agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

galip yüksel 20-01-2009 12:07

Selam Kaktüs dostları

Bende bir kaktüs ve sukullent severim. İstanbulda yaşıyorum.Yeni başladığım bir hobi ama 20 adeti aştım bile.Bauhaus migros carrefouru devamlı ziyaret edip yeni gelen ürünlerden alıyorum.Şu anda fıyatları 4 tlden başlayıp 15 tlye kadar çıkıo.Bu hafta Eminönünede gidip bakacağım.Selamlar

bahtiyar02 27-01-2009 19:49

işte kaktüslerim

5 Eklenti(ler)
merhaba dostlar....kaktüslerimin resimlerini en sonunda yükleye bildim;)..
kaktüslerin türlerini siteden takip ediyorum.benim sorunum kullanılması gereken toprak çeşidi ve saksı değişimi hakkında genel bilgi.siteye baktım ben göremedim sanırım yanlış arıyor olabilirimde.
saygılar

bahtiyar02 27-01-2009 20:24

diğer kaktüslerim

5 Eklenti(ler)
resimlerin devamı var daha;)

bahtiyar02 27-01-2009 20:31

3 Eklenti(ler)
iki saksıya karma türleri ektim.toprak olarak tor+kırmızı toprak akvaryum kumu karıştırıp bir karışım hazırladım.saksının dibine iri bitki kumunu koydum sonra hazırladığım nemli toprak karışımını saksıya koyup ardından tek tek kaktüsleri diktim.üstüne yine iri kumu serdim.su kullanmadım toprak nemli olduğu için.evim kaloriferli salona koydum.yaptığım uygulama doğrumu sizce? saygılar

johnny guitar 27-01-2009 20:38

Yeni başlayan biri olarak gönderilen resimlere imrenerek bakıyorum.Tohumları ekmeye başladık demekki seneye bu sayfalar almayacak resimleri.Bu iş bir hastalık başlayınca bırakılmıyor ha şu tohumu ha bu tohumu alayım derken hergün kargo geliyor eve neredeyse.Hastalık deyince(tedavisi yok sanırım)Bir taş plakla kayıt işine başlamıştım ha bugün ha yarın şu 45 lik bu 33 lük derken tam 30 yıl geçmiş aradan.Kaktüs işide buna benzeyecek galiba.
Saygı ve sevgilerimle.

bahtiyar02 28-01-2009 12:57

sevgili johnny guitar çok haklısınız bir kaç adetle başlıyorsun sonra bir bakıyorsun onlarcası olmuş.bu kesinlikle bağımlılık yapıyor.Bana görede tedavisi hiç yok.
saygılarımla

Nariel 04-02-2009 10:53

1 Eklenti(ler)
Yine Cevahir Migros'tan ilginç bir kaktüs aldım. Yalnız bu sefer ilginin arttığını farkedip fiyatını artırmışlar, önceden hep 2.99 lira olan kaktüsler bu sefer 3.25 lira olmuş. Minnacık birşey, dikenleri kızıl ve batınca yakıyor.

İlkin 04-02-2009 11:31

Vayy buna bayıldım, tablo gibi, maşallah ya. ;) Çok güzel...

selenn 04-02-2009 12:20

Dikenlerin koyu rengi çok etkileyici, güle güle büyütün.

Engin 04-02-2009 15:51

1 Eklenti(ler)
Nariel ben yazın almıştım, bakın şu anda yavruları ve açmak üzere olan tomurcukları var.

Sizinki de 6 aya kadar bundan büyük olur.Çok hızlı büyüyen bir kaktüs türü bu.

Adalet Yağcı 04-02-2009 16:07

Bu başlığa ilk defa yazıyorum, nedense bu güne kadar kaktüslerle pek ilgilenmedim, ama bu gün gelen mail oldukça ilginçti sizlerle paylaşmak istedim.
Bundan sonra ben de kaktüs kardeşliğine katılacağım anlaşılan:)

Kaktus !
Bu dikenli bitkinin ne ise yaradigini ne icin yaratildigini bileniniz varmi ?
Yok tabi...
Unutmayin ki dunyadaki hersey bir amacla yaratilmistir.
Mesela kaktus!
Kaktus radyosyonu emmekte ve bu yuzden en buyuk nukleer santral yakinlarinda tonlarca kaktus bulunmakta.
Gunumuzde yapilan arastirmalar, bu bitkinin yaralarin iyilestirilmesinden radyasyonun mutajenik etkilerinin azaltilmasina,
artrit tedavisine yardimci olmaktan kansere karsi korunmaya kadar bircok alanda etkili oldugunu ortaya koyuyor...
Ayrica gecenlerde istanbulda bir banka subesi tam 250 adet kaktus siparisi verdi.
Ne icin?
Bilgisayarlarin yanina koymak icin.
Herkes evinde hatta her odada mutlaka kaktus bulundurmalı.

Evet mail bu kadar, gerçeklik payı ne kadar bilmiyorum, onu da kaktüsseverler araştırsın artık.

halilaras 04-02-2009 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Engin (Mesaj 355265)
Nariel ben yazın almıştım, bakın şu anda yavruları ve açmak üzere olan tomurcukları var.

Sizinki de 6 aya kadar bundan büyük olur.Çok hızlı büyüyen bir kaktüs türü bu.

Sayın engin veya Engin'in eklediği fotodaki kaktüsün adını bilen arkadaşlar, aşağıda linkini verdiğim başlığa kaktüsün adını yazabilir misiniz acaba?

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12111

Hızlı büyüyen diğer kaktüs türlerini de yazarsanız sevinirim.

Engin 04-02-2009 20:49

Halilaras, aslında bütün kaktüsler hızlı büyür benim kanımca.Yani özel olan hızlı büyümesi değil yavaş büyümesi kaktüsün.Belki en yavaş büyüyen kaktüsler diye bir bölüm daha uygun olurdu.Genel olarak benim tecrübelerime göre astrophytum lar yavaş büyür onun dışındaki tüm kaktüsler uygun ışık koşullarında bol su verildiğinde 4 katı bile hacim yapabilirler bir sene içerisinde.

Hızlı büyüyen kaktüsleri özel olarak alıp yetiştireyim,çoğaltayım zamandan kazanayım diyorsanız, mammillaria lar yeni başlayanlar için, bol yavru vermelerinden dolayı,bakımının görece kolay olmasından dolayı ve çok hızlı gelişmelerinden dolayı tercih edilebilir.

selenn 04-02-2009 21:43

Halilaras, Mammillaria ve Opuntia türleri kaktüs bakımı çerçevesinde uygun ışık, toprak karışı ve sulama periyodu sağlandığı taktirde hızlı gelişmeleri ile sizi memnun edecek türlerdir. Bunun yanısıra sütun kaktüslerden Cereus peruvianus, Eriocereus jusbertii ve Trichocereus spachianus türleri de hızlı boy atan bitkilerdir.

Kendi yetiştirdiklerim arasında ayrıca Rebutia ve Chamacereus silvestrii türleri de hızlı gelişmeleri ile dikkatimi çeken türler.

halilaras 05-02-2009 12:46

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İlgili başlığa ekledim.
Artık geriye onları edinmek kaldı. ;)

Bir kısmı bende vardı.

Kemal Kabcık 06-02-2009 01:43

Kaktüs Kardeşliğini Yaşatabilmek İçin!.

Saygıdeğer Arkadaşlar;

Şu an elimde, ANTALYA'da bulunan bir KAKTÜS ÇİFTLİĞİ'nden satın aldığım 4 tane küçük kaktüsüm bulunmaktadır. Elimde bulunan kaktüslerin adını bilmiyorum!.

Ben; KAKTÜS KARDEŞLİĞİ PAYLAŞIMI adına: ilk mesajını, KAKTÜS KARDEŞLİĞİ paylaşım sayfasına düşüren KARDEŞİMİZE, kaktüslerimden birini hediye etmek istiyorum!.

NOT: Kaktüslerimden sadece bir tanesini hediye etmek istiyorum; KAKTÜS KARDEŞLİĞİ AYAKTA KALMASI ÜMİDİYLE!. Hediyesini düşündüğüm kaktüsü; PTT-KARGO ile, ücretsiz adrese teslim etmek istiyorum!. İlk mesaj yazan kardeşimiz, özel mesajla adres bildirimi yapmasını önemle rica ederim!. Bana bu konuda yardımcı olacak KAKTÜS KARDEŞLİKLERİNE, şimdiden; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR ederim!.

SAYGILARIMLA!.
= ALİ KEMAL =
SEVGİLERİMLE!.

Kemal Kabcık 06-02-2009 08:36

Teşekkürler!. Saygılarımla!.

Kendi paylaşımlarım adına açtığım sayfada, kaktüs talebinde bulunan ilk mesajı aldım ve Saygıdeğer Kardeşimizden adres beklemekteyim!.

İlgilerinize TEŞEKKÜR eder, SAYGILARIMI sunarım!.

pembegül 08-02-2009 16:58

Sevgili darla sizin gönderdiğiniz aloe vera altı yaprak oldu ve yanından birde sürgün verdi.Çiçeğime baktıkça kaktüs kardeşim darlayı hatırlıyorum kardeşim darlaya ve siz kardeşlerime sevgiler inşaallah kaktüsleriniz istediğiniz gibi gelişir ve sizi mutlu eder.

selenn 08-02-2009 22:55

Bugün Bauhaus'taki bitkilere gözatmak niyetiyle gittim fakat birçok kaktüsün bakımsızlığını görünce çok üzüldüm. Kaktüs ve sukulentlerin satışının yapıldığı stand dışında bir yere gözden çıkarılmış saksıları istiflemişler. Aralarında acaba yaşatılabilecek birşeyler bulunur mu diye bakındım ama çok kötü durumdaydılar. Standdakiler ise idare eder haldelerdi. Benzer durumu birçok markette görüyorum ve çok üzülüyorum.

Eve geldiğimde ise lodos fırtınası sebebiyle balkonumun talan olduğunu gördüm. Saksılar yerlerde, topraklar tüm balkona yayılmış durumdaydı. Köklendirmek için ayırdığım çeliklerin birçoğu fırtınayla uçmuş.En çok da Echeveria Topsy Turvy'min kaybolmasına üzüldüm. Ablamdan bir kök almıştım. Yazık oldu. Sabah aydınlıkta tekrar arayacağım. Çok üzüldüm:(

pembegül 10-02-2009 10:11

Sevgili selen çiçekleriniz için üzüldüm dilerim en kısa zamanda yeniden toparlanırlar sevgiler..

selenn 10-02-2009 10:16

Teşekkür ederim Sevgili Pembegül. Echeveria Topsy Turvy'mi buldum. Balkonda dağılan toprakları temizlerken bir saksı uçmasına engel olmuş. Onu bulunca sevincimi gören komşular halime bakıp herhalde bana deli demişlerdir:))

Nariel 12-02-2009 21:22

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, şu mesajda
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1683
gösterdiğim kaktüsüm büyüdü mü, yoksa su alıp şişti mi anlamış değilim:(. Ama birkaç günde gözle görülür derecede irileşti:

İlkin 13-02-2009 10:18

:)) Kesinlikle büyümüş, çok su vermeyin bu ara 1,5 ay daha sabredin bence...

Nariel 15-02-2009 21:41

1 Eklenti(ler)
Bana bu harika kaktüsten gönderebilecek biri var mı? Çiçekçilerde gözüm hep arıyor ama ayırt edemiyorum, karıştırıyorum.

günsu 16-02-2009 00:16

Sevgili Nariel istersen adresini özelime yaz ben gönderebilirim:)

Mine 16-02-2009 00:25

Sevgili Nariel, kaktüs sevenlerin çoğunda olan bir cins bu, mutlaka size mekan olarak yakın olanlardan vermek isteyenler olacaktır, ama oldu ki ses çıkmadı, ben seve seve gönderirim, siz duruma göre bana hatırlatırsınız :)

Nariel 19-02-2009 20:30

Sevgili Mine, çok teşekkür ederim ama sevgili günsu yollayabileceğini belirtmiş, ondan rica ettim :)

belki 28-02-2009 18:53

ben de nariel'in resminde ki kaktüse bayıldım. cinsi nedir ben çiçekçiler de arayayım. Ya da halk arasında bilinen bir adı varsa öyle arayayım da kazıklanmıyım :p
Bundan 10 küsür sene önce camın önünde bir sürü kaktüsümüz vardı, kardeşim de iki yaşlarındaydı kaktüslerin kardeşimin ayağına batmasıyla evimizde uzaklaştırılmaları bir oldu. :( (:
anneme resmi gösterdim de bu kaktüsten varmış bizde yıllar önce (:
çiçekler de bir günlükmüş. annem "bir günlük açıyorlar, sonra fıs diye sönüyorlar." dedi. :D

Nariel 11-03-2009 00:15

1 Eklenti(ler)
Kaktüsleriniz ne alemde? Açmaya başladılar mı?

Yeni kaktüsler aldım, 3'ü bir arada ;) Öyle güzel yaradılmışlar ki..

nisan0671 11-03-2009 13:00

Merhabalar.Sayan Ali Kemal bey'in kaktüs kardeşliği sayesinde gerek ben gerekse iş yerindeki arkadaşlarımda bir kaktüs hastalığı başladı ki sormayın.Mehtap Gürbüz hanımdan istediğimiz kaktüsler sayesinde bir de radyasyon karşı iyi geliyor diye öğrenince her masada bilgisayarın yanında birer ikişer kaktüs oldu. Hatta çiçekler de açıyorlar. Ne güzeller. Herkese tavsiye ediyoruz.
Selamlar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025