agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

Nariel 21-11-2008 18:28

1 Eklenti(ler)
Saygıdeğer Mehtap Gürbüz'den aldığım kaktüslerim o kadar güzeller ki.. Miniklerin saksısını değiştireyim mi?

burrcu 21-11-2008 20:04

Sevgili Nariel bence miniklerin saksılarını değiştir oldukça küçük geldi bana.

kartalpin 21-11-2008 20:36

Değerli Nariel, çok güzel kaktüslerin, keyifle büyüt ve hep birlikte mutlu kalın, Saksıları değiştirmen yerinde olur sanırım..

Bende bugün Beşiktaş' ta daha önce tarif ettiğim Geçit Züccaciye 'den iki kaktüs aldım yeni kaktüsler gelmiş bilginize..

Bir de iki gün önce de yeni bir kaktüs satıcısı keşfettim, Ümraniye Reel mağazasının içinde ancak Reele dahil olmayan bir mekanda, yürüyen merdivenlerin dibinde bir çiçek satıcısı var, raflarında ilginç kaktüsler oluyor bazen. Satıcı kaktüslerin Hollanda'dan geldiklerini söyledi, yine değişik kaktüsler getirecekmiş. Ondan da kaynana dili olarak adlandırılan kaktüslere benzeyen ancak kağıt gibi ince gövdelere sahip bir tür buldum.
Bilginize...
Sevgiyle kalın

Nariel 21-11-2008 21:48

Tamam, kısmetse yarın değiştireceğim..

günebakan 23-11-2008 20:08

1 Eklenti(ler)
Bugün önünden geçerken hep içini merak ettiğim çiçekçiye gittiğimde yerde bu kaktüs parçalarını gördüm kendime seçtiğim iki tane kokulu karanfil ve mis kokulu gülden sonra orda çalışan bayana rica ettim ve bu iki parça kaktüsü aldım adını bilmiyorum ama satıcı çiçek açtığını söyledi :)

Eklenti 53662

kartalpin 23-11-2008 22:44

günebakan kardeşe

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 320905)
Bugün önünden geçerken hep içini merak ettiğim çiçekçiye gittiğimde yerde bu kaktüs parçalarını gördüm kendime seçtiğim iki tane kokulu karanfil ve mis kokulu gülden sonra orda çalışan bayana rica ettim ve bu iki parça kaktüsü aldım adını bilmiyorum ama satıcı çiçek açtığını söyledi :)

Eklenti 53662

Merak etmeyin sevgiyle bakılan, sabırla beklenilen her kaktüs çiçek açar, açmasa bile evrendeki en estetik bitkidir kaktüsler..

berduray 23-11-2008 22:56

Benim de vardı aynısından kaynana topuzu, ya da kaynana dili diye biliyorum adını ama hiç çiçek açtığını görmedim.

Olsun o da bir güzellik.

günebakan 23-11-2008 23:00

Bilmiyorum ben satıcının yalancısıyım ayrıca çiçek açmasada fark etmez bu hali ilede güzel:)

Arzu Kasapoğlu 23-11-2008 23:25

1 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan, kaktüsün böyle açacak :)

kartalpin 23-11-2008 23:51

Arzu kardeşimizin gönderdiği foto ne güzel değilmi Günebakan kardeş. Sevgi+sabır+ilgi.. bu üçünün karşısında cansız varlıklar bile yanıt veremeden duramıyor, kaktüs nasıl yanıt vermez ki?... Elbette kaktüslerinizin çiçekleri açacak, meyveler verecek bir çok yavrularınız olacak.. kaktüslerinizi mutlulukla büyütün

Minem 24-11-2008 13:39

Günebakan ablacığım inşallah senin kaktüsün de böyle çiçek açar yaa.. Çiçekli hali de çok güzel görünüyor...Olmadı saksısının yanlarına minik çiçekler takarsın belki kıskanır :)

Bu arada ben yine dayanamayıp Eminönü'nden 3 tane daha kaktüs aldım :D Fotoğraflarını çekerim en yakın zaman da.

günebakan 24-11-2008 17:18

Çok güzelmiş gerçekten teşekkür ederim Arzu Kasapoğlu hepinize teşekkür ederim bozulup ölmesinlerde çiçek açmasalarda olur:)

kaybol.2008 24-11-2008 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemre_77 (Mesaj 314816)
Ben Kaybol 2008 den gelen Kaktüslerimi ektim 2 hafta önce ama bi faaliyet yok cunki boyları 1-2 cm gibi olanlar vardı.. umudum yok tutmazsa ya....

Tutar tutar. Ancak naçizane tavsiyem. Onları bir süreliğine unutman (2-3 ay kadar) Zaten kışın sulaman da gerekmiyor. Çok acırsan iki haftada bir fıs fıs yapabilirsin.

Minem 25-11-2008 10:17

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim üçüzlerim... Ayrı yumurta üçüzleri :D

Eklenti 53761

Nariel 28-11-2008 22:11

2 Eklenti(ler)
Daha önceden göstermiş olduğum minikleri, bugün aldığım renkli, kendinden tabaklı, plastik saksılara diktim. Koçtaş'ta 1 küsür liraydı saksılar.
Bir de Migros'ta haftalardır satılmayan, her gidişimde gördüğüm bir sukkulent vardı, kimse almamış zavallıyı. Bu gidişimde daha da hoşuma gitti ve aldım onu da. Dokunması o kadar güzel ki, pütürlü ama yumuşacık bir dokusu var, sanki bebek elleri..
Ortasındaki kurumuş tohum kesesini çekip kopardım, ovalayınca içinden minnacık tohumlar döküldü, bir saksıya serpiverdim.

Nariel 28-11-2008 22:13

1 Eklenti(ler)
Bu da echeveriam ve yavrusu:)

Minem 28-11-2008 22:33

Sayın Nariel ben de az evvel koçtaşdaydım. Bahsettiğiniz renkli saksılar çok dekoratif duruyor gerçekten. Sukulent te çok değişikmiş.. Adı ne acaba?

İlkin 29-11-2008 13:38

Üstünde tohumları da olan bir Titanopsis bulmuşsunuz, şanslısınız doğrusu. ;)

Sevilay 29-11-2008 15:41

2 Eklenti(ler)
Sevgili Berduray,
Bana yolladığınız bu güzelliklerle, beni kaktüs kardeşliğine dahil ettiniz sanırım.

Size bu güzel hediyelerim için çok çok teşekkür ederim.:)
Umarım onları yaşatabilirim.

Hepsini kaktüs toprağı alıp, minik saksılara diktim.
Toprağa biraz da akvaryum kumu, çakılı karıştırdım.
Kaktüslerden birinin kırmızı kırmızı tohumları vardı ve geldiklerinde paketin içine dağılmışlardı.
Onları ne yapacağımı bilemediğim için, kaktüsün yanına, toprağa koydum öylesine.
Başka bir şey yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.
Bir kez daha, paylaşmayı seven yüreğiniz için size teşekkür ederim:)

Hepsi çok çok şirinler.:)
Eklenti 54265

Eklenti 54266

Vildan Sönmez 29-11-2008 18:05

3 Eklenti(ler)
Tam bir yıl önce sevgili Caretta'dan gelen kaktüslerden birinin boyu yaklaşık 1 metreye ulaştı.Tepesinde tomurcuklar oluştu. Bir ayı geçen bir süre açmayınca herhalde çiçeği böyle derken sonunda renkli çiçekleri görünmeye başladı. Ayrıca tam toprağa yakın yerden de birkaç budak verdi.

Tekrar teşekkürler Caretta...

Arzu Kasapoğlu 29-11-2008 18:32

Vildan Hanım, sukulentinizi geçen yıl kışın balkonda mı tututunuz acaba?

Vildan Sönmez 29-11-2008 22:20

Geçen kış en fazla 10 cm.lik fideydi.Tabii kapalı balkondaydı.Baharda dışarı çıkardım,hala da dışarda,çok soğuklar başlayınca içeri alacağım.

Arzu Kasapoğlu 29-11-2008 23:03

Teşekkür ederim Vildan Hanım.

s_m_x 01-12-2008 16:06

buraya nasıl resim ekleyebilirim

cemboa 01-12-2008 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 324030)
Daha önceden göstermiş olduğum minikleri, bugün aldığım renkli, kendinden tabaklı, plastik saksılara diktim. Koçtaş'ta 1 küsür liraydı saksılar.
Bir de Migros'ta haftalardır satılmayan, her gidişimde gördüğüm bir sukkulent vardı, kimse almamış zavallıyı. Bu gidişimde daha da hoşuma gitti ve aldım onu da. Dokunması o kadar güzel ki, pütürlü ama yumuşacık bir dokusu var, sanki bebek elleri..
Ortasındaki kurumuş tohum kesesini çekip kopardım, ovalayınca içinden minnacık tohumlar döküldü, bir saksıya serpiverdim.

Saksıya serptiğiniz tohumlar titanopsisinizin tohumlarıysa lithops tohumlarıyla aynı şekilde çimlenirler.Toprağa gömülmemesi lazım.Üzerine 3-5 mm lik akvaryum kumu bulursanız ince bir tabaka serpin üzerlerine.Serptiğiniz kabın üzerine streç filim gerip hava alması için kürdanla birkaç delik açın.günde 1-2 kez püskürtme yoluyla nemli tutun.direk güneş ışığı almayan aydınlık yerde tutun.Muhtemelen 10 gün içinde ilk filizleri görürsünüz.
Bu türün kıymetini bilin.Türkiyede henüz fazla bilinmeyen bir tür.

Engin 01-12-2008 22:38

Titanopsis migrosta bir adet kalmıştı.Bu kadar güzel bir bitki olduğunu bilmediğim için almadım açıkçası.Yarın bir bakayım hala beni bekliyor mu orada.

http://www.cactus-art.biz/schede/TIT...s_calcarea.htm

http://www.cactus-art.biz/schede/TIT...ampbel_540.jpg

cemboa 02-12-2008 09:32

Aslında birkaç alttürü var.Bendeki türünün pürüzlü yüzeyi pembemsi bir renkte.Buda değişik bir görüntü veriyor.

İlkin 02-12-2008 09:33

Evet aynı lithops gibi çiçekleri varmış, benimkisi hala çiçek açmadı...

Engin 02-12-2008 16:06

Evet beni bekliyormuş.Benim de oldu artık titanopsisim.üstünde de kurumuş çiçekleri var.

Minem 02-12-2008 21:49

1 Eklenti(ler)
Ben de Sayın Engin gibi migrosa daldım bugün.. Neyse ki bir tane kalmış orada da. Minnacık birşey ama hemen alıverdim :)

Eklenti 54689

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025