![]() |
Alıntı:
|
Resim eklemeyi henüz bilmiyorum ama en kısa zamanda öğrenip eklerim. Yılan kaktüsüne benziyıor ama emin olamıyorum. Teşekkürler fund@
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Böyle mi gelişti sevgili n.yıldız? Gövdede minik yavruları ayırmanız gerekmez.. Doldursun saksıyı, çiçeklensin inşallah.. Bu arada bazı dallar elinizde kalabilir onları çoğaltırsınız.. Bu mevsimde hızlı büyümesi normal sorun yok.. Yerinin aydınlık olması da güzel.. Güle güle büyütün.. |
Evet Feriha hanım. Ancak yavrular biraz büyüyünce buna daha çok benzerler.Şimdilik toplu iğne başından biraz büyükler.
Yana doğru uzama eğilimi var. Devrilecek diye korkuyorum. Bir de kaktüsler geç büyür diye küçücük saksıya koymuştum. Nerden bileyim ki. Minik kaktüsümün annesini öpüyorum bu arada :) |
Elinde Opuntia ficus indica tohumu olan varmı arkadaşlar.
|
sevgili Funda bana gönderdigin kaktüslerden biri bugün yavru cıkarmıs kenarından annane olduk :) cok sasırdım normal mi? kendi yavru daha napcam simdi kalsın mı öyle panik oldum yavruyu görünce :)) elim ayagım dolastı yanlıs birsey yapmak istemiyorum :))) bana mı öyle geldi diyorum ama ekerken yoktu yanından cıkarmıs işte:)
|
Alıntı:
|
hayır o değil, gönderdiklerinin icinde en büyük olan yuvarlak isimlerini bilmiyorum ki :) üstünde minicik bir pembe kurumus cicek vardı hatta..
bu arada tekrar yavrular olursa ve fazla olursa farklı çeşitlerinden almayı cok isterim sevgili Funda cok da sevinirim aklında olayım lütfen :)fazla olmuyorumdur insallah :) |
Alıntı:
|
ama çiçekti o hatta kurumustu saksının yanında duruyor düşmüş:)
|
hatta kaktüsün kenarında kurumus topragın üstünde duruyor öylece atmaya da kıyamıyorum icinde tohummu var yani o cicegin simdi
|
http://www.kadinlar.tc/wp-content/up...LAR%C4%B0A.jpg
Kakteen 2 | Flickr - Photo Sharing! http://www.plantoftheweek.org/image/stapelia.jpg bana bunlardan göndermek isteyen var mı?:o |
Alıntı:
|
Neler oluyor, dünyadan haberimiz yokmus aksam dediğin gibi yaptım actım baktım kücük siyah birseyler var icinde tohum sanırım :) İnsallah zedelememişimdir tohumu.Peki cicekmi tohum kesecigi mi nerden anlasılıyor bir de o tohumları napayım ne zaman ekeyim nasıl sulayım aydınlıga mı karanlıga mı koyayım? Sayende öyle yeni seyler ögrendik ki cok tesekkürler :)
|
Çiçek kuruyup tohum oluşturur nova35. O siyah minicik şeyler tohumdur. Ama ekimle ilgili tecrübem yok maalesef.
Kaktüs ve sukulentlerle ilgilenmeye yeni başladım. Resmen hastalık haline geldi. Elinde kaktüs yavrusu olup da paylaşmak isteyen olursa talibim. Burada kaktüs yönünden imkanlar çok sınırlı. Üzerlerinde de çirkin yapay çiçekler var. Onlardan hiç hoşlanmıyorum. Hepinize bol çiçekli günler diliyorum. |
[QUOTE=blgctn
bana bunlardan göndermek isteyen var mı?:o[/QUOTE] Elimde Staphelia grandiflora var. (umarım doğru yazmışımdır) 45 gündür bendeler. Taaa Ankara' dan geldiler. Şimdi yanından yavrular vermeye başladı. Çok hızlı büyüyor. Çiçek rengini bilmiyorum, bordo olabilir. Eğer isterseniz gönderebilirim.(Ama maalesef diğerlerinden yok.Keşke olsa da seve seve paylaşsam) |
Ben de Funda Hanım sayesinde yeni ilgilenmeye basladım sevgili n.yıldız minik minik bebekler var simdilik bendede.Belki ilerde benimkiler de büyür bende iyice ögrenirim sonra buradan paylasırım herkesle :)
|
Güzellikler paylaşılınca çok daha değerli oluyor. Bana gelenler öyle en azından. Elimde çok az çeşit olmasına rağmen, çoğaltıp paylaşmak istiyorum.
Hayat paylaşınca güzel :) |
Alıntı:
|
tesekkür ederim :)
bakıyorum hemen.. |
Alıntı:
bende yeni yeni başladım kaktüs toplamaya birkaç tür var elimde isimlerini bilmesemde :$ yavru vermeye başladıklarında ben de buradan paylaşımda bulunmak isterim ;) |
Gözün aydın 'kaktüs kardeşliği' yeni bir kardeşin oldu :)
|
Sevgili blgctn, beni ilk sıraya yazar mısınız?
Birkaç gün buralarda değilim. 23 Nisan' dan sonra haberleşiriz. Yavrunuz biraz büyüsün göndereyim. |
Fazla Kaktüs Tohumu olan varsa bana da yollayabilir mi?
|
Arkadaşlar saksı değişimlerinin yapıldığı bu günlerde kaktüs çeliği ve yavrusu paylaşmak isteyen var mı ;)
|
|
Hepimiz bunun arayışındayız inan:)
|
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar linkte paylaşılmız kaktüsün adı ne ve nasıl çoğaltırız? |
resimdeki kaktüs 'Aporocactus'..dallarından koparıp dikersen çoğalır. ne yazık ki benin bir aporocactusüm yok
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025