agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

menekşemehtap 01-01-2008 16:33

Yeni yıla girmeden size zahmet olmasın diye bu sayfadaki resimlerimi sildim. Galeriye eklemede resim boyutu yüzünden sorunlar yaşıyorum o yüzden üzgünüm kaktüslerimi yayınlayamayacağım.

fevziye 03-01-2008 14:22

Kaktüs kardeşleri nerelerdesiniz? Ne güzel burada yazıyorduk, kimse kalmadı. Yeni kaktüs alanlar, kaktüsleri yavrulayanlar yok mu?

caretta 03-01-2008 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fevziye (Mesaj 189992)
Kaktüs kardeşleri nerelerdesiniz? Ne güzel burada yazıyorduk, kimse kalmadı. Yeni kaktüs alanlar, kaktüsleri yavrulayanlar yok mu?

Biz şimdi sadece yazıları buraya yazıp hiç resim koymayacakmıyız..?
Benim gibi anlamayanlar olmuş olabilir diye hiç yazı gelmiyor olabilir mi..?
Sadece merak ettim :)

Vildan Sönmez 03-01-2008 14:28

Forumlar fotoğrafla desteklenmeli, bence. Daha önce forumlara küçültülmüş fotoğraf gönderilmesi, büyük fotoğrafların galerilere yüklenmesi şeklinde uyarılar görmüştüm.Yoksa bizler galeriye de yüklemeyi mi atlıyoruz.

Yeni kaktüs almadım ama, sevgili Caretta'nın gönderdiği kaktüsleri ektim. Fotoğraflarını hafta sonu yükleyeceğim.

malina 03-01-2008 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşemehtap (Mesaj 189239)
Yeni yıla girmeden size zahmet olmasın diye bu sayfadaki resimlerimi sildim. Galeriye eklemede resim boyutu yüzünden sorunlar yaşıyorum o yüzden üzgünüm kaktüslerimi yayınlayamayacağım.

Foruma ancak dosya boyu 70 kb olan fotoğraflar yükleyebilirsiniz, bunun da ölçüsü 500-600 piksel genişlik demektir.

Galeriye ise 200 kb dosya büyüklüğüne kadar fotoğraf yüklemeniz mümkün.
800 piksel genişlik kullanıyoruz. Bu da fotoğrafları çok daha fazla sıkıştırmadan gönderebilme olanağı sağlıyor.

Sonuçta foruma yükleyebildiğinize, yanı dosya boyutu küçültmeyi bildiğinize göre, nasıl oluyor da galeriye yükleyemediğinizi anlayamadım.

malina 03-01-2008 14:46

Forumlar fotoğraflarla desteklenmeli tabii ama forumdaki yazılar desteklenmeli... Sadece sergilemek amacıyla koyduğunuz fotoğraflar için galeri daha uygun. Her defasında söylemeye çalıştığım şey bu...

Menekşemehtap,
Vildan Sönmez 617 fotoğraf yükleyebildiğine göre siz de yükleyebilirsiniz. Henüz bir tane bile eklememişsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...95&postcount=3

Bunu okumuş olduğunuzu varsayıyorum. Yeterli değilse, sorularınız doğrultusunda tekrar anlatabiliriz...

fevziye 03-01-2008 15:20

Sevgili Malina, foruma da resim eklenebileceğini belirtmeniz bence azalan yazışmaları tekrar başlatacaktır. Çünkü caretta'nın dediği gibi pek çok kişi yazışmalara resim eklenmeyeceğini sandığı için yazılar kesilmişti. Açıklamaların için teşekkürler. :p :p :p

Vildan Sönmez 03-01-2008 15:23

Evet düşündüğüm gibi forumdaki sohbet ve bilgi alışverişi küçük fotolarla desteklenecek.Gerçekten de hala forumda özellikle kaktüslerde galeriye atmadığım fotoğraflar var. En kısa zamanda onlarda yerine gidecek.:o:)

malina 03-01-2008 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fevziye (Mesaj 190013)
Sevgili Malina, foruma da resim eklenebileceğini belirtmeniz bence azalan yazışmaları tekrar başlatacaktır. Çünkü caretta'nın dediği gibi pek çok kişi yazışmalara resim eklenmeyeceğini sandığı için yazılar kesilmişti. Açıklamaların için teşekkürler.

Forumun diğer taraflarına bakmıyor musunuz? :)

Her tarafta yazılar fotoğraflarla destekleniyor.
Ne yani sadece kaktüsçülere mi garezim var :)

Tekrar ediyorum, sergileme amaçlı fotoğraf ekliyorsanız galeriyi kullanın. Yazınızda sorduğunuz ya da anlattığınız bilgileri desteklemek için tabii foruma fotoğraf yükleyebilirsiniz hatta yüklemek zorundasınız:)

fevziye 03-01-2008 16:56

Sevgili Malina, elbette forumun diğer taraflarına bakıyorum. Benim belirtmek istediğim 919 nolu yazınızdaki söylencenizin burada yazışan pek çok arkadaş tarafından yanlış algılandığıydı. Yoksa kimse sizin kaktüsçülere veya bir başka bölüme gareziniz olduğunu düşünmüyor. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

günsu 03-01-2008 18:06

Bugün akşama kadar yoktum,bu başlık ne kadar hızlıymış bugün.Doğrusu bende artık resim ekliyemicez sanmıştım.Bence galeriye en güzel fotoğraflar eklenmeli yani bitkilerin **** diğer şeylerin en güzel haliyle çekilmiş fotolar olmalı bizim cep telefonlarıyla çektiğimiz fotolar okadar güzel çıkmıyor :rolleyes:

günsu 03-01-2008 18:23

Buarada sn menekşemehtap sn fevziye yarın kaktüslerinizi kargoya vermeyi düşünüyorum:rolleyes:Beklettiysem özürdilerim:rolleyes:

malina 03-01-2008 18:28

http://www.agaclar.net/forum/../gale...ri_1_thumb.jpg http://www.agaclar.net/forum/../gale...ta_1_thumb.jpg http://www.agaclar.net/forum/../gale...ea_1_thumb.jpg

Galeriye yüklediğiniz fotoğrafların küçük boyutlu olanlarını, fare ile seçip, kopyalayıp, buraya yapıştırabilirsiniz. Böylece galeriye bakma alışkanlığı olmayan arkadaşları bilgilendirmiş olursunuz.

Yukarıdaki örnekler kagan'ın eklediği kaktüsler...

ataser 03-01-2008 19:51

Kızdırmayın sayın Malinayı:)
şaka bir yana bu hafta çok soğuk olacağı söylenen hava sanırım hepimizi ürküttü, ben kendi adıma ne yazık ki en ufak paket işine girmeye cesaret edemiyorum. Hele havalar bir ısınsın siz o zaman görün beni:)

günsu 03-01-2008 20:09

Ayy:(Ben bunu hiç düşünmemiştim üstelik kaktüsçükleri kesip paketlemiştim bile :oüff ya:mad:

caretta 04-01-2008 02:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ataser (Mesaj 190088)
Kızdırmayın sayın Malinayı:)
şaka bir yana bu hafta çok soğuk olacağı söylenen hava sanırım hepimizi ürküttü, ben kendi adıma ne yazık ki en ufak paket işine girmeye cesaret edemiyorum. Hele havalar bir ısınsın siz o zaman görün beni:)

Ataser,
ben mesela havaların ısınmasını bekliyorum sizden gelecek kargo için :))

fevziye 04-01-2008 05:34

Ben mesela! Kargo için havaların ısınmasını düşünemediğimden ayın 29'unda MNG Kargo ile bir paket gönderdim ve hala arkadaşın eline geçmemiş :mad: Acaba zavallı kaktüs ve sukulentler ne durumda? Tabii bu arada ben de bir daha MNG kargo ile çalışmayacağımı öğrenmiş oldum.:(

fevziye 04-01-2008 05:35

Sevgili Günsu, heyecanla pakedimi bekliyorum. Sevgiler.

günsu 04-01-2008 08:54

MNG Kargo değilmi:mad:evet bende sn ekin97 ye göndermiştim bizde problem yaşamıştık.Cumartesi gönderdiğim paket pazartesi elinde olucaktı güya:mad:onikigün sonra ancak ulaştı.
Aman sn fevziye elinizdeki fişi kaybetmeyin, daha adrese teslim etmeden geri göndermeye kalktılar bizim paketimizi.Sistemlerini henüz oturtamadılarmı naptılar bizemi öyle denk geldi anlıyamadık.Gerekçede gösteremediler zannedersem.

fevziye 04-01-2008 09:56

Evet sevgili Günsu. Fişi kaybetmedim. Zaten iki gündür buradaki kargo elemanlarıyla telefonda konuşmaktan akraba gibi olduk. Eğer bugünde gitmezse hiç iyi bir akraba olmayacağım. Benim paketimde gönderileli 7 gün oldu.

ataser 04-01-2008 12:46

sayın caretta harikasınız:)
sözüm söz, paketinizi kesin yollayacağım ama valla bizim burası çok soğuk dün güzelim limon servisi bonsai dondu soğuktan o yüzden biraz daha sabır:)

TURKPRINC3SS 04-01-2008 12:59

Cuma günleri yurtiçi'nden verirseniz,Cumartesi eline geçer karşıdakinin :rolleyes: Sürekli bu kargoyu kullanıyorum,hiç sorun yaşamadım.

ekin97 04-01-2008 15:22

Evet arkadaşlar, MNG bu ay burnumdan getirdi resmen. Verdiğimiz telefon ücreti kargo ücretinden fazladır, birde ilgilenseler bari.
Sertleşmeden kargom gelmedi maalesef.
Lütfen bu şirketi kullanmayalım, belki biraz düşünürler..

caretta 04-01-2008 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ataser (Mesaj 190261)
sayın caretta harikasınız:)
sözüm söz, paketinizi kesin yollayacağım ama valla bizim burası çok soğuk dün güzelim limon servisi bonsai dondu soğuktan o yüzden biraz daha sabır:)

Ataser, havaların düzelmesini dua ederek bekliyorum.Teşekkür ederim :)

ataser 06-01-2008 02:11

Kargo işini daha öncede konuşmuştuk, malesef MNG ile sanırım kalan son şirkette sizlere ömür oldu:(
Ben sürat kargoyu kullanıyorum, paketlerde aksama olmuyor, ama her şehirde sanırım yoklar ya da çok yaygın değil dağıtımları, şube teslimi olursa daha kolay ele geçiyor.

caretta 06-01-2008 02:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ataser (Mesaj 190944)
Kargo işini daha öncede konuşmuştuk, malesef MNG ile sanırım kalan son şirkette sizlere ömür oldu:(
Ben sürat kargoyu kullanıyorum, paketlerde aksama olmuyor, ama her şehirde sanırım yoklar ya da çok yaygın değil dağıtımları, şube teslimi olursa daha kolay ele geçiyor.

Ataser,

Fethiye'de sürat kargo var..Hatta aynı cadde üzerindeyiz.Uygun zamanda kargoyu o şirketle yollayabilirsiniz :)

menekşemehtap 06-01-2008 21:59

Sizlere kaktüsler ile ilgili yine güzel bir site tavsiye etmek istedim.Sayfanın özellikle en alt kısmındaki tohumdan yetişen kaktüslerin sürecini gördükten sonra daha bir büyülendim.Ama sanırım çok zor tohumdan yetiştirmek.İşte site,

http://mispinchos.blogspot.com/

http://ilpotieredilafoglia.blogspot.com/

esen 06-01-2008 22:08

Muhteşemler!

malina 06-01-2008 23:59

Siteleri aynı zamanda forumun web siteleri bölümüne de ekler misin lütfen? Burada herkes göremez...

fevziye 07-01-2008 07:43

Menekşemehtap harikalar, sabah sabah hem içim açıldı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025