![]() |
Gerçekten çok güzel.
Bende de var aynısından henüz açmadı ama:( kırmızı açanı varmı acaba biliyormusunuz. |
evet kırmızı açanı var bir yerde gördüm... bu resimdekinden bende çok vardı yawrulamıştı hatta... sonra araya taşınma işleri girdi... bir arkadaşıma verdim.. arkadaşta saksı güzel diye saksını almış kakatüsleri atmış..:)
zaten arkadaşta bana bula bula kaktüsmü hediye ettin demişti..:)) ne bilsin ki böyle güzel çiçekler açtığını... |
Yani şimdi sizde yokmu bu harika kaktüsten:(
İsterseniz ben size bir yavru verebilirim. |
çok teşekkür ederim aldım... yetiştirmeye başladım... gerçi sıcak ortamı sever ama... bkalım bunu büyütecekmiyim...
|
merhaba;
benide kaktüs kardeşliğine kabul ederseniz çok sevinirim. Benimde yılbaşı, kendisi henüz yavru olan bir yılan kaktüsü ve yine yavru olan ismini bilmediğim bir kaktüsüm var. |
Merhaba; frezyab
hoşgeldiniz:) |
Alıntı:
acaba kaktüslerinizin resimleri varmı? |
Carettanın gönderdiği kaktüslerim geldilerrrrr. Harikalar.
Çok teşekkür ederim Caretta sen döndüğünde bende senin kaktüslerini hazırlıycam. Dönmeni bekliyorum. Sevgiler. Fotoğraflar için biraz bekliyceksiniz:) Piller şarj olmadı da:). |
Hoşbulduk.
Şimdilik kameradaki arızadan dolayı resim ekleyemiyorum ama umarım en kısa sürede eklerim. |
tamam en kısa zamanda bekliyoruz..
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba;
bakın kaktüsümün ilk çiçekleri muhteşem değil mi? |
Gerçekten muhteşem benimkide iki güne kalmaz aynen böyle açacak ve ben ilk kez görücem. Ben evde yokken iki kere açıp(1 ay içinde) üstünde kurumuş göremedim
|
Alıntı:
|
Sevgili Mermaid, gerçekten çok güzeller, formülünü söyler misiniz? Bizimkiler açmıyor.
|
Vallahi lalezar78;
ne yalan söyleyeyim bende bilmiyorum. ama bildiğim bir tek şey var bana böyle gülümsedikleri zaman çok mutlu oluyorum. Dilerim yakında sizinkiler de açar. |
Sulamaya devam ediyor musun?
|
Çok az suluyorum lalezar
Ama öyle ayda **** onbeş günde bir değil haftada bir, çok sıcaksa iki kez falan suluyorum. Ama çocuklar işin haşlamış olduğum yumurtaların suyunu veriyorum genelde tabi suya tuz koymadan haşlıyorum yumurtaları:D |
Sayın Mermaid; yumurta suyunun faydası nedir?
|
Bakın benim akademik bilgim yok sadece biraz mantık ve tecrübe diyelim.
Haşlanmış yumurtanın suyunda kalsiyum olduğunu biliyorum. Sanrım bu da iyi geliyor toprağa ve çiceklere Afrika menekşeleri özellikle çok seviyor bu suyu Aman dikkat kabuklar çatlamasın diye haşlama suyuna tuz koyuyorsanız sakın çiceklerinizi sulamayın |
Açması için kışın soğuk ortamda bekletmek ve sulamamak gerektiğini okumuştum, ama kışın benim kaktüsüm yoktu.
|
Yumurta suyu kaktüslere çok faydalı değil bildiğim kadarıyla ama uzmanlardan bu konuda bilgi almakta fayda var sanırım...
|
Çoğu kaktüs ve sucullent kalsiyumdan hoşlanmaz; yumuşak, kireçsiz, yağmur suyu gibi suları severler. Dikkat etmekte fayda var.
|
Arkadaşlar uzman değilim ben
Bunu bilmiyorum söylediğim gibi akedemik bir bilgiye sahip değilim. Ben arada bir bu şekilde suluyorum sadece kaktüslerimi değil bütün çiçeklerimi ve hiç biri de şikayetçi değiller. Ama sürekli böyle suluyorum da sanmayın ancak 2 **** 3 ayda bir birkaç damla bu sudan veriyorum. Tabi siz yapın demiyorum. Belkide zararlıdır. |
Bu seneye kadar ben de kaktüslerime çiçek açtırmayı başaramamıştım fakat geçen kış balkonda soğukta kalacak şekilde minik bir sera ortamı hazırladıktan sonra bu sene bol bol çiçek açtıklar. Çiçeklendiklerini görmek bambaşka bir mutluluk hakikaten.
|
Evet asıl htiyaç kesinlikle soğuk..
Üzerlerinden bir kış geçince birden bire size teşekkür etmeye başlıyorlar... Gübre vermeyi de ihmal etmez iseniz çok kısa sürede hemen size bak ben nasıl büyüdüm diyorlar... Dış mekanda tutulan soğuk gören ve yazın da ısrarla hava ne kadar sıcak olursa olsun 10 günde bir su 20 günde bir gübreli su alan kaktüsler ise kesinlikle mutlu oduklarını gizlemiyorlar.... |
1 Eklenti(ler)
Benim kaktüslerim... Taşınma problemi çıkınca bu kaktüslerimi arkadaşıma vermiştim... Arkadaşımda saksını almış Kaktüsleri atmış..
|
Gözyaşlarınıza bende katılıyorum....
|
Tam bir cinayet olmuş.Arkadaşınızı tebrik ediyorum.
|
Bu fotoğraf 1997 yıllarında çekildi o yüzden biraz netlik proplemi var...Aynen cinayet size katılıyorum....
Bazen arkadaşıma çiçek çıkmış halinde verebilseydim..diye düşünmeden edemiyorum.. |
Arkadaşlar sizleri kıskanmaya başlayacagım.Çiçeklerinize bakmak resimden de olsa çok güzel. Bende son iki haftada birkaç minik kaktüs fidesine sahip oldum.bundan böyle aranızdayım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025