agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

nodesperat3 18-02-2013 10:36

Merhaba arkadaşlar, kaktüs merakı yeni başlayanlardanım. Bulunduğum ilde birkaç çiçekçi ve tek büyük market var burada hoşuma giden 5 çeşit kaktüs bulabildim. Muğla'da çeşit bulabileceğim yer bilen varsa ya da elinde fazladan yavru bulunan talip olabilirim.
Saygılarımla..

gülsu 18-02-2013 12:24

sn Cemre 77 bende bir cins ecveria var.

gülsu 18-02-2013 12:26

Sn N.Yıldız mesajınızı almadım. Özelimden yeniden yazarmısınız.

n.yıldız 18-02-2013 12:57

Sevgili Gülsu mesaj özelinize gönderildi. Sivas'tan herkese sevgiler.

mltmzfr 18-02-2013 14:51

kaktüslere karşı yeni yeni ilgi duymaya başladım çok değişik bir bitki türü. dağıtıma yetişebildiysem sayın cemre 77 bana da o güzelliklerden gönderebilir misiniz acaba?

fund@ 06-04-2013 18:04

Arkadaşlar Chamaecereus silvestrii bitkimin saksısını değiştirirken aldığım fazlalık yavruları dağıtmak istiyorum. Sakarya da olan kişilere elden verebilirim. kargo ile de yollarım ama kargo parasına değer mi bilemiyorum..

fund@ 11-04-2013 18:28

fazlalık yavru kaktüslerimden tek kişilik bir paket hazırladım..adresini özel mesaj atan ilk kişiye göndereceğim. içindekiler;
Chamaecereus silvestrii
Opuntia microdasys
Echeveria
Opuntia phaeacantha flavispina
sedum( pembe açar)
Opuntia phaeacantha flavispina
Mammillaria prolifera
Pembe yılbaşı
Kaynana topuzundan minicik 2 yavru
mum çiçeği( isteğe göre )

fund@ 11-04-2013 19:25

özelime mesaj atan 2 kişiye yarın gönderim yapacağım. başka elimde yavru kalmadı.

nova35 11-04-2013 19:40

teşekkürler..

gizsu 12-04-2013 14:15

Merhaba arkadaslar alanyada araya araya bulamadigim turlerden sempervivum cok istiyorum,ozellikle sarkanlardan minicik bile gonderebilecek varsa cok mutlu olurum..

esinruzgar 12-04-2013 15:55

5-6kişiye
Aloevera
binlerin annesi
ve adını bilmediğim bir sukkulent çeşidi var, fotoğrafını ekliyorum
onlardan göndermek istiyorum.

Elinde yuvarlak sedum burrito gibi ya da boncuk gibi salkım saçak uzayan sedum türlerinden olan varsa da onlardan rica ediyorum.

esinruzgar 12-04-2013 16:06

1 Eklenti(ler)
İşte adını bilmediğim tür: solda çiçekli olan, bundan da gönderebilirim. Net çıkmamış foto ama anlayanlar tanır herhalde:)

fund@ 12-04-2013 16:55

Sevgili Druppel ve nova35 kargonuzu bugün yolladım..elinize geçince haber verin lütfen

nova35 12-04-2013 18:00

cok tesekkürler Sevgili Funda..

Druppel 12-04-2013 22:25

Eline sağlık, alır almaz sendeyim:p

nova35 13-04-2013 18:37

Sevgili Funda kaktüsler ve mum ciçeği çeliği elime gecti.İnanmıyorum bu kadar cok cesidi birarada hic görmemiştim.Ne kadar cok ceşit göndermişsin.Öyle özene bezene diktik ki anlatamam.Gönülden cok cok tesekkür ediyorum ben ve ailem adına, hepimiz sayende kaktüs delisi olduk.Kaktüsleri ektik ailece sayfanı ziyaret ettik.Nazar degmesin maşallah.Harika kaktüsler insallah bizimkiler de bu sekilde acar. Mum cicegini de suda bekletiyorum.1-2 güne kadar ekicem.Hakkını helal et cok zahmet verdim.Tekrar cok cok tesekkürler.

fund@ 13-04-2013 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nova35 (Mesaj 1138189)
Sevgili Funda kaktüsler ve mum ciçeği çeliği elime gecti.İnanmıyorum bu kadar cok cesidi birarada hic görmemiştim.Ne kadar cok ceşit göndermişsin.Öyle özene bezene diktik ki anlatamam.Gönülden cok cok tesekkür ediyorum ben ve ailem adına, hepimiz sayende kaktüs delisi olduk.Kaktüsleri ektik ailece sayfanı ziyaret ettik.Nazar degmesin maşallah.Harika kaktüsler insallah bizimkiler de bu sekilde acar. Mum cicegini de suda bekletiyorum.1-2 güne kadar ekicem.Hakkını helal et cok zahmet verdim.Tekrar cok cok tesekkürler.

Sağ salim eline geçmelerine sevindim..ne demek hakkım varsa helal olsun..fazla olan yavruları atmaya kıyamıyorum..bu sayede sizin gibi başka kişileri de kaktüslerle tanıştırmış oluyorum ne güzel.:D:D bu kadarla kalmaz merak etme, sayıları günden güne çoğalacaktır. gittiğiniz her yerde ilginiz onlara yönelecektir. inşallah hepsi tutar ve çiçeklerinizi görürsünüz..ailenize de selamlar..güle güle büyütün.

nova35 13-04-2013 20:00

cok tesekkürler sevgiler...

orcanöbekçi 15-04-2013 23:28

Sevgili nova35,
Yazını yeni gördüm,hoya çeliklerini suya koydum demişsin.Yeşillim'in hoya dağıtım sayfasında okumuştum,hoyaları suda hiç bekletmeyin suyu sevmezler diye.Yeşillim'in sayfasına bir girinde eğer doğru okuduysam hemen sudan çıkartın.Sayın yeşillim bana gönderdi ve ben hiç suya koymadan toprağa diktim.Saygılar.

Druppel 16-04-2013 10:11

Teşekkürleerrr

Fundacım çok teşekkürler ben de bugün ulaştım paketime
Kaç gündür PTT kargonun kapısını aşındırdım, yetmedi gidemediğim zamanlarda bir de insanları telefonla taciz ettim, bıktırdım kendimden ama helal olsun sabırla dayandılar bana:p meğer paketim onlarda değilmiş, bu sabah bir kargo firmasından aradılar ve paketimin şubede beklediğini söylediler. Hemen gittim aldım geldim :D ne kadar zengin bir paket hazırlamışsın, birazdan dikeceğim herbirini, bi hava alsınlar değil mi bunca yoldan geldiler :p önce sana haber vereyim demiştim
Beni çok mutlu ettin Allah sana daha çok mutluluklar yaşatsın ben şimdi eldivenleri giyip işe koyulacağım
Bir kere daha teşekkür ederim

gizsu 16-04-2013 10:33

Ya paylasmayi seven biri bana denk gelmiyor ya da herkes bitkilerini kendine sakliyor birdaha kimseden birsey istememek lazim , msj yaziyorum cevap bile vermiyor insanlar..

nova35 16-04-2013 13:22

Tesekkürler sevgili Orcanöbekci dün sudan cıkarıp ektim fotograflarını da koydum zaten yanlıs dikmişim söktüm tekrar yaptım :) Mum cicegi sayfasında görebilirsiniz.. Umarım köklenir :(

fund@ 16-04-2013 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Druppel (Mesaj 1139627)
Fundacım çok teşekkürler ben de bugün ulaştım paketime
Kaç gündür PTT kargonun kapısını aşındırdım, yetmedi gidemediğim zamanlarda bir de insanları telefonla taciz ettim, bıktırdım kendimden ama helal olsun sabırla dayandılar bana:p meğer paketim onlarda değilmiş, bu sabah bir kargo firmasından aradılar ve paketimin şubede beklediğini söylediler. Hemen gittim aldım geldim :D ne kadar zengin bir paket hazırlamışsın, birazdan dikeceğim herbirini, bi hava alsınlar değil mi bunca yoldan geldiler :p önce sana haber vereyim demiştim
Beni çok mutlu ettin Allah sana daha çok mutluluklar yaşatsın ben şimdi eldivenleri giyip işe koyulacağım
Bir kere daha teşekkür ederim

Güle güle, mutlulukla büyütün...ptt kargonun sistemi çalışmıyormuş o gün. ben de yurtiçi kargoya vermiştim. kusura bakma bunu söylemeyi unutmuşum..neyse ki sağ salim elime ulaşmasına sevindim..kolay gelsin diyelim sana. umarım hepsi tutar.

n.yıldız 16-04-2013 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1139638)
Ya paylasmayi seven biri bana denk gelmiyor ya da herkes bitkilerini kendine sakliyor birdaha kimseden birsey istememek lazim , msj yaziyorum cevap bile vermiyor insanlar..

Sevgili gizsu, 40 gün önce sevgili Feriha hanım sayesinde kaktüs ve sukulent sahibi oldum. Şu an 2 kaktüs, 7-8 çeşit sukulentim var. Kaktüsüm minicik yavrular vermeye başladı bile. Ama henüz çok küçükler. Paylaşılacak duruma geldiklerinde ilk sizi hatırlayacağım. Eminim paylaşmak daha güzel bir duygudur.
Sitedeki herkesin çok yardımsever olduğuna inanıyorum. Ümitsizliğe kapılmayın. Sağlıcakla kalın.

nuray 16-04-2013 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1139638)

sevgili gizsu elimde pek fazla çeşidim yok adresinizi yazarsanız olanlardan gönderebilirim

n.yıldız 16-04-2013 15:30

Arkadaşlar, kaktüsüm 40 gün önce geldiğinde çap 1 cm. boy 7 cm kadardı. 3 cm uzadı. Bu normal mi?
Gövdesinde minicik yavruları var. Ayırmasam bir şey olur mu?
Ayırmak için ne kadar büyümeliler?
Maalesef türünü bilmiyorum. O yüzden yazamadım. Umarım çoğaltıp paylaşmayı becerebilirim. ( Yeri çok aydınlık, bazen de güneşin önünde duruyor)

Druppel 16-04-2013 18:24

Canın sağolsun arkadaşım, kendimi sabreden derviş gibi hissettim, hani şu muradına eren vardı ya :D
Resmen 5 kişilik çelikler göndermişsin, çok teşekkür ederim diktim bakalım, tutar diye tahmin ediyorum, azıcık da güneşli olaydı havalar :p
Bıdık bıdık öyle sevimliler ki

blgctn 16-04-2013 20:10

kardeşliğe katılmak için özel bir şart var mı? kaktüs sevgisi dışında.

n.yıldız 17-04-2013 10:01

Kaktüsleri sevmek yeterli bence. Zaten sitede biraz vakit geçirince çok güzel kardeşliklere ve arkadaşlıklara şahit olabilirsiniz.
2415 no' lu mesajıma cevap veren olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

fund@ 17-04-2013 16:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız (Mesaj 1139847)
Arkadaşlar, kaktüsüm 40 gün önce geldiğinde çap 1 cm. boy 7 cm kadardı. 3 cm uzadı. Bu normal mi?
Gövdesinde minicik yavruları var. Ayırmasam bir şey olur mu?
Ayırmak için ne kadar büyümeliler?
Maalesef türünü bilmiyorum. O yüzden yazamadım. Umarım çoğaltıp paylaşmayı becerebilirim. ( Yeri çok aydınlık, bazen de güneşin önünde duruyor)

resim koyarsan daha net bir şey söyleyebilirim. kaktüsünüz yılan kaktüsü türlerinden mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025