agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

lale76 22-01-2010 10:01

Arkadaşımdan alacağım yılbaşı çiçeğini toparlanmasını bekliyorum. İlginiz için sağolun skaraca, asya-

asya- 22-01-2010 13:40

Sn.skaraca çeliğinizi bugün ptt aps ile gönderdim. Elinize ulaşınca haber verirseniz sevinirim. Selamlarımla

skaraca 23-01-2010 00:23

Sayın asya-,

Çok teşekkür ediyorum. Bugün alamadım, yetişmedi sanırım; pazartesiye kaldı artık.

İrem Erdinç 12-02-2010 11:05

Espostoa nana

1 Eklenti(ler)
ESPOSTOA NANA'yı Eylül 2009 da gördüm, görüş o görüş aklımdan çıkmıyor. Bakmadığım, sormadığım yer kalmadı, bulamadım :(. Tek umudum burası! Yardımcı olursanız çook sevinir, mutluğun resmini çizerim :D.

merkürvenüs 13-02-2010 17:29

Merhaba,

Sn.İrem Erdinç resmini vermiş olduğunuz kaktüsten bugün İstanbul Bauhaus'ta gördüm belki sizde Ankara Bauhaus'ta bulabilirsiniz. Ben bir süre önce kaktüs tohumları ekmiştim çimlendiler ama henüz çok küçükler bir cm bile değiller ve ne tür oldukları da belli değil büyüsünler içlerinde istediğiniz türden varsa size yollayabilirim. Ama bir ay kadar sonra bana hatırlatın.

İrem Erdinç 15-02-2010 10:28

Teşekkürler

Çok teşekkür ederim merkürvenüs.

umıt79 16-02-2010 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale76 (Mesaj 562176)
umıt79 adresinizi yollayın. Uygun olduğunda yollayayım.

Sevgili Lale76 çok teşekkür ederim dün itibarıyle yavru kaktüsler elime geçti. Pet şişe içerisinde gayet korunaklı şekilde gelmişler. Gülibrişimler içinde çok sağolun ...

Sağlıcakla...

lale76 16-02-2010 22:39

Güle güle büyütün umıt79.

Tuba 19-02-2010 13:17

Merhaba,

Yaklasik iki sene kadar once bu basliktan kaktus ve sukkulentlerim olmustu. Neredeyse hepsi cok guzel koklenmis ayri ayri kaplarda guzel guzel yasiyorlardi. Benim hazirladigim guzel ortamda 8 ay kadar bensiz yasadilar ancak kisin peteklere yakin birakan sevgili kardesciklerim nedeniyle olup gitmislerdi. En son buroda kalan kaktusumu ayrmaya calisan sekreterim hepsini katledince elimde ilk aldigim kaktus disinda ne kaktus nede sukkulent kaldi.

Sindi yeniden baslamak istiyorum.

Elinde sukkulent kaktus celikleri olan arkadaslar bana da gonderebilirlerse cok sevinirim.

Aslinda kaktus tohumlari almistim ama cimlendiremedim, neden bilmiyorum halen toprakta yatiyorlar.

Yine de internetten karisik cesit kaktus ve sukkulent aldim ama bakalim yetirsitmeyi becerebilirmiyim...

Hasili, kaktus ve sukkulent yavrulariniza talibim, sevgiler...

venus_trap 22-02-2010 12:13

çiçek açan herhangi kaktüs cinsi elinde olan varmı teşekkürler

siniroluyorum 22-02-2010 16:40

Zaten tüm kaktüsler çiçek açar...

umıt79 22-02-2010 20:21

İşte bu durumu bilmiyordum!

Filiz 25-02-2010 10:29

2 Eklenti(ler)
Fotoğraftaki kaktüslerimden bir çelikle leş kaktüsü takas edebilecek varsa çok sevinirim.

Ümit Baran 26-02-2010 15:04

arkadaşlar kaktüs koleksiyonu yapmaya yeni başladım. osmaniyede fazla çeşit bulamıyorum bana da yavrulardan ya da çeliklerden yollayabilir misiniz?

oobd 01-03-2010 10:47

sevgili filiz bende leş kaktüsü var gönderebilirim.. yalnız çeliklerinin üçündende rica etsem mümkünmü?

Filiz 01-03-2010 14:59

Mümkündür gönderebilirim özelden adresinizi gönderin. Ancak kargoya perşembe günü verebilirim.

~SHİVA~ 04-03-2010 10:02

arkadaşalar ben seracıyım ama ne yazıkki ilimde çok aktif olamıyorum ilde degiştiremiyorum.
Meslegimdende kopmak istemiyorum bu nedenle çiçek yetiştirmeye karar verdim, evin şimdilik bir odasını boşaltım ve burda yavaş yavaş iç mekan saksı çiçekleri çogaltmaya başladım şimdilik elime geçen tohumları dikiyorum aslını isterseniz çok bişeyim yok :( daha yeni yeni çıkmaya başlayan yaprak güzelim var,yeni aldıgım 2 tane menekşem vede çuham var, ama kaucuk ve difanbahyam sultanım annanem tarafından çok yakında gelicek,bitkilerim biraz canlandıktan sonra çoğaltarak sizlerle paylaşa bilirim.Bu yeni oluşumuma siz bitki dostlarından yardım istiyorum saksıda yetişen mini kaktüslerden **** ne yolamak isterseniz,bana bu konuda destek olursanız çok sevinirim :)

arsenik 04-03-2010 16:15

1 Eklenti(ler)
herkese merabalar. kaktüs koleksiyonuma siteden bikaç kaktüs sever sayesnde başladım bimdi ufak ufak geliştiriyorum. geçen gün bu fotograftaki kaktüs hediye geldi acaba türünü bilen varmı kücücük saksıda duruyor daha büyüğe alırsam daha hızlı gelişirmi??

oki_1655 05-03-2010 03:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arsenik (Mesaj 590255)
herkese merabalar. kaktüs koleksiyonuma siteden bikaç kaktüs sever sayesnde başladım bimdi ufak ufak geliştiriyorum. geçen gün bu fotograftaki kaktüs hediye geldi acaba türünü bilen varmı kücücük saksıda duruyor daha büyüğe alırsam daha hızlı gelişirmi??

Sayın arsenik türünü bilmiyorum ama saksı yeterli görünüyor hatta onun için böylesi daha iyi bence.Bende de aynısı değil ama çok benzeri var tabi daha küçük.Yüksek olasılıkla aynı ailedenler ve çok çabuk büyüyen bir tür.

kızılelma 05-03-2010 13:31

geçen sene buradan bazı arkadaşlardan kaktüs aldım ama neden se ne kurudu nede boy attı aynı duruyor ne yapmam gerek bunun için

mgulegen 06-03-2010 13:55

selamlar Lale76 mesajlardan takip ettiğim kadarıyla süper bir kaktüs dağıtım üssü olmuşsun umarım bütün dağıttıkların çevrelerine uyum sağlamıştır.Ben de tohumdan üretmek için başladım internetten tohum aldım ama heralde beceremedim.....10 tohumdan 1 tanesi canlandı ama oda kaktüse pek benzemiyor......şimdi zamanı uygunsa banada ufaklıklardan gönderirmisin teşekkürler..

~SHİVA~ 09-03-2010 18:47

Bütün kaktüsleri dağıttınızmı sevgili bitki dostları bitanede olsa yokmu elinizde valla geçen ayın 27 sindne bu yana hergün bıkmadan aynı hevesle bu sayfayı açıyorum ama kimse bana yanıt yazmıyorr :(

umıt79 09-03-2010 19:14

Sevgili shiva biraz sabır sanırım sizede gereken.Bakın banada yaklaşık 65 gün önce ilk kaktüs gönderimleri yapılmıştı.

Bana sitede ki dostlar sevgili Lale76 Hanımefendi ,Zafer İnandıklı Beyefendi (yaklaşık 5 adet kaktüs),Asya hanımefendi çelikler göndermişti.Şimdi kendim de buldukça almaya başladım.Bende , size bu hafta sonu bir yılbaşı çiçeği diker tutuncada gönderirim...

Sevgiler...

asya- 10-03-2010 08:17

Sn.Shiva size cevap verilmemiş olması şansızlık diyelim gözden kaçmış olabilir, lütfen üzülmeyiniz.Sn. Ümit79 da belirttiği gibi benim elimde gönderebileceğim pembe yılbaşı çiçeği çelikleri var. İsterseniz özelden adresinizi gönderin size göndereyim. Sevgiyle kalın.

Filiz 10-03-2010 15:21

Akşam beş buçuk gibi kargoya gideceğim yukarıdaki resimde bulunan kaktüslerimden isteyen varsa gönderebilirim beş buçuğa kadar adres bekliyorum. Bu arada hala leş kaktüsü göndermek isteyen olursa talibim.

~SHİVA~ 11-03-2010 11:55

İlginiz için teşekkür ederim :)

hellboy48 11-03-2010 13:58

Sevgili Arkadaşlar

Bende kaktüş yetistirmeye yeni başladım.Elinde fazla fidesi olan arkadaşlar varsa severek kabul edebilirim. Ö.M. atabilirsiniz ibrahim-ozsoy@hotmail.com dan yazabilirsiniz. İyi günler

Ümit Baran 11-03-2010 14:24

sedum anglicum..

1 Eklenti(ler)
bu fotograf bana ait değil ama bu türden bende de var.. isteyene yollayabilirim.. özelden msj atabilirsiniz. cinsi sedum anglicum..

lale76 11-03-2010 22:19

mgulegen; bu başlığa bayağıdır bakmıyordum. yenigördüm mesajınızı. Göndermek isterim. Biraz zaman var. Bahar tazeliği kendini göstermeye başladı. Büyümeleri hızlanmaya başladı. Siz adresinizi özelime yollayın. Telefon da ekleyin lütfen.
Kaktüsü tohumdan üretmek çok zor gerçekten. Biraz daha büyüyünce kaktüse benzemeye başlar. Kolay gelsin. Kaktüs sevdasına tutulmuşsunuz :))

mihrimah 12-03-2010 09:22

Geçen sene Sn.lale76'nın paylaştığı kaktüsler, çok iyi uyum sağladı ortamlarına ve bana:) Bazen bir iki ay oluyor onları unuttuğum, hiç küsüp ölmediler şimdiye kadar. Zahmetsiz dayanıklı bir bitki.
Hatta bir tanesinde bu sabah çiçek tomurcuğu bile gördüm, ne kadar sevindiğimi anlatamam. Sn. Filiz'in 2108.mesajındaki ilk resmindeki, kırmızı tohumları olan kaktüsteki beyaz çiçek gibi. Fotoğraf eklerim en kısa sürede.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025