![]() |
Sıcak karşılama için çok teşekkürederim Hoşbulduk :)
|
Günsu arkadaşımın göndermiş olduğu, sanırım yılan kaktüsü deniyor, uçlarından kökler çıkarmış, acaba o ucuda toprağa batırsam olur mu? yani iki ucuda toprakta olsa, üzerinde üç minik yavru vardı onlarında diplerinde minik kökcükler çıkmış ama sanırım ayırmam için erken.
|
Bitkiseli, sen olduğu gibi bırak toprağın üzerine o tutunur, illede ayırmak istiyorsan sen bilirsin ama bana kalsa şimdilik birlikte büyüsünler derim.
|
Alıntı:
Yok, yavrular zaten çok minik ayırmayı düşünmüyorum, sadece ana çeliğin uç kısımlarından da kökler çıkmış o kısmıda toprağa sokmayı düşünüyorum, yani her iki kısmıda toprakta olacak, gövdede de üç yavru kalacak, acaba gelişimi olumlu mu yoksa olumsuz mu etkilenir? şu an resim çekemiyorum. |
Sorun olacağını sanmıyorum zaten yeterince inatçı bitkiler bunlar :)
|
Beni Kaktüslendirin :)) Ama ben bu sitede iyice coştum işi gücü bıraktım buradayım. Kaktüsünün başka evlerdede çoğalmasını isteyen arkadaşlarım varsa bana yollayabilirler.
Hoşcakalın. |
1 Eklenti(ler)
Bitkiseli, sendeki bu mu?
chamacereus silvestrii |
evet çok benziyor, yaaa benimki ne zaman böyle olacak?
|
Bir kaç seneyi bulur fotoğraftaki şekile gelmesi, dipteki yavruları çok güzel duruyor üzerinden dahi yeni sürgünler veriyor (fotoğrafta da belli) topğrağın üzerine bırakman yeterli :) bendekinin en uzunu 30 cm falan ve bir sürü minicik minicik yavruları var.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın darla'ya ....
12.09.2008 tarihinde bana göndermiş olduğunuz aloevera' yı paylaşmak istiyorum. Fotoğraf ekleme ile ilgili sorunlardan dolayı ancak gösterebiliyorum. İşte İzmir'deki kızınız !! Size Sevgi ve Selamlarını iletiyor.... |
Sayın Mel-i,
Bende minik kızınıza sevgilerimi yolluyorum.Halinden çok memnun belli ki. Sevgiler.. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar, kaktüslerimizin isimlerini bulabilmemiz için bir çok site var ancak aşağıdaki siteyi sizlerle paylaşmak istedim zira görsellik olarak diğerlerinden çok güzel.
http://www.cactus-art.biz/gallery/Ph...abc_cactus.htm |
Merhaba arkadaşlar.Çok güzel bir site.Gözlerimi alamadım.Keşke hepsi benim olsa:)
|
Alıntı:
Ben özel birşey yapmadım. darla ile konuştuk direk toprağa dikebilirsiniz dedi ve diktim.O günden beri böyle . Yerini sevdi herhalde, sizinki ile ilgili bir fikrim yok. Yalnızca üzüldüm. Belki düzelir ,üzülmeyin. Saygılar....... |
Selamlar. Haworthia fasciata bakımı ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz;)
|
Alıntı:
|
Kardeşliğinize bayıldım.Bir sürü çiçeğim var ama kaktüsüm hiç yok.Kaktüs bakımı hakkında bilgilerin hepsini okudum sıra kaktüs almakta galiba...
|
Evet bu site çok güzelmiş. Teşekkürler
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,
İnandığım şu ; Çiçek,ağaç,bitki yetiştirme sevgisi insana doğarken verilmiş bir duygu.Sonradan edinilmesi zor gibi.Ben böyle düşünüyorum. Öyle insanlar bilirimki ağacı kuruduğu için oturup ağlayan... ve öyle insanlar bilirimki dikenleri olduğu için kaktüslerimi beğenmeyen... Benim kaktüs aşkım şöyle başladı , Markette alışveriş yaparken çiçek bölümünü gezmeden asla çıkmam.Yine böyle bir gün 6 yaşında oğlumun dikkatini çekti minik kaktüsler. Bizde hadi bir sorumluluk edinsin, çicek sevgisini öğrensin diye aldık.Eve geldik kaktüslerimiz çok güzel fakat oğlum su verirken sorun çıkmaya başladı.(Anne dikenlerini keselim elime batıyor!!) Ve minik kaktüsler bana kaldı. Biz onları seviyoruz. Şu an dört adet kaktüsümüz oldu. Biz onları minişlerimiz diye seviyoruz ve sizlerle tanıştırmak istedik.. Sevgilerimizle..... |
herkese selam ben yeni üye oldum siteyi çok begendim hemen üye oldum 10 tane de kaktüsüm var herkese sevgiler
|
kaktüs severler nerdesiniz
|
Fotoğraf...
Arkadaşlar ,fotograf yükleme konusunda sorun yaşıyorum.
Herkesten özür diliyorum. Yazımın altına fotografları yükleyememişim. En yakın zamanda kaktüslerimi tanıştırmak dileğiyle.. Sevgi ve saygılar..... |
Sn Kartalip bu aralar yoğunsunuz galiba:)
|
Kaktüs kardeşliği bölümünü sürekli takip ediyor ama kaktüsüm olmadığı için katılamıyordum. Bugün nihayet 6-7 adet minicik sevimli güzellerden aldım:) Yakında fotoğraflarını ekleyeceğim.
|
Minem'e
Alıntı:
|
Neden aldım?
Kaktüslerin kendi içlerinde değil ki dikenleri, hep dışlarında. Görerek bilerek seviyorsunuz. Oysa insanlar öyle mi Sayın Kartalpin; zehirli okları, dikenleri hep içlerinde. Dışarıdan baktığınızda nede sevimliler oysa. Ama içlerine girdiğinizde sadece kendilerine değil, yanındakilere yani size de batırırlar dikenlerini... Ayrıca ben biraz fazla tahammülsüz biri olarak sanırım olaya hemen atladım. Oysa ki benim aldıklarımın dikenleri yok, hepsi de sukulentmiş:( (echeveria vs...) |
Alıntı:
Kaktüsler, inanın hiç kimseye diken batırmamıştır. Sadece kaktüslerin dikenlerini kendisine batıran insanlar vardır:)).. insan büyük muamma Kaktüsler çok masum kimseye diken batırmaz. ama insanlar batırabilir değil mi Sayın Minem.. Eğer bir kaktüse Sevgiyle yaklaşır ve saygıyla okşarsanız severseniz asla dikenlerinden acı hissetmezsiniz.. Eğer insanı da öyle severseniz, hiç bir şey beklemeden severseniz asla dikenlerinin muhatabı olmazsanız.. Sevgiyle kalın Minem, yaşam size hep mutluluk sunsun... |
Teşekkürler Sayın Kartalpin. İnsanları dikenlerini görerek **** görmeyerek seviyorsunuz. Dikenlerini çıkarsalar zaten hepimiz kaçışırdık öyle değil mi? Oysa sevmek kaktüsler gibi insanları da dikenleriyle kabul edebilmektir.
Hoş bir gün sonu konusu oldu benim için:) Teşekkürler Kartalpin |
Minem"e
Alıntı:
Her canlı kendi istidatına yani yaratılışına/fıtratına göre hareket eder.. bu çokluk ve arkasındaki teklik ne kadar güzel... ne kadar muhteşem.... değil mi,, Bu muhteşemliği kaktüs ailesinde görebilmek ne kadar güzel... Sağlığınıza kadehimi kaldırıyorum Sayın Minem.. Mutluluk üzerinizden eksik olmasın... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025