik alışverişinde bulunuyor. Seralara kaktüs gezileri düzenleniyor. Evet bir kutlama için kaktüs alınmıyor, belki daha yıllarca alınmayacak ama bunun tek nedeni, kaktüsün geniş kitlelerce değil, sadece meraklıları tarafından, ama tüm çiçeklerden daha çok tutkuyla sevilmesi. Dünyada 9 bin çeşit var Antalya'daki Türkiye'nin en büyük kaktüs çiftliği Taner Angay'a ait. Burada dünyadaki 9 bin çeşit kaktüsün 3 bin 500'ü yetiştiriliyor. Taner Angay, kaktüs ithalatına 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında izin verildiğini söylüyor. Angay, "Kaktüsün Türkiye'deki geçmişi 15 yıl gibi kısa bir zamandır. Avrupa'da kaktüs 500 yıldır yetiştiriliyor" diyor. Taner Angay, yılda 50 bin adet kaktüs yetiştirip başta İstanbul olmak üzere çeşitli illere gönderdiğini anlatırken yeni seralar yaptığını ve bu geniş alanda çok daha fazla çeşit kaktüs üreteceğini söylüyor. Taner Angay, Türkiye'de hala bir kaktüs derneğinin kurulmadığından yakınarak, şöyle konuştu: "Avrupa 500 yıldır kaktüsü tanıyor. Sadece Almanya'da 40 bin kaktüs derneği üyesi var. |
Sayın caretta öncelikle çoooooooooooook teşekkür ederim:D :D :D
harika çeşitler yollamışsınız, pakettinizde çok güzel ve sağlam olmuş hiç zarar gören yok hepsini tek tek biraz önce inceledim. Eklediğiniz kitap ayıraçları da çok hoş onlar içinde teşekkür ederim size. Yolladıklarınız kesinlikle çok uygun boyda ve tür olarak çok çeşitli ilginize ve zarifliğinize takrar teşekkür ederim.:p :p :p :p :p |
Menekşemehtap ve ekin97, bu akşam kaktüslerinizi ayırıp yarın da yollamaya çalışacağım. Bu arada başka istekli olan varsa bana adreslerini yollarlarsa onlara da bir kaç çelik çıkacak sanırım. :D :D :D
|
Şu gelenlerin resimlerini biz de görsek keşke ataser ;) Güle güle büyüt.
|
Akşama çekip yollarım gelenleri:)
Ama görünce ağlamak yok söz mü:p :p :p :p |
Arkadaşlar merakıma gülmeyin ama kaktüs ve sukkulent saksılarında neden beyaz taşlar oluyor, bu taşlar ve işlevi nedir? Aynı soruyu sayın M.Gürbüz beye özelden mesaj yazarak sordum, hem ondan henüz yanıt gelmedi, hem de benim gibi merak eden arkadaşlar vardır; bir bilen olursa paylaşmış oluruz diye düşündüm. Teşekkürler şimdiden.
|
Taşları kaktüsün rengi ortaya çıksın diye ve göze hoş gelsin diye koyuyorum ben, hem de su çabuk süzülsün diye. Toprakta da var ama bu kadar çok değil ;)
Sen hele bir resimleri yolla ataser ben kimseler duymadan sessizce ağlarım diyeceğim ama o kadar çok tür oldu ki elimde artık sen ağla bence :D:D:D |
Bu hafta sonu Koçtaş, carefour, migros ve 3 tanede sera gezeceğim.....Bilmem anlatabildim mi, eeeeee malum maaşıda bugun aldık, parada var yani.
|
Alıntı:
|
Evet yaşasın yaşasın :D çok mutlu oldum.Ne garip geliyor bana ve kendime kızıyorum kaktüs konusunda çok geç kalmış olmama.
|
Ben anlamam siz benimkileri bir görseniz çıkıp gezinmezsiniz bile. ;) Hele Mucip Abiden aldıklarım beni uzun uzun yıllar götürür gibi ;) Bir gelse de isimlerini verse keşke :) Daha çok var resim ekleyeceğim. :p
Şaka bir yana hayırlı işler, bol gezinmeler size ataser ;) |
Esen hanım delilerden biri benim. Lütfen banada çelik.....
|
Bauhause varsa tavsiye ederim.İstanbul Beylikdüzü Bauhause'da çılgın kaktüsler var.
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba. Bu site bende alışkanlık yaptı. Sabah akşam buradayım. Her ders çıkışında bilgisayar başındayım. Ben de atlasım için sormak istiyorum. Güzel bakamadım sanırım. Bütün yeni sürgünler yılan gibi uzuyor, en azından 7 - 8 yıldır çiçek açmıyor. Ne yapabilirim. Bana yardım edermisiniz?
The engine verdiğin kaktüs rehberi adresi için teşekkürler. Aman allahım ne güzel şeyler onlar. |
Vildan Hanım, o yazıyı kaleme alan, bizzat bu forumun üyesidir. Ben yaniiii:))
|
Ne hoş.Yazının Esen Evran olduğunu görmüştüm.Ama sizin soyadınızın Evran olduğunu bilmiyordum.Sizin yerinize foruma taşımış oldum.
e-dergiye bekleriz.;););) Alıntı:
|
Arkadaşlar Taner Bey'in sitesine uğradım.Çok güzel çiçekler var.Bir liste yaptım o kadar çok alacağım çıktıki anlatamam.****** hepsini birada alamayacağım için her ay 5-10 kaktüs ,sukkulent ve lithops almaya karar verdim.Aslında içimden geçen seradaki her çeşit çiçekten almak ama şimdilik o kadar çok param yok.
Resim ekleyecek arkadaşlar lütfen geç kalmayın.Dört gözle kaktüslerinizi bekliyorum. |
Mehtapcığım aynı yolda ilerliyoruz desene.Gönül isterki seram olsun ama eşim istiyor ki abartma biz sürekli taşınıyoruz eşim asker 2 yılda bir tayin gereğinden fazla eşyamız var zaten ne olur bitkilerde abartma sonra ölür yerini sevmez üzülürsün diyor.Ama ben bu zevkimi emekli olana kadar erteleyemem ki bu konu beni çok üzüyor. :(
|
Vildan Hanım, önümüzdeki hafta Anlatya'ya Taner Bey'in serasına gitme ihtimalim var. Gidersem bol bol fotoğraf çekip gönderirim dergiye
|
Esen bence siteyede ekle o muhteşem görüntüleri.
|
Alıntı:
|
Bazı kaktüs fotoları forumda daha az kişiye ulaşıyor.İnternetten alınanlar değil de kendi çektiklerimiz galerilere de eklenmeli bence.
Alıntı:
|
Arkadaşlar gidersem bir sürü yakın plan fotoğraf çekip galeriye yükleyeceğim, söz
|
:)
Alıntı:
Beğendiğinize sevindim Ataser :)) Yine de nelere diktiğinizi görmek isterim bende. |
1 Eklenti(ler)
Kıskananlar çatla...masın ****** neden çatlasın dimi ama:rolleyes:
bunlar sevgili caretta dan gelenler... Bu arada söz verdiğim paketleri yarına yetiştiremeyeceğim sanırım, burda hava çok kötü ve ben balkondaki gecekondu seramın naylonunu malesef fırtınadan açamıyorum. Ama cumartesi günü kesin yollayacağım. Sabah hava düzelirse sabah da yollarım, 6-7 çeşit olacak sanırım. Taner beyin sitesi faaliyete geçtimi bu arada?????? |
Sevgili ataser hiç sorun değil.Geç olsunda güç olmasın sağ salim elimize ulaşsın da bitkilerimiz biz birgün daha bekleriz ne olacak ki.
|
Günaydın arkadaşlar. Gördüğünüz gibi gözümü açar açmaz buradayım. Aslında daha erken oturdum ama sitede dolaşmaktan yazamadım. Herkese bol çiçekli günler.
|
Ataser selam,
bauhouse'a inanılmaz çeşitlilikte kaktüsler gelmiş, migros'la filan hiç uğraşma. Bauhouse ve koçtaş süper.... Ceratta'nın gönderdiklerinede bayıldım, sıramı bekliyorum:) |
Bizim burda sadece BİM var
eskişehire gideceğim hafta sonuda ordan bakacağım |
Paketler yola çıktı ancak pazartesi sizlerde olur, umarım beğenirsiniz:)
Çam sakızı ataser armağanı:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025