![]() |
Bu arada,
kaktüslerinizin suyunu artık kesin... bundan sonra toprakların kuruması kolay olmaz... tabi bu bahsettiğim durum dışarıda ya da soğuk ortamda duranlar için.. besin işine gelince onuda kesin artık uykuya dalacak boşuna yormayın bitkilerinizi... taner beyden kesinlikle alışveriş yapabilirsiniz, harika kaktüsleri var.. ve çok da ilgili kendisi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Soğukta dursun diyorsunuz ama camın dışında duran kaktüslerimi gece hava sıcaklığı çok düştüğü için (gündüz çok güneşli oluyor) camın iç kısmına aldım, kıyamıyorum, gerçi daha çelikler yeni yeni kökleniyorlar.
|
Kökleninceye kadar bekle ama daha sonra mümkün olduğunca dışarıda kalsınlar don olmadığı sürece...
Havalar ısındığında o kadar güzel cevap verecekler ki inanın beklediğinize değecek... |
KAKTÜS ne acyip bir bitki onlara baktıkça insan mutlu oluyor ve bırakılamıyor:)
|
Değerli Cemo, ilk gönderdiğim kartopu kaktüsüm Temmuz ayı içinde çiçek açtı, daha doğrusu minik minik bir çok pembe buse verdi:)), seneye buselerine devam edecekmiş kartopum bana öyle söz verdi..
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bugün iki tane sukulent alarak ben de aranıza katılmak istedim. Yaşayacakları yer az güneş görüyor ama yine de yaşatmayı deneyeceğim. İşte Edi'yle Büdü ;)(soldaki Büdü, sağdaki Edi): Eklenti 49241 Üstlerine saplanmış çiçekleri çıkardım, zavallıların yaprakları delik deşik olmuş. |
Belki parmaklarına kaktüsle küçük noktalar yaptığındandır.Aldın yani çocuğun noktasını.Nariel'in sukulentleri içimi acıttı.Deşmişler resmen.Mermaid görmesin.Benim yoğurt kovalarını dağlamama acımıştı.Bunu görünce ne yapar bilmem.Zaten çiçek şeklimde hiç yakıştıramadım.
|
Gördüm gördüm hiç kaçarmı? sevgili keçiboynuzu;)
Aramıza hoşgeldiniz Nariel Sevgili nariel sizden ricam o çiçekleri bir cımbız yardımı ile **** elinizle o çiçekleri çıkartmanız. Benim kaktüslerimdekileri çıkartmamımı da sevgili Günüm hatırlatmıştı sağolsun. Öylesi uzun iğnelerle saplamışlar ki çıkartırken içim sızladı.:( Çıkarttıktan sonra öyle güzel oldular ki sanki gülümsediler bana bir ara bende yeni resimlerini yükleyeceğim. |
Sayın Mermaid ve keçiboynuzu, çıkarttım hemen çiçeklerini zaten. Küçücük yapraklarda kocaman delikler var şimdi.. Adama sordum bu sahtekarlığı niye yapıyorlar diye, "her ürünün alıcısı var işte" dedi..
|
(Bu arada Bitki delileri sayfasının üyelerindenim, ne kadar normalim bilinmez artık ;))
|
:) İlahi Nariel;
bende çok dikenli bir kaktüsüm var topuz şekilinde onun adını kendisine çok fazlaca kırıldığım bir arkadaşımın adını koymuştum. |
Büdü'nün echeverya olduğunu düşünüyorum ama diğeri nedir acaba biliyor musunuz?
|
Sayın Nariel kaktüs kardeşimiz olarak aramıza hoşgeldiniz. Bitkileriniz hayırlı olsun çok güzeller güle güle büyütün succulentlerinizi.
|
Hoşbulduk sayın cybel, sukulentlerim büyürse ya da değişik çeşitler elime geçerse mümkün olduğu kadar sizlere yollamaya çalışacağım.
|
Eee kardeşlikte paylaşım esastır değil mi:) Şu kış bi geçsin bahar gelsin bitkilerimiz yeni sürgünler versin hep beraber dökücez eteğimizdeki kaktüsleri ortaya:)
|
Hemde büyük bir zevkle:)
|
Arkadaşlar birşey soracağım, bugün yine birkaç sukulent aldım ve hepsini bir araya dikmeyi düşünüyorum. Aralarında bir adet de lithops var (ama galiba farklı bir tür, çünkü yaprakları daha uzun ve ince). Bu lithopsu de sukkulentler ile beraber dikebilir miyim, yoksa lithops iyice susuz kalacağı bir yerde mi olmalı?
|
Teşekkür ederim cemo, bir de lithopsun alt yaprakları buruşmuş, yeni çıkan yaprak çifti sağlıklı. Bu buruşukluk umarım bir sorun değildir..
|
Nariel'e
[QUOTE=Nariel;296565]Merhaba,
Bugün iki tane sukulent alarak ben de aranıza katılmak istedim. Yaşayacakları yer az güneş görüyor ama yine de yaşatmayı deneyeceğim. İşte Edi'yle Büdü ;)(soldaki Büdü, sağdaki Edi): Eklenti 49241 Hayırlı uğurlu olsun, Edi ile Büdü çok güneş istemez, ikiside kardeş kardeş keyifle büyür, sonra saksılarını büyütün, ileride biraz büyüdüğünde Edi'nin bir yaprağını koparım aynı toprağa hafifçe bastırarak dikin, ileride nurtopu gibi Edi JR 'leriniz olur bol bol, Bende bir Edi vardı bir zamanlar, şimdi 5 Edi oldu :)) birlikte koca bir saksıda büyüyorlar, az ışık altında büyüdüğünde yaprakları daha bir buz mavisi grimsi bir ve etli yaprakları olur... |
Suklukent yapraklarını atmak cinayettir Cemo:)) her tür etli yaprağı aynı toprağa hafifçe bastırın, bir bakmışsınız ıngaaaaaa diyen minikleriniz olmuşşş:))))
|
kırılan suklukent yaprakları
1 Eklenti(ler)
Madem konusu oldu, size kırılan yapraklardan hayat bulan suklukentlerimden minik bir saksıyı sunuyorum. bir sürü ıngaaaa diyen böyle bebeklerim var:)))
o nedenle her türü etli yaprağı aynı toprağa dikiverin hafiçe.. Fotoğrafa bakarsanız arkadaki yavrunun doğduğu yaprağı görürsünüz, diklemesine daldırdım ve sağ arka rozet ondan doğdu, bunların en esas anneleri oldukça irileşti , size bir gün onunda son halini çeker gönderirim |
4 Eklenti(ler)
Büdü'yü mü kastediyorsunuz acaba(echeveria)? Çünkü Edi'nin yaprakları koptuktan sonra heralde nereye gittiğini görmek imkansızdır, mini mini..
Sayın kartalpin, sizin kaktüsleriniz çok güzel ama ben henüz kaktüs yetiştirmeye başlamadım. Yazın kaktüs istiyorum. İşte bugün aldığım ufaklıklar ;) Eklenti 49390 Eklenti 49391 Eklenti 49392 Eklenti 49393 İlk fotoğrafta en soldaki, lithops diye aldığım bitki. Sağdan ikinci ise galiba başka bir tür echeveria. Testere gibi olan aloe cinsi diye biliyorum, en sağdakini ise hiç bilmiyorum. Yapraklarının üstü kadife gibi tüylü. İkinci resim ise buruşan lithops. Acaba sağlığı yerinde mi? |
Son resimdeki de, çiçekçide kırılmış bir sukkulent parçası. Sormadan onu da aldım, adamlar zaten iyi davranmıyor bitkilere.
|
diğer bebeklerim
1 Eklenti(ler)
Yine bunlarda bir başka suklukentin gövdelerinden türeyen bebeklerim. gövde çeliklerinden türemiş bebeklerim yani:))
|
Nariel'e. bir günde 4 adet aldığınıza ve kırılmış bir yaprak için üzüldüğünüze ve bunları da bizlerle paylaştığınıza göre siz artık geri dönüşü olmayan bir kaktüs deliliğine adım atmışsınızdır:))
|
Diğer çeşitlerin hepsinde de gözüm kaldı :( O kadar güzeller ki hangisini alacağımı şaşırdım.
Satıcı adam, ben sahte çiçekli kaktüsleri incelerken "abla bak o çiçekler gerçektir" diyince kızıp bir çiçeği çıkardım, "yapmayın bu mu gerçek" dedim. Resmen yalan söyledi. Sonra gülüp daha pahalı olan çiçeksiz kaktüs ve sukulentleri gösterdi, "senin gözün bunlarda kaldı hadi indirim yapayım" dedi, ben de fırsat bu fırsat diyip aldım :). |
öyle çok sahte çiçek koyup satan varki, bir satıcı da bana "böyle çiçek koyduğumuzda talep oluyor"diyor
|
Geçen sene harika çiçekli bir sukkulent alıp, eve getirip, saatlerce hayranlık duyduktan sonra çiçeklerin sahte olduğunu anladığımda yıkılmıştım. Sonra kaktüslerin hiç çiçek açmadığını düşünmüştüm ama o zaman bu siteye üye değildim ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025