agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

esen 26-12-2007 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 187661)
Bu fotografı yurtdışında çekmiştim. Sukulentlerle süslenmiş harika balkonlar vardı.

Atina mı orası zenfree? Oradaki balkonların hepsi bahçe gibiydi

zenfree 26-12-2007 23:56

Monaco.
Evet malesef biz balkonlara genellikle çamaşır asıyoruz.

Vildan Sönmez 27-12-2007 11:13

Sevgili Caretta, paketim geldi. Çok teşekkürler. Cılız da ne demek, o küçücük paketin içinden ne kadar çok dal, budak, yaprak çıktı. Çoğu da bende olmayan türden. Hatta bazıları eskiden olup da şimdi olmayanlar, özellikle onlara çok sevindim.Tekrar teşekkürler.:):):)

[.QUOTE=caretta;187785]
Bu arada Vildan Sönmez, bana öyle güzel şeyler göndermiş ki benim paketim onunkilerin yanında cılız kaldı.Hepsi de bende olmayan türler :)
Teşekkür ederim tekrar..[/QUOTE]

Engin 27-12-2007 12:52

2 Eklenti(ler)
Az önce eve gelirken yaya geçidinde durduğumda bir çiçekçinin önünde gördüm bunları.Yine üstlerinde silikonla yapıştırılmış renkli çiçekler vardı.3 adet aldım.Cımbızla çiçekleri dikkatlice sökmeye çalıştım ama bir tanesinin dikenlerine zarar verdim.

Özellikle Mehtap Hanıma sesleniyorum zira aynı şehirde oturuyoruz.Hollandadan geliyormuş bunlar iki koli sattım bilgisayarın yanına koymak için alıyorlar diyor çiçekçi.Kıyaslyabileseniz diye Taner Beyden gelen bir astrophytumun yanında fotoğrafını çektim.Bunlar adeta hormonlu bu mevsimde bu derece tombul kaktüs görmek çok ilginç.İlgilenirseniz adresini vereceğim:rolleyes:

İlkin 27-12-2007 12:59

Tombulluklarının mevsimle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, iyi bakılan bir kaktüs her zaman tombul olur bence ;) Kaktüsleriniz çok güzel bu arada, maşallah hepsine. İyi bakarsanız sizin elinizdeki türler de büyüyecek saksısına sığamayacak hale gelecektir.

Sahte çiçek olayına da gıcık oluyorum, yeter ama artık. Yazık!

Engin 27-12-2007 13:18

ilkin,
kışın sulanmadıkları için kaktüsler görece daha büzüşük ve renkleri solgun oluyor.Hatta Taner Angay Bey satışı kestiğini kaktüslerin iyi görünmediğini söylemişti.Hollandadan gelenlerinde ilaçlı olduğunu yerli kaktüsler kadar dayanıklı olmadıklarını okumuştum.Mevsimsel olarak tohumdan yetiştiğini düşünürsek Antalyadan gelenlerle aynı boyda olmaları lazım.

menekşemehtap 27-12-2007 13:29

Arkadaşlar 10 gündür yoktum ama hep aklım buradaydı.Ankaradan bir sürü kaktüs aldım.Koçtaşta çok güzel türler vardı hala aklım orda kaldı. Yalnız bütün kaktüslerin üstüne kurumuş çiçek yapıştırmışlardı.Görevli arkadaşa sordum kendilerine öyle geldiğini söyledi.Birkaçını çıkardım ama bir tanesinde hala duruyor büyüyünce çıkarırım.Aldığım kaktüslerin resimlerini en kısa zamanda eklerim.the engine ****** adresi isterim sanırım benim yalvarmalarıma dayanamayan bir çiçekçi kaktüs getirmeye karar vermiş :D Bu arada çok sevindim Tokatta da bu sevginin çoğalmış olmasına görüşmek dileğiyle.

darla 27-12-2007 14:22

Sayın Caretta kaktüslerim geldi.
Ve gözlerime inanamıyorum 10 larca kaktüs çeşidi..Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Hatta mutluluktan delirdim şuan.
Çok teşekkürler.Ayrıca türlerin hiç biri bende yoktu şahane oldu.Ellerinize sağlık..

İlkin 27-12-2007 14:37

Kaktüsler kışın da sulanıyormuş ama yaz kadar çok değil, yoksa saksıdaki fazla nemden çürüme olur. Bendekiler gayet iyi the engin büzüşme yok, az su veriyorum havanın açık olduğu günler. Mutlu mesut yaşıyorlar.

Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün arkadaşlar...

caretta 27-12-2007 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi darla (Mesaj 188157)
Sayın Caretta kaktüslerim geldi.
Ve gözlerime inanamıyorum 10 larca kaktüs çeşidi..Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Hatta mutluluktan delirdim şuan.
Çok teşekkürler.Ayrıca türlerin hiç biri bende yoktu şahane oldu.Ellerinize sağlık..

Sevgili Darla,
Beğenmeniz ne güzel..Biraz geç oldu ama ancak hazırladım.

Bu arada benim de İstanbul da Yenibosna Koçtaşta gördüğüm tüm kaktüslerin çiçekleri yapıştırmaydı.Bilen birisine sormak lazım aslında bu şekilde satış yapmaları engellenemez mi..? Yani bir şekilde koskoca markette tüm satılan kaktüsler böyle olmaz ki..O yaparsa sokaktaki satıcı ya da küçük dükkanlar daha beterini yapar.En azından o marka bu şekilde satmasın.

caretta 27-12-2007 16:55

Vildan Sönmez kargosu..

3 Eklenti(ler)
İşte bana gelenler.. akşam toprakla buluştu.Paketten kaktüs harici sardunya ve adını bilmediğim bir kaç çeşit çıktı.Sadece vazodaki sarı yapraklılar kurumuş çünkü paket bir kaç gün bekledi.Onun harici hepsi sağlamdı.Bu akşam vazodakiler de dikilecek.Dün büroda unutmuşum.Bu arada vazodaki güller bahçemden, büroma hep bahçeden çiçek götürüyorum ..

Kapadokya duvar saksısını kasım gezisinde almıştım.Adını bilmediğim ve bir bahçeden sorup aldığım kaktüs o.Hani Darla ve Adını bilen varsa söyleyebilir mi..Yani türkçesi yeter, latincelerini aklımda tutamıyorum zaten.

Vildan Sönmez 27-12-2007 22:01

Caretta bardaktaki yapraklar Japon şemsiyesi **** papirus,onları hemen suyun içine başaşağı koy,sarardığına bakma diplerinden yeni yapraklar çıkacak köklenince altı deliksiz bir saksıya ek.Sürekli sulu kalacak.Ben yeşereceğini düşünüyorum.Ayrıca sardunya da katmerli top top açan ve çok canlı bir renk (fuşya).

sinaninci1 28-12-2007 00:21

Yılan kaktüs Aporocactus

3 Eklenti(ler)
Aşagıdaki yılan kakyüsene bir bakın bu güzellik, hasta oldum.

İlkin 28-12-2007 10:49

Muhteşem görüntüler, teşekkürler Sinan Bey, bende bu kaktüsten 3-4 çelik var gözüm gibi bakıyorum. Umarim birgün böyle olurlar. ;)

günsu 28-12-2007 13:08

Bu ne güzellik böyle yaa:eek:Benimde yılan kaktüsü güya ama bunun dalları tek tek ama benimkisinin bir dalından birkaç yerinden başka dallar çıkıyor başka cinsimi acaba:confused:sizinkidemi öyle sn ilkin:confused:

İlkin 28-12-2007 13:28

Benimkiler zaten 3-4 çelik ama zamanla yanlarindan yavru verecektir doğal olarak. Fazla fazla oldu mu ana gövdeden ayırıp toprağa ekersiniz zamanla ordan da köklenip büyür, tek tek olurlar. Dert etmeyin ;)

günsu 28-12-2007 13:48

Benimkisi yılan kaktüsü değil gibi bu başlık altında 836´ıncı mesajda minik açık yeşil renkli saksıda olan kaktüsüm. Yılan kaktüsü diyerek vermişlerdi

ekin97 28-12-2007 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günsu (Mesaj 188399)
Benimkisi yılan kaktüsü değil gibi bu başlık altında 836´ıncı mesajda minik açık yeşil renkli saksıda olan kaktüsüm. Yılan kaktüsü diyerek vermişlerdi

Günsu'cum sendeki Chamaecereus cinsi kaktüs, resimdeki ise Aporocactus_flagelliformis cinsi

İlkin 28-12-2007 14:51

2 Eklenti(ler)
Evet sizinki yılan kaktüsü değil Günsu Hanım ama inanın çiçek açtırmayı başarırsanız harika çiçekler açan bir kaktüse sahipsiniz. Ben o türü de çok seviyorum.

günsu 28-12-2007 18:17

Ayy bayıldım bayıldım :eek:ama bu çiçek açtırma işni nasıl becericez çok güzeller ama yaa.

günsu 28-12-2007 18:26

Kesinlikle bu kaktüsümü daha büyük bir yere alıp bakım yapıcam bundan sonra. ;)
Ekin 97´cim bu kaktüstende göndericektim sana buruş buruş pek bi çirkin geldi gözüme açtığınıda hiç görmedim aman dedim boşver,epeydir var bende bu kaktüs.
Leş kaktüsünün çiçeğini görünce onuda özel bir yere almıştım

Sergül 28-12-2007 18:48

Merhaba arkadaşlar. Sinaninci1 ve İlkin; #905, #911'deki kaktüsler gerçekten mükemmel. Bu iki kaktüs arasındaki tek fark çiçeklerimidir?

minka 30-12-2007 17:49

Mehtap Hanım kaktüsleriniz çok güzel,sağlıklı bir şekilde büyürler ve torunları da görürsünüz umarım.

Yılan kaktüsüne ben de bayılıyorum.Elimde bir tane çelik var ve yaşatmaya çalışacağım.Çok hassas,kesilen yer kurumuyor ve eriyor gibi oldu.Bendeki de Aporocactus flagelliformis türüne benziyor oldukça.Büyüyünce anlayacağım galiba.

Eskiden balkonlarda en çok gördüğümüz kaktüs türüydü.Balkonlardan aşağıya doğru sarkardı.Genelde pembe açanı görmüştüm.Şimdi hiç görmüyorum.

Okuduğum bir habere göre Türkiye'de kaktüs alımı artıyormuş.Radyasyonu önlediğine dair çıkan haberlerin insanları etkilediği yazıyordu.

ataser 30-12-2007 18:51

O haberi yazanı tanıyoruz ki biz:)

minka 30-12-2007 20:36

Ne güzel ataser,bu tür haberleri daha çok okumak güzel olurdu.Sanırım yazarımız bu siteye üye?Bu tür yazılar,özellikle ilginç olanlarına daha çok yer verilebilir.Sinema sanatçımız Ediz Hun'un kaktüs kolleksiyonu (2000 ve üzeri çeşit olmalı) ile ilgili bir röportajı dergide okumuştum.İnsan daha çok özeniyor doğrusu.Özellikle yüzlerindeki o mutlu ve gururlu ifade çok güzel.

esen 30-12-2007 23:46

Seviyorum hepinizi. Ve de çıldırtıcı fotoğraflara hazırlanın... Yeni yılda:)))

fevziye 31-12-2007 08:42

Sevgili Esen, fotoğrafları bekliyoruz.

malina 31-12-2007 12:25

Fotoğrafları galeride ilgili bölüme eklemeniz gerekiyor...

Kaktüsler

Bunu çok kez dile getirmemize rağmen hala buraya ekleyen arkadaşlar olduğunu görüyoruz. Ne yapalım buradaki yazılarızı mı silelim? :)

Aslında iyi fikir, yeni yılda öyle yapmayı planlıyorum :)

Engin 01-01-2008 08:55

Malina galeri bölümünde 22 yorum varken, bu bölümde 919 yorum 19.607 gösterim var şu an itibariyle.Orda bu yoğun trafik kolay kolay oluşmaz.Daha çok uyarı yazarsın gibime geliyor.

esen 01-01-2008 11:41

Haklısınız sevgili Malina, bunu defalarca yazdınız. Sanırım işin kolayına kaçıyoruz. Dikkate alacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025