![]() |
Kaldıysa eğer banada gönderebilir misiniz?
|
Kopan tomentosa yapraklarından ikitanesini suya koydum ve köklenmeye beşladıklarını gördüm şimdi diğer 5 yaprağı da suya koymaya karar verdim biraz köklenince üç kişiye ikişertane köklü yaprak gönerebilirim. Birde iki kişiye köklü opuntiya verebilirim.
|
Ankara dasınız zaten görüşüp alabilirim :)
|
Alıntı:
|
Tamam Çiğdem ve Cemo elden birde Ataser'e gönderelim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Sözettiğim Kalanchoe resmini yükledim. Zeonka evet yaprak uçlarında minik gözyaşı gibi uzantılar oluşuyor. Bunlar da döküldüğü yerde kolaylıkla kökleniyor. Sevgili Günüm,Zeonka,Ataser ve Wolkan bana özelden adres bilgilerinizi yollarsanız pazartesi yaprakları kargoya vermeye çalışacağım. Bu arada Çiğdem Hanım sizin adresinizi aldım. herkese iyi haftasonları. Eklenti 42802 |
Sayın Selenn resmi görünce bende olan bir tür olduğunu gördüm... hakkımı başka bir tür için saklayarak başka bir arkadaşa bu seferlik yerimi devredebilirim:rolleyes:
|
Sevgili Günüm bahsettiğiniz tür bende yok, işin komik yanı hiç de görmedim.. ama biraz daha gelişince sanırım şekil değiştirmesi mümkün olabilir ama en yakın akrabası bence leş kaktüsleri, en azından öyle görünüyor bana
|
ataser kaktüslerimi diktim şuan çok canlı duruyorlar
bakalım 1 2 haftada kimler yaşam belirtisi vericek kimler yok olucak çok teşekkür ederim gerçekten |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Beni kırmadığınız için çok teşekkür ederim Caretta :rolleyes:
Siz nezaman uygun görürseniz ozaman gönderebilirsiz. Ben şimdiden adresimi özelinize gönderiyim orda dursun. |
Sevgili Günüm,Zeonka ve Çiğdem Kalanchoe serrata çeliklerinizi bugün Yurtiçi Kargo ile gönderdim. Herhalde yarın elinize ulaşır. Güle güle büyütün. Tutmama durumu olursa haberleşebiliriz.
Bu arada Sevgili Wolkan sizin çeliklerinizi pazar günü Bursa Ekibi Toplantısına getireceğim. |
Çok teşekkür ederim sevgili Selenn..
|
Güle güle büyütün, rica ederim.
|
Sn Selen,kaktüsüm ulaştı bugün çok teşekkür ederim.:)
|
Sevgili Selenn biraz önce karoyu aldım. Çok teşekkür ederim.
Bu arada çok güzel paketlemişsiniz. Yapraklar kocamanmış :p yaprağın arkasındaki hareli desener de çok güzel. Tekrar çok teşşekkür ederim. Şimdi dikim işlemini gerçekleştiricem yalnız emin olamadığım nokta yaprağı sapındanmı toprağa dikmeliyim, yoksa yaprak uçlarını mı toprağa değdirmelim. Çünkü bu bitki yaprak uçlarından çoğalıyor diye biliyorum. Cevap almadan dikim işlemini gerçekleştirmiycem. |
Sevgili Zeonka yaprakların zarar görmeden gelmesine sevindim. Daha evvel köklendirdiğim bir yaprağı sapından toprağa daldırmıştım. Sizin de dediğiniz gibi bu bitki yaprak uçlarında oluşan minik yaprakçıklarla çoğalıyor. Sapı toprağa daldırdıktan sonra zamanla kök oluşuyor ve yaprak uçlarında bahsettiğim uzantılar oluşuyor. O uzantılarla çoğaltabilirsiniz arzu ederseniz. Bir ara bendeki yaprağın resmini yüklerim. Ama bir yaprağı da bence yaprak kısmından daldırın toprağa; daha garantiye almış olursunuz.Sevgiler.
|
Teşekkürler Selenn iki yöntemide deniyim, dediğin gibi garanti olur. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 43164 |
bu yapraklar belli bi süreden sonra düşmüyormu
kendişiğinden |
Ana yaprağın ucunda oluşanlardan bahsediyorsanız evet düşüyorlar. Düştükleri yerde de kök yapmaya başlıyorlar.
|
Bence yaprağı mümkün olduğunca geniş bir saksıya neredeyse yere değecek şekilde ekin... bu sayede köklenecek olan uç yapraklar çok eziyet çekmeden toprağa ulaşabilirler.. Ben bendekinin ucundan çıkanları elimle toplayıp saksı dibine sermiştim, kimisi kendini kurtardı ufak ufak büyümeye çalışıyor...
|
Evet Ataser yaprak uçlarındaki tırtıklı kısımlar toprağa değerse daha kolay olur aslında. Resmini yüklediğim yaprak ilk köklendirmeye çalıştığım yaprak olduğundan bunu düşünememiştim.
Uçlarındaki döküntülere ne denir bilemiyorum ama o uzantıları elle toplayıp saksı dibine atmak gerek. Kendiliğinden dökülürlerse bir bakıyorsunuz ki her bir farklı bitkinizin saksısından bir Kalanchoe fırlıyor. Fırtınadan zarar gören bitkimden dökülenler şimdi herbir bitkinin saksısına saçılmış. Tek tek ayıklamak zor olacak. |
Selenn ve Ataser'e pazartesi kargolarını yolluyorum.
Çiğdeminkini pazastesi olmadı Salı elden veriyorum. Cemo'dan ses seda yok nezaman Ankara'ya gelir bilmiyorum. Haftaya Çarşamba veya Perşembeden sonra bir müddet Ankara'da yokum. Sevgiler.... |
Çok teşekkürler Sevgili Zeonka. Büyük bir heyecanla bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Caretta, işte gönderdiğin kaktüsler. Maalesef birkaçı öldü.
|
Sevgili Lalezar78, hava o kadar sıcak ki yollarda bozulması kolay ve çeliklerin tutması zor oluyor.İstersen eksik olanları sonbaharda tamamlarız üzülme ..
|
Teşekkür ederim Caretta, ama sağlam olsunlar da orda kalsınlar daha iyi. Zira buraya ancak dördüncü gün ulaşabildiler. Sonbaharda da olsa dayanamazlar herhalde.
|
Kaktüsler aslında o kadar çabuk bozulmazlar tekrar denemekte fayda var bence :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025