agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

gizsu 17-04-2013 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray (Mesaj 1139843)
sevgili gizsu elimde pek fazla çeşidim yok adresinizi yazarsanız olanlardan gönderebilirim

Bu msj yazmaniz bile yeter benim icin:) bu gun yasadigim bir olay tamamen hayal kirikligi yaratti ve cok uzdu,ben elimdeki kucucuk bitkiyi bile paylasiyor hatta arkadaslarim istedi diye gidip aldigim kisiden birdaha istiyorum tepki gosterilmesini bile goze alarak ama anladim ki ben yanlis yapiyorum cok uzuldum..

n.yıldız 17-04-2013 16:23

Resim eklemeyi henüz bilmiyorum ama en kısa zamanda öğrenip eklerim. Yılan kaktüsüne benziyıor ama emin olamıyorum. Teşekkürler fund@

fund@ 17-04-2013 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız (Mesaj 1140414)
Resim eklemeyi henüz bilmiyorum ama en kısa zamanda öğrenip eklerim. Yılan kaktüsüne benziyıor ama emin olamıyorum. Teşekkürler fund@

alttaki mesaj bölümünde 'gelişmiş moda dön' tıkla. orada fotoğraf yükle diye bir kısım var

feriha 17-04-2013 17:34

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız (Mesaj 1139847)
Arkadaşlar, kaktüsüm 40 gün önce geldiğinde çap 1 cm. boy 7 cm kadardı. 3 cm uzadı. Bu normal mi?
Gövdesinde minicik yavruları var. Ayırmasam bir şey olur mu?
Ayırmak için ne kadar büyümeliler?
Maalesef türünü bilmiyorum. O yüzden yazamadım. Umarım çoğaltıp paylaşmayı becerebilirim. ( Yeri çok aydınlık, bazen de güneşin önünde duruyor)

Eklenti 391489

Böyle mi gelişti sevgili n.yıldız?
Gövdede minik yavruları ayırmanız gerekmez.. Doldursun saksıyı, çiçeklensin inşallah.. Bu arada bazı dallar elinizde kalabilir onları çoğaltırsınız.. Bu mevsimde hızlı büyümesi normal sorun yok.. Yerinin aydınlık olması da güzel.. Güle güle büyütün..

n.yıldız 17-04-2013 19:38

Evet Feriha hanım. Ancak yavrular biraz büyüyünce buna daha çok benzerler.Şimdilik toplu iğne başından biraz büyükler.
Yana doğru uzama eğilimi var. Devrilecek diye korkuyorum. Bir de kaktüsler geç büyür diye küçücük saksıya koymuştum. Nerden bileyim ki.
Minik kaktüsümün annesini öpüyorum bu arada :)

Cheops 17-04-2013 20:24

Elinde Opuntia ficus indica tohumu olan varmı arkadaşlar.

nova35 17-04-2013 21:17

sevgili Funda bana gönderdigin kaktüslerden biri bugün yavru cıkarmıs kenarından annane olduk :) cok sasırdım normal mi? kendi yavru daha napcam simdi kalsın mı öyle panik oldum yavruyu görünce :)) elim ayagım dolastı yanlıs birsey yapmak istemiyorum :))) bana mı öyle geldi diyorum ama ekerken yoktu yanından cıkarmıs işte:)

fund@ 17-04-2013 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nova35 (Mesaj 1140603)
sevgili Funda bana gönderdigin kaktüslerden biri bugün yavru cıkarmıs kenarından annane olduk :) cok sasırdım normal mi? kendi yavru daha napcam simdi kalsın mı öyle panik oldum yavruyu görünce :)) elim ayagım dolastı yanlıs birsey yapmak istemiyorum :))) bana mı öyle geldi diyorum ama ekerken yoktu yanından cıkarmıs işte:)

yukarıda resmi olan kaktüs mü? eğer o ise çok normal, çünkü sürekli yavru verir kendisi. ne güzel demek ki büyüyor kaktüsün..kendi haline bırak hiç elleme..yavrular çok çabuk kopar:D:D

nova35 17-04-2013 22:58

hayır o değil, gönderdiklerinin icinde en büyük olan yuvarlak isimlerini bilmiyorum ki :) üstünde minicik bir pembe kurumus cicek vardı hatta..
bu arada tekrar yavrular olursa ve fazla olursa farklı çeşitlerinden almayı cok isterim sevgili Funda cok da sevinirim aklında olayım lütfen :)fazla olmuyorumdur insallah :)

fund@ 17-04-2013 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nova35 (Mesaj 1140658)
hayır o değil, gönderdiklerinin icinde en büyük olan yuvarlak isimlerini bilmiyorum ki :) üstünde minicik bir pembe kurumus cicek vardı hatta..
bu arada tekrar yavrular olursa ve fazla olursa farklı çeşitlerinden almayı cok isterim sevgili Funda cok da sevinirim aklında olayım lütfen :)fazla olmuyorumdur insallah :)

bahsettiğin kaktüsün de yavruları fazla olur..hatta tüm saksıyı yavrularla dolduracak bir süre sonra. üzerindeki pembe şey tohum kesesi.;)

nova35 17-04-2013 23:14

ama çiçekti o hatta kurumustu saksının yanında duruyor düşmüş:)

nova35 17-04-2013 23:17

hatta kaktüsün kenarında kurumus topragın üstünde duruyor öylece atmaya da kıyamıyorum icinde tohummu var yani o cicegin simdi

blgctn 18-04-2013 06:53

http://www.kadinlar.tc/wp-content/up...LAR%C4%B0A.jpg
Kakteen 2 | Flickr - Photo Sharing!
http://www.plantoftheweek.org/image/stapelia.jpg
bana bunlardan göndermek isteyen var mı?:o

fund@ 18-04-2013 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nova35 (Mesaj 1140675)
hatta kaktüsün kenarında kurumus topragın üstünde duruyor öylece atmaya da kıyamıyorum icinde tohummu var yani o cicegin simdi

aç bak istersen küçük siyah noktalar varsa tohumdur.

nova35 18-04-2013 10:55

Neler oluyor, dünyadan haberimiz yokmus aksam dediğin gibi yaptım actım baktım kücük siyah birseyler var icinde tohum sanırım :) İnsallah zedelememişimdir tohumu.Peki cicekmi tohum kesecigi mi nerden anlasılıyor bir de o tohumları napayım ne zaman ekeyim nasıl sulayım aydınlıga mı karanlıga mı koyayım? Sayende öyle yeni seyler ögrendik ki cok tesekkürler :)

n.yıldız 18-04-2013 12:57

Çiçek kuruyup tohum oluşturur nova35. O siyah minicik şeyler tohumdur. Ama ekimle ilgili tecrübem yok maalesef.
Kaktüs ve sukulentlerle ilgilenmeye yeni başladım. Resmen hastalık haline geldi.
Elinde kaktüs yavrusu olup da paylaşmak isteyen olursa talibim. Burada kaktüs yönünden imkanlar çok sınırlı. Üzerlerinde de çirkin yapay çiçekler var. Onlardan hiç hoşlanmıyorum.
Hepinize bol çiçekli günler diliyorum.

n.yıldız 18-04-2013 13:07

[QUOTE=blgctn
bana bunlardan göndermek isteyen var mı?:o[/QUOTE]

Elimde Staphelia grandiflora var. (umarım doğru yazmışımdır) 45 gündür bendeler. Taaa Ankara' dan geldiler. Şimdi yanından yavrular vermeye başladı. Çok hızlı büyüyor. Çiçek rengini bilmiyorum, bordo olabilir. Eğer isterseniz gönderebilirim.(Ama maalesef diğerlerinden yok.Keşke olsa da seve seve paylaşsam)

nova35 18-04-2013 13:45

Ben de Funda Hanım sayesinde yeni ilgilenmeye basladım sevgili n.yıldız minik minik bebekler var simdilik bendede.Belki ilerde benimkiler de büyür bende iyice ögrenirim sonra buradan paylasırım herkesle :)

n.yıldız 18-04-2013 13:57

Güzellikler paylaşılınca çok daha değerli oluyor. Bana gelenler öyle en azından. Elimde çok az çeşit olmasına rağmen, çoğaltıp paylaşmak istiyorum.
Hayat paylaşınca güzel :)

fund@ 18-04-2013 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nova35 (Mesaj 1140835)
Neler oluyor, dünyadan haberimiz yokmus aksam dediğin gibi yaptım actım baktım kücük siyah birseyler var icinde tohum sanırım :) İnsallah zedelememişimdir tohumu.Peki cicekmi tohum kesecigi mi nerden anlasılıyor bir de o tohumları napayım ne zaman ekeyim nasıl sulayım aydınlıga mı karanlıga mı koyayım? Sayende öyle yeni seyler ögrendik ki cok tesekkürler :)

mammillaria prolifera kaktüsün adı..internette resimlerine bakarsan çiçeklerini ve tohumlarını görebilirsin. ilkbaharda çiçek açıyor, sonbaharda kuruyan çiçeklerden pembe renkli tohum kapsülleri oluşuyor. ben hiç tohumlarından çoğaltmayı düşünmedim.çünkü çelikten çok çabuk büyüyor ve yavruluyor zaten..

nova35 18-04-2013 19:33

tesekkür ederim :)
bakıyorum hemen..

blgctn 18-04-2013 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız (Mesaj 1140909)
Elimde Staphelia glandiflora var. (umarım doğru yazmışımdır) 45 gündür bendeler. Taaa Ankara' dan geldiler. Şimdi yanından yavrular vermeye başladı. Çok hızlı büyüyor. Çiçek rengini bilmiyorum, bordo olabilir. Eğer isterseniz gönderebilirim.(Ama maalesef diğerlerinden yok.Keşke olsa da seve seve paylaşsam)

sevgili n.yıldız seve seve kabul ederim ******.

bende yeni yeni başladım kaktüs toplamaya birkaç tür var elimde isimlerini bilmesemde :$ yavru vermeye başladıklarında ben de buradan paylaşımda bulunmak isterim ;)

Zemzem 18-04-2013 22:33

Gözün aydın 'kaktüs kardeşliği' yeni bir kardeşin oldu :)

n.yıldız 19-04-2013 08:17

Sevgili blgctn, beni ilk sıraya yazar mısınız?
Birkaç gün buralarda değilim. 23 Nisan' dan sonra haberleşiriz. Yavrunuz biraz büyüsün göndereyim.

Cheops 21-04-2013 23:27

Fazla Kaktüs Tohumu olan varsa bana da yollayabilir mi?

coskun8553 22-04-2013 22:34

Arkadaşlar saksı değişimlerinin yapıldığı bu günlerde kaktüs çeliği ve yavrusu paylaşmak isteyen var mı ;)

blgctn 24-04-2013 20:47

http://img294.imageshack.us/img294/3...1161bisbc8.jpg

böyle bir şeye sahip olup paylaşmak isteyen?

vehibe 26-04-2013 18:47

Hepimiz bunun arayışındayız inan:)

ÖZGÜRİX 26-04-2013 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blgctn (Mesaj 1144113)
http://img294.imageshack.us/img294/3...1161bisbc8.jpg

böyle bir şeye sahip olup paylaşmak isteyen?

Merhaba arkadaşlar linkte paylaşılmız kaktüsün adı ne ve nasıl çoğaltırız?

fund@ 26-04-2013 19:55

resimdeki kaktüs 'Aporocactus'..dallarından koparıp dikersen çoğalır. ne yazık ki benin bir aporocactusüm yok

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025