agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

kartalpin 10-10-2008 23:08

Her kaktüs çiçek açar mutlaka sabır işidir ve hepsinden öte aşk işidir. benim eski 47. sayafadaki yazılarıma bir göz atarsanız kaktüs yetiştirmenin ne kadar özel bir insan işi olduğuna dair düşüncelerimi okursunuz Nariel

Nariel 10-10-2008 23:17

Okumuştum sayın kartalpin. Agaclar.net'te olmayı seviyorum :)

cybel 10-10-2008 23:31

Sayın Nariel yeni succulentleriniz hayırlı olsun. Çok şirinler. Succulentleri bir araya ekme fikrinden bahsetmişsiniz. Lithops hariç diğerlerini çok güzel bir arajmanda toplayabilirsiniz isterseniz ama. Lithopsun su isteği çok farklı olduğu için diğerlerinden ayrı tutun. Birde o buruşmalar için lithops sayfasını ziyaret edin. Yetiştiren arkadaşlarımız var İlkin hanım size yardımcı olacaktır. Tekrar aramıza hoşgeldiniz.

cemboa 10-10-2008 23:33

1463 nolu mesajdaki ikinci resim büyük olasılıkla lithops değil antimima familyasının bir alt türü.Alt türü alborubra olabilir.Karşılaştırma amacıyla bu linke bakabilirsiniz.
http://www7a.biglobe.ne.jp/~JSS/succ..._alborubra.jpg

kartalpin 10-10-2008 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemboa (Mesaj 297292)
1463 nolu mesajdaki ikinci resim büyük olasılıkla lithops değil antimima familyasının bir alt türü.Alt türü alborubra olabilir.Karşılaştırma amacıyla bu linke bakabilirsiniz.
http://www7a.biglobe.ne.jp/~JSS/succ..._alborubra.jpg

Bence de cemboa heklı, o buruşukluklar da düzeliyor, biraz bakımsız kalmış. ama hepsi çok güzel aldıklarınız nariel

cybel 10-10-2008 23:59

Açıkçası Nariel lithops yazdığı için öyle dedim ama resmi incelemedim. Bende tohumdan yeni yetiştiriyorum. Karışıklık olduysa kusura bakmayın arkadaşlar.

İklimsiz 10-10-2008 23:59

Arkadaşlar haklı Nariel, bitkiniz lithops değil.

Antimima turneriana.

cemboa 11-10-2008 00:08

Arkadaşlar ben şöyle bir sınıflandırma yapmak istiyorum internetten edindiğim bilgilerle.Sukkulent en tepedeki isim.Anlamı yapraklarında ve gövdesinde su tutan bitki.Kaktüsler sukkulentin içine dahil olan bir sınıf.Şunuda hatırlatmak isterim bu forumda **** başka bir bölümde yazmış olabilirim Hoya yani mum çiçeğide sukkulent türüne giriyor.Lithopsunda içine dahil olduğu ve kaktüsler gibi sukkulentin alt sınıfı olan Mesemb denilen türde de oldukça çeşit var.Antimimada lithops dışındaki diğer bir tür.Bu türün diğer üyelerinden Aptenia Argyroderma Bergeranthus Faucaria Gibbaeum Pleiospilos Conos Conophytum olarak sayabiliriz.

kartalpin 11-10-2008 00:25

Biliyormusunuz, bence bu kaktüs kardeşliği ya da daha doğrusu tüm bitki severler için bir sohbet odası kurulması gerekiyor, bu siteyi yapanlar böyle bir odanın mimarisini yapamazlar mı acaba ? Sevgiler saygılar ve iyi geceler herkese

cybel 11-10-2008 09:47

Var zaten Sayın Kartalpin, gül kahvehanesi bölümü var oarayı ziyaret ettiniz mi? Birde bitki delileri bölümü var oarayada bakın.

vayvayvay 11-10-2008 15:24

Merhaba

3 Eklenti(ler)
Tüm yazılanları zevkle okudum.Meğer bende sizin kardeşinizmişim:)Her ne kadar bakımlarını pek beceremiyorsam da:(. Bunlar benimkiler. Ama biri niye kol bacaktan kök çıkarttı bilemedim...

Mermaid 11-10-2008 15:38

2 Eklenti(ler)
Merhaba vayvayvay; hoşgeldiniz.
bunlarda benim yavrularım ;) beyaz saçlıya bayıldım. Güle güle büyütün

günsu 11-10-2008 16:16

Burası cıvıl cıvıl olmuş :)yeni katılan arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz.
Kaktüslerinizde çook şeker.

vayvayvay 11-10-2008 16:25

Sevgili Mermaid, sevgili Günsu. Teşekkürler...Buradan da çok şey öğrenmeye geldim...Yaşasın kardeşler. Hepinizi seviyorum...
Not:sevgili Mermaid sizinkilerde çok güzel..Saksıları da..
Bol kaktüslü günler dileğiyle...

Nariel 11-10-2008 16:41

1 Eklenti(ler)
Ufaklıklardan üç tanesini bir saksıya diktim, aslında hayalimde başka şeyler vardı ama elde malzeme olmayınca bununla yetindim:

Eklenti 49459

Kopuk parçaları da toprağa iliştirdim, bakalım ne olacak.

vayvayvay 11-10-2008 17:49

Sevgili Cemo teşekkürler...Kökler Çok komik yerden çıkmış.ortasından:)Bende kırıp çoğaltayım..Kendim kırıncada üzülüyorum aslında:( Sevgili Nariel ne güzel oldu:)

günsu 11-10-2008 20:27

2 Eklenti(ler)
Parodia'm bu sene daha çok açtı[ATTACH]Eklenti 49482[/ATTACH]

cybel 11-10-2008 21:30

Arkadaşlar neler yapmışsınız. Şenlenmiş sayfa. Nariel arajmanınız çok güzel olmuş. Mermaid fincanlardaki güzelliklerde harika. Vayvayvay aramıza sizde hoşgeldiniz sizin güzelliklerinizde göz alıyor. Sevgili Günsu gözüm kaldı valla:)

kartalpin 11-10-2008 23:00

Mermaid söyleyemeden duramayacağım, Kaktüslerinize çok estetik yuvalar vermişsiniz, gerçekten çok zevklisiniz, Allah da size daha güzel ve estetik yuvalar versin tüm sevdiklerinizle birlikte..

VAYVAYVAY kardeşim, daha nice bunlar gibi güzel kaktüsleriniz olsun

GÜNSU, muhteşem gerçekten...

Sanırım burası daha da güzelleşecek, beklediğimden daha çok sayıda kaktüs tutkunu, yani duygu insanı varmış, sizlerin önünde saygı ile eğilmekten keyif duyuyorum..

Cybel kardeş, birazdan bakacağım tavsiye ettiğiniz kahvehaneye

Cemo kardeş, ne iyi ettiniz de beni buraya çağırdınız, duacınızım, teşekür edirim

cemo 11-10-2008 23:45

1 Eklenti(ler)
Bugün açan kaktüsüm.
İsmi İzzet bey:)

kartalpin 11-10-2008 23:49

İzzet beye saygılarımı sunuyorum gerçekten yakışıklı bir beyefendi

cemo 11-10-2008 23:56

5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer güzeller. İsimleri mi..caretta, ilkin, izzet ve Mucip abi:( Onların sayesinde, bakmaya doyamadığım kaktüslerim oldu, sağolsunlar.

Mermaid 12-10-2008 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin (Mesaj 297830)
Mermaid söyleyemeden duramayacağım, Kaktüslerinize çok estetik yuvalar vermişsiniz, gerçekten çok zevklisiniz, Allah da size daha güzel ve estetik yuvalar versin tüm sevdiklerinizle birlikte.

Cemo kardeş, ne iyi ettiniz de beni buraya çağırdınız, duacınızım, teşekür edirim

Kartalpin çok teşekkürederim güzel sözleriniz için sağolun. Onlara layık olmaya çalışıyorum sadece
Bu arada Nalan teyzeniz harika görünüyor.:)

ve Sevgili Cemo muhteşem bir kolleksiyonunuz var kutlarım sizi;)

kedidelisi 12-10-2008 01:01

Sayın Kartalpin

Bana Fransızca bir taksonomi sayfası yollamıştınız
Ben genelde buradan bakıyorum

Sevgiyle ve kediyle...
mırrcakaalın

kedidelisi 12-10-2008 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vayvayvay (Mesaj 297578)
Tüm yazılanları zevkle okudum.Meğer bende sizin kardeşinizmişim:)Her ne kadar bakımlarını pek beceremiyorsam da:(. Bunlar benimkiler. Ama biri niye kol bacaktan kök çıkarttı bilemedim...

Ssyın vayvayvay
Bahsettiğim siteye göre sizin ilk kaktüsünüzün (ben bunlara pişmaniyegiller diyorum) tür adı Espostoa nana

cybel 12-10-2008 12:08

Cemo onlar ne öyle böyle bir kolleksiyonun var ve ben ilk kez görüyorum. Bahara kadar yavruları çoğalt paylaşalım kolleksiyonu:)

gkoygun 12-10-2008 16:55

Herkese Merhabalar...

Benim önemli bi sorum olacaktı... Akvaryum bakımı konusunda profesyonel bir hobiciyim ve kaktüs bakımı konusunda da bilgi ve becerilerimi arttırmak için uğraşıyorum. Bitki bakımında sulama için en uygun suyun bol nitrat ve amonyum içeren su olduğunu duymuştum. Bitkimi sularken akvaryumlarımdan elde ettiğin bol nitrat, nitrit ve amonyum içeren bu suyu kullansam faydası olur mu?

İlginize şimdiden teşekkkürler..

kartalpin 12-10-2008 22:29

Gkoyun arkadaş, eski bir akvaryum meraklısı ve su kimyasına da özel meraklı olan biri olarak, bence riske girme.. Genelde akvaryumun dip kısmında balık dışkılarından oluşan nitratlı su, bir dönem akvaryumumdaki bitkiler için harika besindi. Akvaryumunda nasıl bir filtreleme sistemi kullanıyorsun bilmiyorum, birde yosun için kimyasallar kullanıyorsun onu da bilmiyorum, ancak kaktüslerini riske atma çünkü nitratın fazlası her türlü bitkinin kökünü kurutur, ayrıca akvaryum suyunda kaktüslerin için ciddi sorun olabilecek başka elementler de olabilir . Eğer kaktüslerin için gübre ihtiyacın varsa naçizane tavsiyem ciddi firmaların sıvı gübrelerini kullan çünkü her şey ölçülü mevcuttur.

Eğer akvaryumunda balıklarının sağlığı için sorun olabilecek fazla nitrattan ve ağır metallerden şikayetin varsa bir tavsiyem olacak, su mercimeği denilen bitkiyi yetiştir, akvaryumunun üzerinde yüzer ve suyu gerçekten pırıl pırıl yapar (kimyasal olarak ******)... su mercimekleri akvaryumda balık çoğalıp dışkıları arttıkça hızla ürerler, fazlasını dostlarına da verirsin (bir dönem çok yetiştirip üretmiştim bazı balık türleri için de güzel besin oluyor cikletler için).. sağılcakla kalın

cybel 12-10-2008 22:42

İyi o zaman. Çok sevindim Cemocum. Kardeşlik diye buna derim ben. Sevgiler.

gkoygun 13-10-2008 01:59

Ben tersozmoz cihazından elde ettiğim saf suyu kulanıyorum filtreleme sistemim yok çünkü benim su hacmim çok fazla üretimhanem olduğu için su çekiyorum hergün 1ton kadar. çok fazla balık pisliği olmuyor yani.. Çıkan suyu bahçeye boşalttığımdan bahçede çok acayip renkte güzel bitkiler türemeye başladı belki kaktüsümede yarar diye düşündüm.. yardımların için sağol..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025