![]() |
Sn.ekin 97 kaktüsçükleri kargoya verdim, umarım sağ salim eline ulaşırlar,kaktüs deyince ordaki kız güldü;)ay bişey olmaz dimi :odedim üzerine kırılacak yazalım dedi.Güle güle büyüt inşallah,pazartesiye elinde olacaklarmış. :cool:buraya yazarsın dimi merak ediyorum çünkü iyi paketlediğimi düşünüyorum ama bilemiyorum yinede:(
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kaktüslerim.Eşim saksılarken bana yardım etmişti.Yanlışlıkla leş kaktüsü ile yılbaşı çiçeğini aynı saksıya dikmiş. yapayım.Hemen saksısını değiştireyim mi, yoksa dursun mu?
|
1 Eklenti(ler)
birde bu kaktüsüm var.
|
Mehtap051 kaktüsler harika gözüküyor.Bu arada 3.resimdeki beyaz tüylü kaktüsüne bir gramda olsa su verirken çok dikkat et. Aynısından bende de vardı gramla su verdiğim halde kısa bir sürede kökü eridi su içinde kaldı.
|
Çok şekerler ;)en son gösterdiğin hiç açtımı ne renk:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek var şu anki resimde.Ama ben iyi çekemedim galiba.O yüzden işaretledim.Çiçeği sarı.Ama çiçeği 3-5 gün açıktı sonra kapandı.Yanlız 3 tane daha tohum var.Yakında açar herhalde
|
1 Eklenti(ler)
Birde bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
|
Alıntı:
Altaki linkten 138 nolu mesaja bakabilirsin. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=5219&page=25 Saygılar |
Evet Mehtap halk dilindeki isimlerini ataser ve sinaninci söylemişler.Latince ismini araştırıyorum bende.
|
Evet, onun çiçeğini bodrumda metroya gitmiştik orda görmüştüm aynı keditırnağı dediğimiz çiçeğin büyük versiyonu gibi, rengide sıklamen çok hoştu:cool:
|
Menekşemehtap çiçeğin adını öğrenince bilgi bulmak istedim.Yine bizim sitede buldun.Aşağıdaki linkte latince adı ve çiçeğin resmi var.Sanırım yanılmıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=105 |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim minikler...
|
Ne kadar güzeller ;) Güle güle büyütün..
|
Minka kaktüslerin çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Caretta sana da iyi yolculuklar. Ataser caretta kaktüs çeliği alırken biz kaktüs delisi arkadaşlarını düşünüp epeyce alır bence. Bende herkesin bayramını kutlarım.
|
Bunlar da benimkiler :o ASlında çok vardı ama taşınma nedeniyle öbür evde kaldı ve öldüler :mad: Şimdi ÖSS yılım olduğu için pek ilgilenemiyorum ama şimdilik bunlar var.Tabi kaktüs olarak sadece bunlar :rolleyes:
http://img206.imageshack.us/img206/6325/kaktsssae0.jpg Bunun yavruları var,ama daha kendi de çok küçük,yavruları da.Ayrılınca küseceğini düşünüyorum. http://img505.imageshack.us/img505/6153/tsssam9.jpg Bu da bir diğeri,hiç yavrulamaz ama her yıl onlarca minik pembe çiçekler açar :rolleyes: http://img257.imageshack.us/img257/4678/img1449rg0.jpg BU da en sevdiğim,ama ne yaparsam yapayım üretemediğim,nazar değmesin hızlı büyüyor :) 1.30 metre var :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne yazık ki bizim kadar kaktüs sevenlere ait bir balkon ya da bahçe görmedim.Ya da oraları çok soğuk olduğundan herkes içeri almıştı. Burada bulduğum ve paylaşmayı düşünür mü diye soracağım ( aşağıdaki resimlerde göreceksiniz ) balkonu bayram öncesi keşfettim.İlk fırsatta soracağım ve gördüğünüz ütülerden değişik bir uygulamayı ben de yapacağım:) İki kargom var ve onları da gönderdikten sonra bahara kadar başka paylaşımda bulunmayacağım.Çünkü kaktüsler dışarıda olduğundan -hepsini balkona almam mümkün değil- görüntüleri çok kötü.. Darla ve Vildan Sönmez kargonuzu en yakın zamanda gönderiyorum. Kızkardeşime de küçük bir paket kaktüs çeliği götürdüm :) Artık o da kaktüs kardeşimiz :)) |
Güzel bir yer keşfetmişsin caretta ;) Bende eşimin halasında bir sürü tür gördüm, bize pek uzak oldukları için gidemiyorduk ama bayram vesilesi ile gittiğimde balkonunda 1 metreyi geçen neredeyse ağaçlaşmış Aeonium arboreum atropurpureum, baya bir büyüyüp yayılmış cotyledon ladysmiths ve değişik sukulent türleri gördüm. Bende varlar gerçi ama büyümüş hallerini görmek güzel oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Ben de bir yer keşfettim bu bayramda. Bugüne kadar niçin gitmemişim anlamadım. Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzakliktaki Trilye, doğal sit alanı. daracık sokaklarında gezerken, bir film setinde hissediyorsunuz kendinizi. Bugune kadar pek cok uygarligin bu topraklarda yasadigi söyleniyor. Eski Yunanlilar, Frigyalilar, Lidyalilar, Persler, Makedonyalilar, Romalilar, Bizanslilar ve Osmanlilar. Neyse dostlar, bunlar bir yana, en çok dikkatimi çeken tüm evlerin balkon ve avlularından çiçeklerin taşıyor olması. Üstelik de sukkulent ve kaktüse çok meraklılar. Pek çok köy, kasaba gezdim, gerçekten bu özelliği hiçbirinde görmedim. İşte birkaç fotoğraf
|
Bu bahçeyi tarif ederseniz Trilye'ye yolumuz düştüğünde uğrarız ;)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bayramda üyelerimizden Norex'in evinde kaktüs ve sukulenler görmek sürpriz oldu Kendisi bambu ve etobur takıntılıdır.Şimdi o da kaktüslere bulaştı.;)Bir arkadaşından 7-8 minik saksı hediye gelmiş,benim payıma da saksı kenarında dökülmüş iki yaprakla,kopmuş bir boğum düştü.
|
Sn ekin 97
Size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum 15.12 07 itibariyle gönderdiğim kaktüslerin eline geçmedi, dün özeline mesaj yazdım ama galiba gözünden kaçmış, ve bugünde artık mng şubesinden alınmazsa geri gelicek:(
|
Vildan Hanım sukulentleriniz çok güzel, maşallah. 1 no'lu sukulentten bende de vardı. Az sulamaktan öldü aman dikkat edin. Çürütmemek şartı ile fısfıslama ve sulamaya özen göstermeniz gerekiyor. Yoksa yaprakları hemen kuruyup, ölüyorlar. Selamlar...
|
Alıntı:
|
Carette ne ilginç değil mi kaktüs sevgileri? Dikkat çekmeyecek gibi değil. Çünkü bizim insanımız yeni yeni sevmeye başladı kaktüsü ve sukulenti. Bu köyde rum etkisi var acaba ondan mı diye düşündüm. Bir de o soğukta sardunyaların keyfi ve renkleri yok mu, deli oldum gerçekten. Benimkiler evde hiç öyle olmuyor...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir de sardunyaları teneke kutulara dikiyorlar ya coşuyorlar doğal olarak. Aşağıda Mimarsinan-Büyükçekmece Rum evinden bir resim... |
1 Eklenti(ler)
Bu fotografı yurtdışında çekmiştim. Sukulentlerle süslenmiş harika balkonlar vardı.
|
3 Eklenti(ler)
Bugün bir arkadaşımın daha kaktüslerini sizler için resimledim :))
|
2 Eklenti(ler)
bölüm 2, aynı ev ve bahçe..
|
Ne güzeller, hep bahçeli bir evim olsun isterim ve bahçeme de kaktüslerimi gönlümce ekmek... Arkadaşınız şanslıymış. Bu arada o bahçeye dadanmak mı lazım ne :p
|
Arkadaşımın dediğimde kendimde alıyorum sanmayın diye de yazma gereği duydum.Ben de de yok o türler..Birde bahçedekiler arkadaşımın kayınvalidesinin..Evdekiler onun.
Son kaktüslerimi de yolladım bugün.Yalnız Vildan Sönmez ve Darla öyle şanslı ki bugün değişik bir kaktüs gördüm ve izin alarak kopardım 3 dal ..Yani onlara tanımadığım bir kaktüs cinsi de gidiyor..Bende eve gidince saksıda çekerim artık resmini.. Bu arada Vildan Sönmez, bana öyle güzel şeyler göndermiş ki benim paketim onunkilerin yanında cılız kaldı.Hepsi de bende olmayan türler :) Teşekkür ederim tekrar.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025