![]() |
Gözünüz aydın Sevgili Cybel, inşallah sağsalim elinize geçince fotoğraflarını da paylaşırsınız bizimle.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim Titanopsisim ölüyormu acaba neden bu hale geldi bir bilen varmı
Eklenti 56321 Eklenti 56322 |
Alıntı:
Sevgili Günebakan çok üzüldüm. Sizde yeni almıştınız değil mi? Sulamaylamı ilgili acaba? |
Olabilir Sevgil Cybel yanındaki çiçekleri sularken onunda üstüne gelmiş galiba inşallah düzeliz:(
|
Sevgili Günebakan umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır bu konuda. Belkide toprağını değiştirmen gerekiyordur. Bu konuda deneyimli değilim sadece fikir yürütüyorum. En kısa zamanda iyileşmesi dileklerimle.
|
Titanopsisler kışın hiç sulanmaz sayın günebakan. Büyük ihtimal bu nedenden dolayı kayıp veriyorsunuzdur. Toprak hala nemli ise bitkiyi topraktan arındırıp kökleri kurutup kuru bir harcın içine alın bence. Kendini toplarsa baharla birlikte yeniden bir sürü yeni titanopsisiniz olur.
|
Merhabalar, benim de iki adet titanopsisim var. Kışın sulama yapmıorum. Son sulamamı bayram öncesinde İstanbulda hava günlük güneşlik idi ve sıcaklık da on+ idi o zaman yaptım. Bayram dönüşü hava soğuduğu için yapmıyorum.
Bu arada ben uzun zamandır bu sitenin üyesiyim yazışmaları bilgi paylaşımını takip ediyor ancak aktif olarak katılmıyordum. Sevgiler Zeynep-Istanbul |
Tekrar merhaba. Yukardaki mesajıma ilaveten ve kendimi tanıtmak maksadı ile ben de bu sayfada yer alan arkadaşlar gibi kaktüs ve sukulentseverim, ilgim sevgim ve imkanlarım oranında toplayıcılık ve bakıcılık yapmaktayım. İlgim daha çok sukulentlere yönelik.
Değişik sukulent türleri özellikle mesemb olarak madlandırılan ya da söylenmesi ve okuması zor olan aizoaceae familyası ilgimi çekmekte. Bu familya cheridopsis, titanopsis, alainopsis, gibbaum argoryderma ve daha fazlası türleri içermektedir. Sayfa ve yazışma kuralları çerçevesinde bilgilerimi ve bilgilerinizi paylaşmaktan çok keyif duyarım. Site kurallarını yeni öğrenmekteyim. Selamlar |
Teşekkür ederim arkadaşlar topraktan çıkardım aşırı bir nemlilik yok ama yinede biraz kurusun diye kalorifer peteğinin altına koydumsonra tekrar yerleştiririm saksıya
|
Zeynepcim hoş geldin... Sevgiler... ;)
|
Hoşbuldum İlkincim, sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Titanopsis tohumlarım çimlendi ;)
İçinde hercai menekşe tohumları çimlenmiş olan bir saksıya serpmiştim, hiçbir özel bakım yapmadım. Arada bir normal suladım sadece. Fotoğraftaki büyük yeşillikler hercai menekşe, nokta gibi yeşillikler ise Titanopsisler ;) |
3 Eklenti(ler)
Kaktüs kardeşleri, Cevahir Migros'a yine çeşitli kaktüsler gelmiş ve yine 2.99 lira. Sizler için oradakilerin ve kendi aldığım iki tanenin fotoğrafını çektim, almak isteyenlere duyurulur.
En alttaki fotoğrafta solda olan lithops mu? Eğer öyleyse çok şanslıyım demektir.. |
Zeynep hanım hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar diliyorum.
|
Sayın Nariel, en alt resimdeki sol'daki sukkulentin adı pleiospilos nelii. Aman suyunu fazla kaçırmayın hemen ölüyorlar yoksa, şuanda durumu gayet güzel görünüyor güle güle bakın hepsine.
|
Sevgili Nariel, umarım burada ki migrosa da yeni çeşitler gelmiştir. Ben de gidip bakayım yarın da ayrıntıları yazayım :)
Buarada sanırım sağdaki bir lithops türü. İnşallah odur. Bulursam hemen ben de alayım bir tane. |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
hepsi bir arada :D
Eklenti 56673 |
Sayın S m x, kaktüslerinizin hepside çok hoş görünüyorlar. Ama 3. eklediğiniz grupta 2. saksıya bayıldım. Sanırım misket onlar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Narielin eklediklerini görünce bende bizim küçük migrosa gittim birtek bunu bulabildim bununda üstünde sahte çiçekler vardı çıkardım ama biraz tüyleride koptu
Eklenti 56686 |
migrostan bende yaklaşık 11 çeşit kaktüs aldım.resimde belirtiğiniz türlerin hemem hemen hepsini.inşallah kurumazlar.
sahte çiçekler çok hoş olmuş üstünde eve geldiğimde fark ettim sahte olduklarını:p |
Sn.İnceefe'ye
Alıntı:
|
günebakan fotoğraflarınızı sanırım yakın çektiğiniz için oldukça bulanık çıkıyor isterseniz biraz uzaktan çekin.
|
2 Eklenti(ler)
Haklısınız sayın Cembao ama telefonla çekince çok düzgün çıkmıyor bunlar biraz daha iyi galiba:)
Eklenti 57190 Eklenti 57191 |
2 Eklenti(ler)
Parodia'm tohum verdi, yumuşak bir fırçayla ortasını oynamıştım çiçekliyken:)
[ATTACH]Eklenti 57236[/ATTACH] |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025