![]() |
:):):)
Hoş geldiniz Rukiye Ayhan; |
Mermaid harikasınız bu ne hız.Zevkle sizleri takip ediyorum.Teşekkürler.
|
hoşgeldin Rukiye... artık minik kaktüsünüzü (buradaki arkadaşlarla) birlikte büyütürüz..;)
|
Sevgili Timsah Gözyaşı ne diyeyim arkadaşınıza söyleyecek söz bulamıyorum. Hakikaten yazık olmuş.
Rukiye Hanım hogeldiniz. Göreceksiniz zamanla siz de bu kaktüs tutkusuna kapılıp evinizde kaktüsleri koyacak yer bulamayacaksınız. Ama en güzel tutku bu olsa gerek. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Selenn bakın bunlar minik kalanchoe seratta larım :)
Gönderdiğiniz yaprakları suda beklettim ve yaprak uçlarında oluşan minikleri toprakla buluşturdum hayata tutunanlar hızla büyüyorlar. Eklenti 45882 |
Sevgili Çiğdem sizinkiler ne durumdalar acaba :) resimde gayet keyifliler umarım hayata tutunmuşlardır.
Bu arada Cemo'nunda gizli bir kaktüs hazinesi varmış :) |
Cemocum kaktüs hazinen varsa görmek isteriz:)
|
Merhaba arkadaşlar, benide aranıza alırsanız sevinirim :)
Ben bugün 3'lü paket şeklinde kaktüslerimi satın alarak kaktüs işine girdim,bu işte yeniyim ve sizden yardım bekliyorum umarım bu konuda duyarlı olursunuz :) Kaktüslerimin 2 tanesi yumru şeklinde, 1 tanesi uzun şekilde..Uzun olanı (resimde soldaki) toprağından çıkmış ve sallanıyor..Sizden bu kaktüs hakkında yardım istiyorum acaba ölmüşmüdür beni merakta bırakmassanız sevinirim..Size bir kaç sorum olacak ayıp olmassa, işte sorularım :) Kaktüslerimi nasıl sulamalıyım, türleri nedir , üzerindeki yapışmış toprakları nasıl temizlerim ve ışık almalarını nasıl sağlarım??? Birde çelik ve sukulent ne demek onları açıklarsanız çok sevineceğim çünkü gerçekten çok merak ettim :D Sorularım bunlar yardımcı olursanız sevinirim işte kaktüslerimin resimleri... :) http://img80.imageshack.us/img80/3998/picture12sd9.jpg |
Mancurya, aramıza hoşgeldin, forumu incelersen sorularının cevabını fazlasıyla bulacaksın.
|
Sn.Mancurya uzun kaktüsünüz muhtemelen ölmedi, resimlerde görmeden söylüyorum..Kökleri gözüküyorsa dışarıda olduğundan size öyle gelmiş olabilir..Onu toprağa tekrar oturtarak kaktüsünüzün normal durumuna gelmesini sağlayın bence.Kökleri yoksa da toprağa tekrar oturtun,kahverengi hale gelmeden onu kaybetmiş sayılmazsınız.
Hoşgeldiniz.. Sn.Bitkiselinin yazdığı gibi kaktüs konularına bir göz atıp diğer bilgileri edinebileceğiniz konularda bir gezinin önce :) Gezmeden önce de resimlerinizi tekrar yükleyin ki görelim hangi kaktüs çeşitleriniz var, sonra olmayan kaktüslerinizden tamamlarız kardeşlerce :) |
Mancurya aramıza hoşgeldiniz.
|
bence de ölmemişlerdir. benim aldığım kaktüsler de genellikle sallanıyor ve neredeyse üstünde hiç toprak yok gibi oluyor. taşıma sırasında özen göstermiyorlar sanırım. Caretta'nın dediklerini uygularsanız kısa sürede düzeleceğini umuyorum.
|
Carettanın gönderdiği kaktüs ve sukulentlerim
5 Eklenti(ler)
Eklenti 46130
Eklenti 46131 Eklenti 46132 Eklenti 46133 Eklenti 46134 Sevgili Caretta tekrar teşekkürler. |
3. resimdeki bitkinin ismini öğrenebilir miyim?
|
sukulent vermeyi düşünen arkadaş varmi hiç ?
|
Herkese teşekkürler mesajıma ilgi gösterdiğiniz için, dediklerinizi uyguladım ve uzun olan kaktüsümü toprağa sıkıca sabitledim..Forumdaki konuları okudum, sorularımın bir kısmının cevabını aldım, teşekkürler.Yanlız hala çelik ve sukulent in ne olduğunu bilmiyorum..birde gübre olarak ne koyacağım onun hakkındada bilgim yok..
Resimleri neden göremediniz anlayamadım, adrese girip ordaki resimin adına tıklayınca çıkıyor resim, herhalde onu göremediniz ben direk linkini verdim buradan kolayca ulaşabiilrsiniz.. http://img80.imageshack.us/img80/3998/picture12sd9.jpg Teşekkürler.. :) |
Sn.Mancurya;
Kısaca bitkilerden üretmek için aldığımız parçalara çelik, dikensiz kaktüslere de sukulent diyoruz :) Ayrıntılı bilgiler konu başlıklarında ama çelik diye bir başlık bulacağınızı sanmıyorum :)) Siz sukulent başlıklarına bir bakın. |
Alıntı:
Sukulent başlıklarına baktım, teşekkürler..Çelik denmesi bana biraz garip geldi yani çelik demek kaktüsten çıkan yeni,küçük kaktüsleri ana kaktüsten ayırınca o parçaya çelik deniyor..Garip.. :) Ama kaktüslerimin türlerini hala öğrenemedim..Resmi yeniledim ve aynı resim avatarımdada var..Biri yardımcı olursa sevinirim :) Bu sorumuda cevaplayın başka soru sormayacağım, söz :D |
Arkadaşlar ben bu kaktüs işine çok ısındım kaktüslerimden biri çelik verirse sizlerle paylaşmak isterim kaktüsü olmayanlarla herkesin bir kaktüsü olmalı bence...
Elinde fazladan sukulenti olan varmı?Yaprak **** dalda olabilir bana yaprak ve dalın nasıl ekileceğini söyleyin yeter:D Çok mutluyum yaşasın kaktüs kardeşliği :) |
Sn keçi boynuzu, yazdıklarınızdan sonra bitkiyi merak ettim, bu resmi buldum, acaba bahsettiğiniz bitki bu mu?
|
Alıntı:
|
Sevgili Keçiboynuzu..Bir resim bulmaya çalışın ne olur..İyice karıştırdım..
|
Evet ben de çok merak ettim, Sn Caretta sizin bitkinizin resmi var mı?
|
Bendeki sizin resmini verdiğiniz sukulent.. Resim koymaya gerek var mı..? Zaten o olmadığı açık ama ben hangi çiçek olduğunu anladım..Benim bildiğim adıyla Şah' ın Gözyaşı .. Forumda bir yerde geçiyor,resmini arıyorum..
|
bu çiçek sanırım
|
Sayın caretta'nın son gösterdiği bitki, lisedeki biyoloji öğretmenimizin bize vegetatif üremeyi anlatırken ısrarla üstüne bastığı ve "şu pastanenin önünde var, gidip görün ve çoğaltın" diyip hepimizi yollara düşürdüğü bitki.. Nasıl merakla bu bitkiyi bulmaya çalışmıştık :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Keçi boynuzu; www.kaktüsrehberi.com adlı bir site var orada sukulent bölümünden resimlere bir bakın. Belki aradığınız bitkinin latince adını öğrenirseniz elinde olan bir arkadaşımız çıkar belki. |
Yaw benim soruma cevap vermediniz lütfen benimkinede cevap verin! :(
|
Sn.Mancurya , tabii ki elimizde sukulent var ama siz önce evdekilere bir alışın :)
Birde Yaw diye başlayan bir soru cümlesine kolay kolay cevap verileceğini düşünemiyorum.. Ben de bir sürü sukulent var ama bu cümleye sukulent gönderemem.Diğer gönderdiklerime saygısızlık olur.Yeni soru cümlenizi bekliyorum.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025